evde hazirlayabileceginiz tonikler

Evde hazırlayabileceğiniz maskeler

Evde hazırlayabileceğiniz tonikler

Tonik

1 çay bardağı votka ile 1 limon suyunu karıştırın, şişeye doldurun. Sabahları ve gece yatmadan önce pamukla yüzünüzü temizlemek için kullanın.


Bitkisel Süt Toniği

Hassas, güneşten yanmış ve kurumuş, çatlamış ciltler için mükemmel bir toniktir. İki yemek kaşığı kuru ya da bir yemek kaşığı taze kopartılmış bitkileri ( lavanta, ebegümeci, aynısafa çiçeği) ve 2/3 fincan kaynamış sütü bir kaba alıyorsunuz ve ağzını kapatıp soğuyana kadar bekletiyorsunuz. İnce bir kumaş yardımıyla süzün ve buzdolabında steril bir şişede muhafaza edin.

Yüzünüze uyguladığınız bakımı vücudunuzun diğer bölgelerine de uygulayın. Sabun, pudra ve saç bakımı ürünleri, banyo yağları ve losyonlar iyice incelenerek boya ve parfüm içermediği tespit edilmelidir. Satın alacağınız üründen az bir miktar bileğinize uygulayarak cildinizin reaksiyon verip vermeyeceğini anlayabilirsiniz.

Elma Sirkeli Cilt Temizliği

İki yemek kaşığı elma sirkesi ile iki yemek kaşığı suyu karıştırın. Pamuk yardımıyla cildinizi bu solüsyonla temizleyin. Göz çevrenize getirmemeye özen gösterin. Su ile durulayın. Bu solüsyon, cildinizi kir ve yağdan arındırırken gözeneklerinizin açılmasını sağlar.

Canlandırıcı tonik

Gülün içinde barındırdığı mükemmel yağlar temizleyici, ferahlatıcı ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle de yorgun ciltlerde... Aynı zamanda makyaj veya cilt temizlemek amacıyla da kullanılabilir.

Malzemeler:


a. 100 ml beyaz şarap
b. 50 ml gül suyu
c. 5 gr kuru gül yaprakları
d. 1 kahve filtresi

Hazırlanışı:


Gül yapraklarını koyu renkli ama oldukça da geniş bir cam kavanoza koyup, üzerine beyaz şarabı dökün. Ardından kavanozu sıkıca kapatın ve 14 gün sıcak bir yerde bekletin. Işık gelme riskine karşı üzerini koyu renkli bir örtüyle kapatabilirsiniz. 14. günün sonunda karışımı bir süzgeçten geçirin bu arada suyunun çıkması için yaprakları iyice bastırın. Ardından karışımın suyunu bir kahve filtresiyle süzün. Son olarak da bu karışıma gül suyu ekleyip kullanmaya başlayın. Karışımı koyu renkli, hava almayan ve sıkıca kapanan bir şişede 6 ay kadar saklamanız mümkün.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget