dolgun kalca ve dudaklar

Dolgun kalçalar için
Küçük, dar ve sıkı kalçalar... Kadın vücudunun en çok ilgi çeken bölgelerinden olan kalçaların biçimli olması aslında bir hâyâl değil. Biraz özen, bakım ve egzersiz kalçalarınızın forma girmesinde ve seksi bir görünüm almasında son derece etkili olabiliyor. Dişiliğin sembolü kalçalar için yapmanız gereken tek şey biraz zaman ayırmak ve gayret göstermek.

Bildiğiniz gibi suyun sağlığımız üzerindeki yararları saymakla bitmiyor. Suyun cilt ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan suyu asla ihmal etmeyin. Günde 13 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.

Sıkı ve biçimli kalçalara sahip olmak için bu bölgedeki kaslarınızı çalıştırmanız şart. Bunun için en ideal hareket şudur: Yere sırt üstü uzanarak kalçanızı 10 kere kaldırıp indirin. Daha sonra yukarıda 10 saniye kadar tutun. Bu hareketi 4 kez tekrarlayın. Bunun dışında yüzme, yürüyüş özellikle de bisiklete binmek de kalçalar için önerilen egzersizler arasında yer alıyor.

Masaj kalçalar için de çok yararlı. Piyasada satılan masaj aletleri ile yapabileceğiniz gibi suyla da masaj yapabilirsiniz. Özellikle soğuk suyun basıncı kalçalarınızın sıkılaşması için ideal.

Tuzdan ve çok tuzlu yiyeceklerden uzak durun.

Özellikle masa başında oturarak iş yapan kadınların büyük bölümünde alınan kilolar kalça bölgesine gidiyor ve zamanla dolgun kalçalar ortaya çıkıyor. Bu nedenle gün boyu hareketsiz kalmayın. Ofisiniz üst katlarda ise asansör yerine merdivenleri kullanın.

Yürüyebileceğiniz mesafeler için arabanıza ya da toplu taşıma araçlarına binmeyin

Erkeklerin hoslandiklari kalça formu belirlendi.

Avusturya'da Viyana Üniversitesi tarafindan yapilan arastirmada erkeklerin cinsel ve ruhsal performans bakimindan daha çok kendilerinden 6 yas küçük kadinlari tercih ettikleri tespit edildi. Kadinlar ise kendilerinden 4 yas büyük erkekleri tercih ediyor. Birçok arastirmaci kadin ve erkegin evlenirken sadece yas kriterine göre hareket etmedigini; boy, kilo, saç, yüz, burun, bacak ve kalça gibi baska birçok faktörü de göz önüne aldiklarini dile getirdi.

Kalin ve dolgun dudaklilari tercih ediyorlar
Erkekler: Ortalama boyun altindaki kadinlari daha dogurgan olduklari için begeniyor.

Kadinlar: Uzun boylu erkekleri statü ve ikbal sembolü olarak görüyor Her ikisi de kalin ve sik saçi tercih ediyor Erkek de kadin da yüzde simetriye öncelik veriyor. Yüzünde simetri bulunanlarin dogurgan, saglikli ve çaliskan olduguna inaniliyor.

Erkekler: Kisa burunlu kadinlari dogurgan buluyor

Kadinlar: Kalin dudakli erkekleri seviyor

Kadinlar: Erkeklerde vücutlarinin üst kismi ile orantili bacaklari begeniyorlar

Erkekler: Küçük çenelileri tercih ediyorlar

Erkekler: Dik ve dolgun gögüslü kadinlari tercih ediyor.

Kadinlar: Genis omuzlu, V sekilli atletik gögsü hos buluyor

Erkekler: Ince bel ile uyumlu genis kalçayi saglik ve dogurganlik isareti olarak algiliyor

Kadinlar: Ince ve düz belli erkekleri begeniyor

Erkekler: Kadinlarin bacaklari içinse ne kalin ne de çok ince olmali diyor.

Yüzlerce yıldır bilinenin aksine aşkın sembolü kalp değilmiş. Meğer bu sembol dolgun kalçaları göstermek için kullanılıyormuş. İşte aşk sembolünün kökeni....
ABD'deki Ronaoke Üniversitesi'nden sanat tarihi uzmanı Galdino Pranzarone'nin araştırması dünyada büyük yankı yaratacağa benziyor. Yıllardan beri aşk ile ilgili incelemelere imza atan Pranzarone'ye göre kökeni binlerce yıl öncesine kadar dayanan bu sembol, ilk çağlardan itibaren kadınların "doğurganlık" anlamına gelen dolgun kalçaları göstermek için kullanılıyordu. Doğurgan kadın, bereketli toprak hep aynı sembollerle gösteriliyordu. Dolgun bir kadın bedeni.

ESİN KAYNAĞI TANRIÇA AFRODİT
Oysa Bedenin yaşam kaynağı kalp, sembolde olduğu gibi 2 kulakçıktan değil 2 kulakçık ve 2 karıncıktan oluşuyor. Yani 4 çıkıntılı bir dikdörtgen şeklinde. Gerçekte rengi de parlak kırmızı değil. Pranzore'ye göre ise semboldeki "kulakçıklar" dolgun kadın kalçalarının tersten görünüşü. Ya da dolgun göğüsleri tasvir ediyor.
Dünyada şu anda kullandığımız "kalp şekli" ilk kez İspanya'daki ilk çağ mağaralarında kadınların kıvrımlarının aktarıldığı duvar çizimlerinde görüldü. Antik çağlarda da güzellik tanrıçası Afrodit'in heykellerindeki dolgun kalçalarından etkilenen halk ona " Afrodit'in güzel kalçaları" anlamına gelen Afrodit Kalipigos adında bir tapınak ithaf etti. Bu tarihte kadın kalçalarına adanan ilk ve tek dini yapıydı. Ve tapınak bu sembolle süslendi.

600 YIL ÖNCE AŞK İÇİN KULLANILDI
Bu sembol, kalbi simgelemek için ilk kez 15'inci yüzyılda antik çağlara ilgi soylu kesim tarafından "aşkı" anlatmak için kullanıldı. O zamanda bu şekil ilk olarak oyun kartlarında görücüye çıktı. Daha sonra aşk mektuplarında ve ağaç kovuklarında yerini aldı. Pranzore'nin Discovery Channel'da da yayınlanacak belgesele de konu olan bu ilginç iddiası geniş kitleler tarafından benimsenirse, belki de bir sonraki Sevgililer Günü'nde üzerinde başka bir sembol olan çikolatalar rağbet görecek.


Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget