guzellik sirlari

Altın maskesinden ekmek mayasına güzellik sırları…
DİLEK GÜRAY
Meyveler, bitkiler ve çiçeklerden sonra altın ve ekmek mayası da kozmetik sektöründe rağbet görmeye başladı. Özellikle 24 ayar saf altından yapılan ‘altın kürü’ ünlülerin ilgisini çekiyor. Cildi sıkılaştırıp sarkmaları önleyen altın, yaşlanmayı da geciktiriyor.

İnsanoğlunun güzel ve sağlıklı görünme uğruna denemediği yöntem kalmadı. Özellikle cilt bakımında bin bir türlü uygulama kadınların hayatına girdi. Meyvelerden, çiçeklerden, hayvansal ürünlerden ve bitkilerden sonra içeriğinde çok daha ilginç maddeleri barındıran cilt bakım ürünleri kullanılmaya başladı. Bunun son örneklerinden biri 24 ayar saf altının cilt bakımında kullanılması, ikincisi de ekmek mayasının. İlk kez Japonya’da bulunan ve denenen altın maskesi ülkemizde de kullanılmaya başladı. 6-12 seanslar halinde verilen altın maskesi şu an pahalı olduğu için sınırlı sayındaki güzellik salonunda paralı müşterileri güzelleştiriyor. (Seansı 250-300 Euro arasında) Aysun Kayacı, Tülin Şahin, Nefise Karatay, Didem Taslan gibi ünlü mankenler altın bakımı yaptıranlar arasında.
Antik Mısır’daki kadınların özellikle de Cleopatra’nın saf altından cildine özel bir maske yaptığı ve güzelliklerini ölene dek bu şekilde korudukları hep söylenegeldi. Dünyada Umo firmasının gün yüzüne çıkarıp piyasaya sunduğu bu ‘altın kür’lerini ülkemize ilk Biyopark firması getirdi. Özellikle yurtiçindeki birçok güzellik merkezi ve spa otelde uygulanmaya başlayan bu yöntemin epey yaygınlaşması bekleniyor. Peki altın kürünün diğer cilt bakım uygulamalarından farkı ne? Bu soruyu Medikal Estetik Hekimi Dr. İmren Kurucuk’a ilettiğimizde bir altının beklemediğimiz meziyetleri olduğunu görüyoruz. Öncelikle altın ciltte gerginleşme ve sıkılaşma sağlıyor ve cildin sarkmasını engelliyor. İnce çizgi ve kırışık görünümleri azaltıyor. İçinde taşıdığı Gamma PGA ile nemi ciltte tutarak daha pürüzsüz ve elastik bir görünümde olmasını sağlıyor.
Daha önce tıp biliminde kullanılan altın ciltteki yaşlanmayı azalttığı gibi cildin pırıl pırıl ve ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Kurucuk’a göre altın kürü aslında lüks bir bakım gibi görünüyor ama her yaştaki insana, hamile ve emziren kadınlarda bile rahatlıkla uygulanabiliyor. Toplam bir buçuk saat süren altın kürü sadece yüze değil, ellere, boyuna ve bütün vücuda da uygulanabilir.

Yüzlerde maya güzelliği
Cilt güzelliğinde ekmek mayasının etkilerine gelince… Bizler ekmeği sadece doyurucu bir besin maddesi olarak biliyoruz. Ama İsviçreli dermatologlar geliştirdikleri Skinkode markasında ekmek mayasını kullanarak bir ilke imza attılar. Bu ürünlerin en önemli özelliği içeriğinde ekmek mayasının kullanılması dışında boya, parfüm veya herhangi bir koruyucu madde içermemesi. Ekmek mayasında kullanılan CM Glukan maddesi de tıpkı altın gibi uzun süredir tıpta kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu maddenin, yaraların iyileşmesini de epey bir hızlandırdığı biliniyor. Ekmek mayası aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden kaynaklanan yaşlanmayı koruyup, hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Cildin esnek ve sıkılığını da önemli ölçüde artırıyor. Skinkode leke bakım serisi de hamilelik lekesiyle başı dertte olanların imdadına yetişiyor. Skinkode Türkiye distribütörü Alderma yetkilisi Almila Öztosun’a göre, ekmek mayasından yapılan ürünler, sigara ve çevre kirliliğinin oluşturduğu strese karşı da cildi koruyor. C ve E vitamininden daha yüksek bir antioksidan olduğu da yapılan araştırmalarda gözlemlenmiş. Bu bakımdan insanlara zarar vermeyecek ve güvenli bir etkin madde ile cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

cumaertesi.zaman.com.tr adresinden alıntıdır

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget