sac dokulmesi

Saç Dökülmesinin 7 Nedeni
Eğer saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız yalnız olmadığınız açık! Kadınlar ile erkeklerde görülen saç dökülmelerin nedenleri farklıdır. Kadınlardaki çoğu saç dökülmesi yani erkek tipi dökülmelerin daha kolay tedavi edilebilir.
Demir eksikliği: Kansızlığa bağlı, demir eksikliğine bağlı anemi saç dökülmesine neden olabilir. Ancak kendi kendinize demir içeren vitaminler almayın çünkü fazla demir de bazı hastalıklara neden olabilir. İlk olarak kan sayımı yaptırarak demir eksikliğiniz olup olmadığını öğrenin.

Tiroid: Aşırı çalışan ya da çalışmayan tiroid saç dökülmelerine neden olabillir.

Östrojen seviyesinin düşük olması: Çoğu kadın menopozdan sonra veya bu sırada saç dökülmesi sorunu yaşayabilir.

Gebelik öncesi ho
rmon değişiklikleri: Anne adayları ilk 6 ay boyunca yaşadıkları hormonal değişimlerin sonucu saç dökülmesi sorunu yaşayabilir ancak hormonları normale döndüğünde saçlar yeniden çıkabilir.

Telogen effluvium: Uzun bir dönem içinde saçta yaygın olarak görülen incelme ve dökülmedir. Hamilelik, hastalıklar ya da stres gibi faktörler etkili olabilir.

İlaçlar ya da tedavi: Çoğu ilaç ya da tedavi saç dökülmesine neden olabilir. Eğer bu tür bir durumla karşılaştıysanız doktorunuzla konuşarak tedavinizin gözden geçirilmesini isteyebilirsiniz.

Yüksek seviyede A vitamini ya da Selenyum: Eğer ihtiyacınızdan fazla A vitamini ya da selenyum aldıysanız bu tür bir son uçla karşılaşabilirsiniz.
Sigara saç dökülmesine neden oluyor
Erkekler üzerinde yapılan araştırmalarda sigara içmenin de saç dökülmesini artırabileceği belirlendi. Kadınblar üzerinde bu yönde henüz bir çalışma olmamasına rağmen, sigaranın bu tür sonuçlar doğurabileceği açık.

Saçlarınız dökülüyorsa ne yapmalısınız?
Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız yapmanız gereken saç dökülmenizin ne zaman başladığı, sebeplerinin ne olabileceğini belirlemek ve saçlarınızı tamamen kaybetmeden önce uzmandan yardım almak. Öncelikle kan tahlili yaptırarak demir, tiroid, östrojen (kadınlar için) hormonu seviyenizi ölçtürmeniz yerinde olacaktır. Doktorunuz bunlarda eksiklik görmediyse o zaman sorun genetik olabilir.

Saç dökülmesi için önerilen ilaçlar ve tedavi
Rogaine (minoxidil içeren ilaç): Doğrudan deriye uygulanıyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Bu sebeple saç kökleri daha iyi besleniyor, bol oksijen alan saç hücreleri güçleniyor ve daha kalın saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Hamile ya da emziren annelerin kullanmaması öneriliyor.

Propecia (finasteride içeren ilaç): İyi huylu prostat büyümesini tedavi etmek için hazırlanmış bir ilaç. Zaman içerisinde Finasteridin yan etkisi olarak saç fölikillerinin yok olmasına da neden olan bir androjen olan DHT'' ye (dehidrotesteron) dönüşmesini engellediği keşfedilmiş ve 1997 yılında saç dökülmesine karşı kullanılmak üzere FDA tarafından onaylanıp Propecia adı altında satışa sunulmuş. (Hamileler ya da anne olmayı planlayanların kesinlikle almaması gerekiyor. Yapılan araştırmalarda tüm kadınlar üzerinde başarılı olmadığı görülmüş)
Arısütü Saç Dökülmesini ÖnlüyorArı ürünlerinin bir ya da birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması anlamına gelen "apiterapi" pek çok ülkede tedavi merkezlerinde kullanılıyor. Saç dökülmesi ve bazı cilt sorunlarında çok etkili olduğu belirtilen arısütü, aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemleri ile karaciğeri güçlendirmede de etkili.
Arı ürünleri son yıllarda tüm dünyada daha çok kullanılmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucu sürekli yeni bir yararı keşfedilen arı ürünlerinden arısütü saç dökülmesine karşı da olumlu etki gösteriyor.
Türkiye''de arı araştırmalarıyla ilgili birkaç isimden biri olan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arının salgıladığı ürünlerin insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirtiyor.
Sorkun, arısütünün saç ve cilde ol umlu etkisi konusunda da "Arısütü bulunduğu yüzeyi nemli tutarak kurumasını önler. Bu nedenle saça ve cilde fayda sağlıyor olabilir. Arısütünün sağlığa etkisi konusunda tüm dünyada araştırmalar devam ediyor. Çünkü gün geçtikçe başka bir yararı ortaya çıkıyor" diyor.
Arının iki çeşit ürünü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kadriye Sorkun, bu ürünleri şöyle anlatıyor:
"Arının 2 çeşit ürünü var. Bir tanesi doğadan topladıkları diğeri ise arının bedeninden salgıladıkları ürünler. Doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretiyor. Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır.
Arı sütü çok değerli bir ürün. Çok çeşitli alanlarda kıllanılıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş malzemeler satılıyor, tedavide kullanılıyor. En çok Çin''de kullanılan arısütü ile ilgili amerika ve Kanada''da da apiterapi merkezleri var."
Arı sütü hakkında…
- Arı sütünün doku ve cildi yenileyici, deriyi gerdirici, derinin yağ sekrasyonunu düzenleyici etkisi bulunduğu için saç derisini güçlendiriyor.
- Arısütünün içeriğindeki mineral ve vitaminlerin yanı sıra, bulunabilecek en zengin ve doğal aminoasit kaynağı olduğu belirtiliyor. Hücrelerin yenilenmesini hızlandırması özelliği ile kansızlıktan bağışıklık güçlendirmeye kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği vurgulanarak bazı ülkelerde "gençlik iksiri" deniyor.
- Japonya, Doğu Asya ülkeleri, Amerika, Kanada gibi ülkelerde apiterapi merkezleri hizmet veriyor.
- Çeşitli literatürlerde ortak olarak, arısütünün çeşitli iltihabi hastalıklarda, nefes darlığında, karaciğer yağlanmasında, eklem hastalıklarında, zayıflık ve halsizlikte, sinirsel ve fiziksel yorgunluk hallerinde, mide bağırsak hastalıklarında, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, sinirsel ve ruhsal bozukluklarda, yaşlılık durumunda, üreme ve cinsel problemlerin giderilmesinde başarıyla kullanıldığı belirtiliyor.
- Japonya''da 54 farklı hastalık üzerinde yapılan uygulamalarda ortalama % 80 dolayında iyileşme belirleyen araştırıcılar bu hastalıkların bazılarının iştahsızlık, kronik hastalıklar nedeniyle vücut savunma sistemi yetersizliği, metabolizma ve beslenme bozuklukları, adet bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları, astım, bronşit, kronik kabızlık, asabilik uykusuzluk ve karaciğer rahatsızlıkları olarak bildirmektedirler. Aynı araştırıcılar kanserde tümör oluşumunun ve büyümesinin arı sütü tarafından engellediğini de belirtmektedirler.
Kelliğe Karşı Limon Suyu
Yaygın bir inanışa göre limon saçları jöle gibi sertleştirdiğinden ke lliğe sebep olur diye bilinir. Ama durum bunun tam aksi kelliği önlemek için limondan faydalanmak mümkün.
TARİFİMİZ : 3 kaşık limon suyuna 100 gram alkol ekleyin. 7 gün bekletin. Saç derisine pamuk yardımıyla uygulayın.
Saç Dökülme Tedavisi
Saç Dökülmesi erkek ve bayanlarda görülen olağan bir süreçtir. Saç dökülmesi tedavisinde Prof. Doktor Mustafa Erdoğan Sürat öneriyor...
Genetik özellikler,bilinçsiz kozmetik kullanımı,yanlış saç bakım yöntemleri,hamilelikte ve doğum sonrası süreçte,stres,tükenmişlik durumu,ateşli hastalıklar,kansızlık,mevsimsel dökülmeler,beslenme bozuklukları,ağır ve sık tekrarlanan diyet rejimleri,alkol bağımlılığı,radyasyon,zehirlenmeler,saç ve saçlı derideki mantar,egzema,saçkıran gibi hastaklılklar,tiroid bezi hastalıkları gibi sebeplerden dolayı saç köklerinde meydana gelen tahribatlar saç tellerinde incelmeye,saçların dökülmesine ve dolayısıyla kelliğe neden olurlar.

Erkeklik Hormonu Androjen(testosteron), dehidrotestesterona(DHT) dönüşüp, saç köklerine tutunarak beslenmesini engeller.Böylece saç folükülünü zayıflatarak saçların incelerek zayıflamasına,dökülmesine ve en sonunda da saç kökünü yok ederek kelliğe neden olur.

Saçın esas maddesi keratin''dir. Saçlarınızı beslemek, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız bir kuralı hiç unutmamalısınız: Saç sadece kökünden beslenir. Saçlarınızı daha iyi beslemek için işe, doğru
ve dengeli bir beslenme planı yaparak başlamalısınız.

Bir kez daha hatırlatalım: Saçınız için gerekli olan besin unsurları saça sadece kan yolu ile ulaşabilirler. Saçınız için gerekli besin unsurlarını ağız yolu ile doğal besinler veya Kapilarine içerikli vitamin ve minerallerden oluşan KERAMIN H Saç Dökülmesini Durduran Bitkisel Serum ile alabilirsiniz.

Saç dökülmelerinin hormonal, bolik, mikrobik pek çok sebepleri var. Sorunun kaynağını araştırın. Demir, çinko veya başka bir besin unsurunun yetersiz alımı ile ilişkili olup olmadığını öğrenin. Yanlış planlanmış dengesiz ve çok düşük kalorili diyetlerin de saçınızı dökebileceğini unutmayın.

Sorunu, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve proteinlerin ona yalnızca kan dolaşımı ve KERAMINE H Bitkisel Serum ile ulaşabileceğini unutmadan çözmeyi deneyin.Saç dökülmeniz beslenmenize ilişkin sorunlardan kaynaklanıyorsa, kalsiyum, çinko, selenyum gibi minerallerin, p-aminobenzoik asit, keratin, sistin ve tiamin gibi besin unsurlarını ihtiva eden bazı hazır ürünlerin veya besinlerin ağız yoluyla alımı halinde yardımcı olabileceklerinden şüphe etmeyin!

Saç dökülmesini durdurmak, saç hasarını önlemek istiyorsanız çözümün önce doğru ve dengeli bir beslenme planı yapın, stresten, üzüntüden, uykusuzluktan uzak bir yaşam planı yapın. Gerektiğinde bir uzman danışmanlığı alarak yukarıda belirtilen besin unsurlarını bir arada içeren yeni ve etkili ürünlerden yararlanın. (KERAMINE H Saç Dökülmesini Durduran Bitkisel Serum ve Şampuan)


Prof.Dr.Mustafa Erdoğan Sürat''ın sağlık danışmanlığını yaptığı www.dogalecza.com DOĞAL Sağlık Merkezin de Avrupanın en çok tercih ettiği ve İtalyadan yeni Türkiye''ye getirilen,Güçlü Formülasyonu ile Saç Dökülmesini Durduran,Kapilarine içerikli,vitaminler ve minerallerden oluşan KERAMINE H Bitkisel Serum ve Şampuan set halinde önerilmektedir.
Avrupa''nın saç bakım ürünleri devi olan Societa Cosmetici''nin saç dökülmesi tedavisinde fitoterapik devrim niteliğinde olan ürünü Keramine H serum ve şampuan Türkiye''de saçını sevenlerin yeni tercihi oldu. Avrupa Birliği Sağlık Bakanlığı onaylı Keramine H serum ve şampuan etkinliği ve güvenirliliği klinik testlerce de kanıtlanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Keramine H serum ve şampuan İtalya Torino''da geliştirilmiş olup, uluslararası satış merkezleri İngiltere, Almanya ,Fransa, Japonya, Rusya gibi Ülkelerdir .Türkiye''de Sağlık Bakanlığı''nın izni ile ithal edilmiştir.

Keramine H saç dökülmesini önleyici serum ve şampuan formu Kapilarine içermektedir. Bu etkin buluş 4 bitkinin sinerjik etkisiyle saçını sevenlere sunulmaktadır: African Kigelica, Clary, Cinnamomun, Gingo Bloba. Bu aktif bileşenlerin etkilerini kuvvetlendirmek üzere Nettle ve Red Pepper bitki özleri kullanılmaktadır.

Vitamin, mineral ve bitki özlerinden oluşan Keramine H serum ve şampuan erkek ve bayanlarda saç dökülmesine ve kelliğe neden olan 5-alfa redüktoz enzimini bloke ederek saç foliküllerinin ( köklerinin ) canlanmasına, dökülenlerin yerine yenilerinin çıkmasını sağlayarak saçı daha güçlü ve dayanıklı forma sokup, saçsız gezmek istemeyenlerin yeni tercihi oldu.
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Lavanta
Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür önermekteyim. Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en etkili olanıdır. Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz.
Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz. Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz.

Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız. Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız.
Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır. Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget