erkekler icin cilt bakimi

BİRAZ DA BEYLER İÇİN CİLT BAKIMI

Bakımlı, parlak bir cilt sadece hanımların ilgisini çeken bir konu değil, beyler de artık bakımla ilgileniyorlar. İşte onlar için doğal, kolay, masrafsız bir tavsiye, cildi parlaklaştırıyor, yaşlanmaktan oluşan renksiz küçük benekleri yok ediyor.

Önce bir paket dondurulmuş, çilek alıyorsunuz, organik olmalarına lütfen dikkat edin, yoksa cildinizi bozabilirler, bir paket 3- 4 ay sizi idare eder.

Yatmadan önce, bir veya iki çileği, mümkünse en kaliteli bir içme suyu kullanarak, ezip, püre haline getirin, damıtılmış su da olabilir, cildinizi temizledikten sonra, başka hiçbir kremle veya nemlendirici eklemeden, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün, sabaha kadar yüzünüzde kalsın. (işin en zor kısmı bu ama bu şart) Sabah kalkınca, ılık suyla yıkayın, bazıları

bu maskeyi sadece 3 kez uyguladıktan sonra, ciltlerinin çok daha genç, parlak ve pürüzsüz göründüğünü anlatmışlar. Çileğe alerjisi olanlara tavsiye edilmez..

Ergenlik çağındaki erkekler, katıldıkları spor aktivitelerinin yoğunluğu yüzünden, yaşıtları olan kızlardan daha fazla terlerler. Bu bakımdan, hijyene özel bir önem vermeleri şarttır. Terlemenin ardından yüzün mutlaka yıkanması ve akneye karşı dezenfektan uygulanması gerekli.

Bazı ilaç firmaları, akne tedavisi ilaçlarında, kızlar ve erkekler için ayrı formüller uyguluyor. Genç kızlara uygun olan ilaçlar daha hafif. Erkeklerin kendileri için hazırlanmış formülleri kullanmaları daha iyi sonuç veriyor.

Sakal uzamaya başladığında, kıllar, akne iltihabının artmasına neden olabiliyor. Bu yüzden sık sık tıraş olmak gerekli.

Kullandığınız after shave parfüm içermemeli. Akneli cilt, after shavelerin içerdiği alkole karşı oldukça duyarlı. Akne kremlerinde az miktarda bulunan alkol, cildin pul pul dökülmesine ve kurumaya neden olabilir. En iyisi alkolsüz tonikleri tercih etmek.

ERKEKLER İÇİN CİLT BAKIMI

Son zamanlarda biraz değişmiş olmasına rağmen, erkeklerin çoğunluğu kendileriyle fazla ilgilenmezler. Saçlarının dökülmesine içleri yanar ama bakımı konusunda umursamaz davranırlar. Bu konudaki kalıtımsal çaresizlik onları geri çekiyor veya kabullenmekten başka bir çıkış yolu bulamıyor olabilirler. Saç konusu böyle ama ciltlerine daha iyi bakmamaları için bir engel yok. Kimisi gayret etse de, yine de bu konular kadınların önemsediği oranda, onların ilgisini çekmiyor. Veya ciltleriyle uğraşmayı erkekliğe yakıştıramıyor olabilirler…


Bir yandan da, birçok erkek, yıllardır, manikürlerini yaptırıyor, vücut ölçüleriyle ilgileniyor, kelliğe karşı kozmetik yöntemlere başvuruyor, saçlarına şekil veriyor, boyuyor, deodorantlarını ve parfümlerini sürüyor, cilt bakımı için estetik merkezlerine gidiyor. Uzunca bir zamandır yüz gençleştirme veya epilasyon için başvuranların en az % 30’u erkekler. Bunu hepimiz biliyoruz. Biliyoruz ama nedense sır olarak kalması hala çok önemli. Uzun lafın kısası, bakımlı olmak kadınsı bir davranış gibi algılanmaya devam ediyor…

Erkeklerin ciltleri de kırışıyor ve her türlü cilt sorunları ile karşılaşıyorlar. Onların cildi de sıklıkla kuru, yağlı, sivilceli, sorunlu ( örneğin: rosea, psoriasis, seborrhea, egzema) olabiliyor. Erkeklerde ayrıca sakal ve bıyık büyük bir derttir. Her gün tıraş olmak ciltlerini tahriş eder, kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine yol açar.

Erkeklerin kullandığı tıraş köpükleri, tıraş jelleri gibi ürünler içinde, oldukça yüksek oranda alkol, mentol, nane, potasyum, sodyum hidroksit, kafur gibi cildi tahriş eden maddeler bulunur. Tıraş öncesi ürünler, kılları dikey hale getirerek, kıl foleküllerinin ve cildin şişmesine neden olurlar. Kılların dikey bir hal alması tıraşı kolaylaştırır. Ancak tahriş ve buna bağlı şişme nedeniyle, tıraş makinesi tüm kılların köklerine ulaşamaz. Sonuç olarak tıraş çok iyi bir sonuç vermez. Aksine şişkinliğin içinde kalan kıllar tıraştan hemen sonra uzamaya devam

ederler. Bu durumda kıl dönmesiyle karşılaşmak işten bile değildir.

Tıraş konusunda tavsiyeler:
Tıraşa başlarken, köpükler, jeller ve kremler kullanılabilir. Hassas ciltler için üretilen tıraş ürünleri daha naziktir. Cildi diğerleri kadar tahriş etmezler. Bunların içinde o kadar fazla parfüm, mentol, alkol, limon, portakal, greyfurt, okaliptüs, kafur ya da nane bulunmaz.

Köpüğünüzü değiştirmek istemiyorsanız, hiç olmazsa tıraştan sonra hassas ciltler için hazırlanmış bir after shave kullanmayı deneyin. Çünkü makinenin tahriş ettiği cilde biraz daha fazla özen göstermeniz gerekir. Tıraşınızı tamamladıktan sonra yüzünüz fazla kızarıyorsa, bunun nedeni büyük bir ihtimalle sert after shave’lerdir.

Her nedense,after shave’lerin hemen hepsi serttir. Bu ürünler tepesine kadar parfüm, alkol ve aklınıza bile gelmeyecek, daha bir çok tahriş edici madde ile doludurlar. Aslında en uygun after shave, cildi tahriş etmeyen alkolsüz toniklerdir. Cilt temizliğini tamamlamak ve gözenekleri sıkılaştırmak için üretilen bu tonikleri, tıraştan sonra güvenle kullanabilirsiniz.

Günlük bakım:
Erkeklerin her gün tıraş olmaları, ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlar. Böylece hücre oluşumu ve cildin yenilenmesi çok daha kolay olur. Ancak bu durum sadece yüzlerinin tıraş edilen alt bölümü için geçerlidir. Yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşir ve matlaşır. After shave’lerin de bu konuda hatırı sayılır bir katkısı olur!

Her gün tıraş olan erkeklerin, tıraş oldukları bölgeye peeling yapmalarına ihtiyaç kalmadığı açıktır. Ancak yüzün tıraş olmayan bölgelerinde ( alın, göz kenarları ve yanak üstü) Meyve asitleri (AHA) içeren ürünler kullanılması, cildi korur, taze ve sağlıklı görünmesini sağlar. İsteyenler bu kremleri dermatolog tavsiyesi ile alıp, evlerinde kendileri uygulayabilirler. Böyle hafif bir günlük bakım, yüzün çok daha sağlıklı, temiz ve taze görünmesini sağlar.

Siyah noktalar ve sivilcelere gelince, bu tür sorunlarda, iyi formüle edilmiş salisilik asit (BHA) içeren bir ürün son derece iyi sonuçlar verebilir. BHA’lar tıraşlı cilt bölgelerinde bile rahatlıkla kullanılabilir. Bu ürünler cildi hafifçe soyar, gözenekleri açar. Böylece siyah noktalar ve sivilceler önlenir. BHA aspirin ile aynı maddeyi içerir. Her ikisinin de ana maddesi salisilat’tır. Salisilat cildi rahatlatır, kızarıklıkları, şişkinlik ve tahrişleri iyileştirir.

Eski kalıplar değişiyor:
Yıllar boyunca, erkeklerin kadınlar gibi yaşlanmadıklarına dair yorumlar dinledim. Aslında bunun altında yatan gerçek, toplumun bir kesiminin, erkeklere farklı bir şekilde bakmasından kaynaklanıyor. Erkeklerin yaşlanması sanki daha kolay kabulleniliyor. Saçları kırlaşmış, yüzü çizgiler , lekeler ve kırışıklıklarla dolmuş, kilolu bir erkek daha olgun, güçlü ve güven veren bir çekicilikle tarif ediliyor. Oysa kadınlarda bu görünüme pek toleransımız yok.

Artık kent yaşamında erkeğin tıraş olmaktan öte bakımlı olması, kilosuna dikkat etmesi, güzel kokması ve iyi giyinmesi önemli bir ölçü haline geldi. Kuşkusuz, işe alınırken, terfi ederken, önemli bir temsil mevkiine aday olurken yakışıklı, genç görünümlü ve bakımlı erkeklerin şansı çok daha yüksek.

Esasında şimdiki gibi modern kent toplumları oluşmadan önceki dönemlerde, erkekler en az kadınlar kadar gösterişliydiler. Özellikle kabile geleneğinde erkeklerin süslenmesi ve renk renk boyanması sınır tanımazdı. Batı imparatorları da en az doğu’dakiler kadar şatafatlı giyinirlerdi. Birbirinden değerli kumaşlar, nakışlar ve takılar ile güçlerini gösterirlerdi. Erkeklerin gri-kahverengi-lacivert ve siyah renklere bürünmesi, tekdüze bir stil ile sınırlanması nispeten yeni bir olaydır. Erkeğin temel giysisinin pantolon olması bile yenidir. İskoç etekleri, şalvarlar hala kullanılmakta.

Eski kalıplar giderek kırılıyor. Erkek modası gittikçe değişiyor. Kuşkusuz, önümüzdeki yıllarda erkekler de çok daha renkli giyinecekler ve bakımlı olacaklar…

Erkeklerde Cilt Bakımı yapıyor

Bakımın sadece kadınlara özgü olduğu devirler kapandı. Günümüz erkeği artık etkileyici olmak için çaba ve vakit harcıyor. Kozmetik dünyası ise kadınlara sunduğu imkanların hemen hemen hepsini erkeklere de sunuyor...

Erkekler cilt bakımları söz konusu olduğunda kadınlara oranla daha şanslılar. Çünkü ciltleri onlardan çok fazla bir özen beklemiyor. Ama bu hiçbir bakım gerekmediği anlamına da gelmiyor. Tüm kozmetik piyasası içinde erkek kozmetiğine ayrılan pazar sadece yüzde 3. Bu payın, büyük kısmını erkekler için zorunlu olan tıraş ürünleri alıyor.

Sıralamada ikinci sırayı tıraş öncesi ve sonrası kullanılan losyonlar alırken, sıralama kremler, kişisel hijyen ürünleri ve parfümler olarak devam ediyor. Bu sıralama aslında erkeklerin zorunlu olmadıkça kişisel bakım ürünlerine rağbet etmediklerini gösteriyor. Erkek cildi yapı olarak kadın cildinden daha sağlıklı. Doğadan gelen bir nem ayrıcalığı var ki, bu sağlıklı bir cilt için ilk koşul. Ancak günümüz şartları, erkek cildinin bu avantajını adeta ortadan kaldırıyor. Bu nedenle onların da ciltlerine ayrı bir bakım uygulamaları gerekiyor. Ama tabii ki erkeklerin sadece ciltlerine özen göstermeleri yetersiz. Beden ve ayak bakımının da ihmal edilmemesi gerekiyor.

Öncelikle cilt bakımı

Erkek cildinin yapısı kadınınkinden farklı. Sebum salgılanması erkeklerde daha fazla. Ergenlik döneminde başlayan sebum salgılanması, yetişkinlik çağında maksimum seviyeye ulaşıyor, 60 yaşından itibaren de azalarak, cildin kurumasına yol açıyor.

Deri katmanları içerisinde bulunan bezlerden salgılanan sebum, cildi koruyucu etkisi olan bir nem ve yağ tabakası oluşturuyor. Ancak sebum salgılanmasının bazı yan etkileri de var. Sebum, porların genişlemesine ve burun kanatlarının iki yanında küçük siyah noktacıkların, minik yağ keseciklerinin oluşmasına neden oluyor.

Erkeklerin ciltleri ile ilgili en büyük estetik kaygılarından biri de işte bu nokta ve kesecikler. Peki, bütün bu sorunlardan kurtulmak için iyi bir cilt bakımı nasıl olmalı?

Temizleme

- Temizleme sütü, temizleyici maddelerin en yumuşak olanıdır, çok hassas ve tahriş olmuş ciltlerde tercih edilir.

- Köpüren jeller, cildi tazeler ve zorlamadan derinlemesine temizlik sağlar.

- Dermatolojik ürünler ise sadece problemli ciltlerde uzman tavsiyesi ile kullanılır.

Tonik

Banyodan sonra kurumuş ciltlere mineral bazlı tonikler tavsiye edilir. Losyon tonikler, kan dolaşımını hızlandırır ve cildi mikroplardan arındırır. Bunların, nemlendirici ve koruyucu bir kremden önce kullanılması gerekir.

Yorgun ciltler için tazeleyen ve yenileyen ürünler, yağlı ve tahriş olmuş ciltler için sakinleştirici ürünler, tıraş sonrası yanma hissini gideren ürünler tercih edilmeli...

Nemlendirme ve koruma

Kremler ve jeller, günlük bakım için gerçek birer yardımcıdır. Cildin esnekliğini sağlar, kırmızılıkları ortadan kaldırırlar.

Peeling

Peeling sayesinde cilt derinlemesine temizlenmiş olur ve ışıltısını kazanır. Her hafta ya da her ay düzenli bir biçimde ``gommage'' adı verilen ürünlerle yapılacak peeling sonucunda küçük siyah noktaların oluşması önlenir, batık kıllardan kurtulunur.

Tıraş ürünlerinizin seçiminde titizlik

Tıraş, erkeklerin zorunlu olarak yaptıkları ve ne yazık ki ciltlerine zarar veren bir işlem. Tıraş sırasında epidermin üst katmanları, yani koruyucu yağ ve nem katmanı zedeleniyor. Cilt nem kaybına uğruyor ve kuruyor. Ancak gerekli bakımın sağlanması ve doğru ürünlerin kullanılması ile bu olumsuz sonuçlar yok edilebiliyor.

Tıraş köpüğü cildinize uygun olmalı

Normal bir cilt için çok asitli olmayan bir tıraş köpüğü ve tıraş sonrasında kullanılacak nemlendirici, epidermin hassaslaşmasını ve yaşlanmasını engelliyor. Ancak kimi zaman tıraşla birlikte özel birtakım problemler oluşabiliyor. Akneye yatkın bir cilt için içerisinde antibakteriyel maddeler bulunan bir tıraş köpüğü seçilmeli. Enfeksiyonlu cilt için antiseptik içeren tıraş köpükleri tercih edilmeli. Eğer cilt, kullanılan ürüne alerjik bir reaksiyon veriyorsa, öncelikle ürün değiştirilmeli. Buna rağmen sorun devam ederse bir uzmanın görüşüne başvurulmalı.

Tıraş deyip geçmeyin..
Tıraş, çoğu erkek için daha genç, daha yakışıklı ve temiz görünme anlamını taşırken, aslında cilt bakımı için de büyük önem taşır.
Bunları biliyormuydunuz?
Yüzünüzde ortalama 15,000 kıl bulunur, bu kıllar günde 0,38 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin %90'ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Buda ortama erkek ömrünün 3350 saatini yani 139 gününü alır. Ve erkeklerin %70'i ıslak traşı tercih eder.
Erkek Cildi Kadın Cildinden Çok Farklı
Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklı olup, erkek cildinin sakal ve traş yüzünden daha çok yıpranması nedeni ile, bakımına daha da önem gösterilmesi gerekir. Günlük traşta yaralanma ve enfeksiyon problemleri ile karşı karşıya olan erkek cildi, kadın cildine oranla daha çok özen ister. Erkek ciltleri de kendi aralarında da bireysel farklılıklar gösterir.


Tıraşın Cilde Verdiği Zararlar

Islak ya da kuru traş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak traşta, yani traş bıçağı ile traşta kıl kökleri, foliküller daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve traş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekir.
Tıraş Sonrası Bakım
Traş öncesi bakım gibi traş sonrası bakım da önem taşır. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.
Traştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.

Daha rahat bir Tıraş için bir kaç küçük tavsiye
* Cildi köpürtmeden önce sıcak su ile durulayın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cildin gözeneklerinin açılarak sakalların kolayca kesilmesini sağlar.
* Sıcak su ile durulanmış cilde, traş kremi veya traş köpüğünü iyice yayarak masaj yapın. Traş köpüğü kullanılıyorsa ayrıca fırça kullanmak gerekmez. Köpük ıslatılmış avuca sıkılarak yüze yayılır.
* Kolay bir traş için 3 ya da 2 bıçaklı traş makineleri tavsiye edilir. Traş sırasında makinenizi sık sık sıcak su ile durulamak bıçaklar arasında köpük ve kesilmiş sakalların birikmesini önler.
* Çene ve boynun en son sırada traş edilmesi gerekir. Böylece su ve köpük, sakalların en sert olduğu bu bölgeleri yumuşatmak için cilt üzerinde daha uzun süre kalır.
* Traş işlemi bittikten sonra cildin soğuk su ile durulanması gerekir. Soğuk su cildin açılan gözeneklerini kapatarak, doğal dengesini tekrar bulmasını sağlar.
* Yumuşak bir havlu ile hafifçe nemi alınan cilde mutlaka tıraşsonrası bakım ürünü

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget