kis bakimi

KIŞ BAKIMININ PÜF NOKTALARI

Cildimiz ve saçımız yaz-kış demeden her zaman korunmaya ihtiyaç duyar! Özellikle yüzümüz, boynumuz ve ellerimiz... Kışın soğuğu, rüzgarı, hava kirliliği, düşük nem, kapalı ortamlarda yaşama zorunluluğu; sivilce, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarına yakalanma riskini arttırıyor. Dolayısıyla, kış aylarında cildimize daha çok özen göstermemiz gerekiyor. Nasıl mı?..

Cildimiz ve saçımızın her mevsimde korunmaya ihtiyacı var. Özellikle yüz, boyun ve ellerimiz çevreden gelen olumsuz etkilere daha fazla maruz kalıyor. Bu nedenle onlara çok iyi bakmamız ve korumamız gerekiyor.
Kışın görülen soğuk, rüzgar, hava kirliliği, düşük nem, kapalı ortamlarda yaşama zorunluluğu gibi zorlayıcı şartlar sivilce, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarında da artışa neden oluyor. Soğuk hava ve düşük nem cildi kurutarak çatlamasına ve kepeklenmesine ve cildin çabuk yaşlanmasına neden olabilir.

İLLE DE SU!
Kışın en büyük ihtiyacımız nem ve temiz hava. Bu olumsuzluklara karşı cildimizi nemlendirmek için tedbir almalıyız. İşte alınacak önlemlerden bazıları;
* Günde en az 2 litre su için.
* Soğuk, yağışlı ve rüzgarlı günlerde cildi korumak için elinizden geldiği kadar örtünün.
* Aşırı sıcak su ile yıkanmayın.
* Elektrikli battaniye içinde uyumayın.
* Evde ve iş yerinde buhar makinesi çalıştırın. .
* Kalorifer üzerinde ıslak havlular veya sobanın üzerinde bir çaydanlık su kaynatarak odanın nemini arttırın.
* Benzer etkiler saçlarda da görüldüğünden, kışın dışarıya çıkarken yüz, dudaklar gibi soğuğa maruz kalan yerlerin iyice kremle korunması gerekiyor.
* Rüzgarın hızı yüksek, sıcaklık düşük ve cilt korumasız ise birkaç dakikada donabilir.
* Soğuk havadan korunmak için yünlü giysileri tercih edin.
* Ani sıcaklık değişikliklerinden korunmak için, tek kat kalın giysi yerine, iki üç kat giysi giymeye özen gösterin.
* Kapalı mekanlarda kalın giysileriniz yüzünden terlemeniz durumunda, ıslak giysilerinizi kurularla değiştirin.

KIŞ KOZMETİĞİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
* Kış boyunca daha besleyici, daha güçlü kozmetikler ve kremler kullanılmalı. Cildiniz ister kuru, ister yağlı olsun onu nemlendirmeyi ihmal etmeyin! Ve yaz-kış mutlaka güneşten koruyucu bir ürünü de nemlendiricinizin üzerine sürün.
* İçinde A,C,E vitaminleri gibi antioksidanlar, bal, aleo vera ve meyve asitleri bulunan onarıcı bakım ürünleri kullanılmalı.
* Cildi besleyici maskeler ile canlandırmak da, kış bakımında önemli faktörlerden biri… Özellikle bal, avokado, süt kayısı yağı, kivi, muz gibi malzemelerden yapılan maskeler, cildin hem nemini dengeler, hem de besler.
* Temizleyici olarak jel yerine, daha yoğun nemlendiren temizleyici ürünleri tercih edin.
* Cilt tipiniz kuru ya da hassas ise; solaryumdan uzak durmanız cilt sağlığınız için önemli!

SOĞUK NELERE YOL AÇIYOR?
Soğuk hava ciltte yol açtığı tahribatların yanı sıra, çeşitli cilt hastalıkları bulunan insanlarda daha büyük sorunlara yol açıyor; sedef, egzama gibi hastalıklar alevleniyor. Damar, bağ doku ve skleroderma hastaları soğuk havadan daha çok etkileniyor.

Soğuk hava ile birlikte özellikle parmak uçlarında büzülme, damarlarda sıkışma meydana geliyor. Bu sıkışma ile birlikte parmak uçlarında ülserler oluşabilir ve şiddetli ağrılar yaşanır. Soğuk havaya karşı daha fazla korunmak bu yüzden önemlidir.

Dudaklarımız şüphesiz soğuk ve rüzgardan en çok etkilenen bölgelerin başında geliyor. Dudak derisi hassas olduğundan çatlak ve deri dökülmesi gibi sorunlar daha sık yaşanıyor. Dudaklar için özel üretilen koruyucu kremlerden kullanılması, çatlak ve deri soyulmaları için alınabilecek önlemlerden biridir.

Soğuk hava ve rüzgar sizi beklenenden çok etkiliyor ve daha ciddi rahatsızlıklara sebep oluyorsa, vakit geçirmeden bir dermatoloğa gitmelisiniz. Uzmanınızın size daha kişisel ve tıbbi ürünler sunacağını ve bunun daha sağlıklı olacağını unutmayın!

ilgili linkler

kışa özel bakım önerileri

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget