dekolte bakimi

DEKOLTE BAKIMI NASIL YAPILIR?
Kadınlar yaşlanmanın belirtilerinden kurtulmak için yüzlerine ve göz çevresine her zaman aksatmadan bakım yaptırıp, kremler sürüyorlar ancak esas yaşlanmanın boyun ve ellerde kendini gösterdiğini unutmuş gibiler. Oysa kadınlar her yaşta “dekolte” giymeye bayılırlar. Güneş ve güneş sonrası ise, dekoltenize en çok dikkat etmeniz gereken zamanlar.

Boyun ve dekolte bölgesindeki cildimiz alt dokusu olmayan, ince bir deri ile kaplıdır. Kas dokusu
olmayan göğsünüzün ağırlığı da bu bölgedeki ince derinizden yardım alır. Bu sebeple ağır işçi konumundaki boyun ve dekolte bölgenizdeki cildinize çok iyi bakmanız gerekir. Eğer erken yaşlarda bu bölgenize iyi bakmazsanız, yaşınız ilerleyip vücudunuz diriliğini ve doğal elastikiyetini kaybetmeye başladığı zaman, boyun ve dekolte bölgeniz için geç kalırsınız. İngiliz güzellik uzmanı Kate Lindgren, güneşte ve güneş sonrası dekoltenize iyi bakmanız için neler yapmanız gerektiğini bakın nasıl özetliyor.
KUSURSUZ BİR DEKOLTE İÇİN ÖNERİLER
1. Güneşe çıkmadan önce koruyucu ürünler kullanın.
2. Üstsüz güneşlenmeyin.
3. Özel boyun dekolte kremleri ile düzenli bir bakım yapın. Göğüs bölümünün gerginleştirilmesi için günlük duş veya banyodan sonra gereken yıpranmış kısımlara dairesel hafif hareketlerle sürülür. Bu işlem spordan, saunadan veya güneş banyosundan sonra yapıldığında özellikle rahatlatıcı olur.
4. Bust forming (göğüs kremi) kremlerini çenenize kadar sürün. Havyarlı kremler efekt etkisi bulunduğundan göğüs bölgesinde en etkili kremlerdendir.
5. Myolifting (kür halinde) veya gece kremleri sürerek bu bölgenin bakımını sağlayabilirsiniz.
6. Göğsünüzde küçük sivilceler oluşmuşsa, o bölgeye bakım maskesi uygulayın.
7. Göğüs bölgesini sık sık nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
8. Sütyen alırken sıkı olmamasına dikkat edin ve alttan destekli olanları tercih edin.
9. Çok sıcak su ile duş almayın
10. Her banyodan sonra soğuk su ile masaj yapın.
11. Doğru sütyen kullanın.
12. Sütyensiz spor yapmayın.
13. Sert peeling uygulamalarından kaçının.
14. Hassas bir cilde sahipseniz yeşil çay içeren ürünler kullanın.
15. Yastıksız ya da ince bir yastıkla uyuyun.
16. Bu bölgede ince kılcal damarlar beliriyorsa, sert masajlar yapmaktan kaçının.
17. Sürekli yüz üstü yatmayın.
18. Çok sık kilo alıp vermeyin. Düzensiz bir şekilde kilo alıp vermek, bir süre sonra göğüslerde elastikiyet kaybına yol açıyor. Ayrıca dokular zayıflıyor ve göze hoş görünmeyen çatlaklar da oluşuyor.
19. Düzenli olarak nemlendirici bir krem ile masaj yapın.
20. Özellikle günde yarım saat boyun, omuz ve kolları çalıştırıcı egzersizleri ihmal etmeyin.
21. Sigara vücudunuzdaki hücre yenilenmesini olumsuz etkiliyor ve tüm organlarınız gibi göğüsleriniz de bundan nasibini alıyor.
22. Göğüslerinize düzenli olarak peeling uygulamaya özen gösterin. Peelingin ardından göğüs dekolteniz canlı bir görünüme kavuşur.
Bir kaç öneri
Göğüsleri geliştiren ve güzelleştiren birkaç masaj yeri vardır. Bunlar; göğüs, boyun ve omuzlardır. Boynunuza yani nefes borusunun olduğu yere yapacağınız masaj troid bezlerinin çalışmasını ve troid salgınısı etkileyerek göğüsleri geliştirir. Göğsünüze masaj yapmak için avuç içlerinizi göğsünüzün üstüne koyup sağ elinizi saat yönünde, sol elinizi de tam ters yönde çevirerek göğüslerinizi ovun. Göğüslerinizi güçlendirecek bir başka hareket elinize bir havlu alıp çamaşır sıkar gibi bükmenizdir. Bu hareketi ilk gün 20 defa yapın. Daha sonra her gün 10’ar 10’ar arttırarak 100’e kadar çıkarın. Özellikle göğüslerinize yaptığınız masajı sık sık uygulayın. Hatta bu masajı göğüs güzelliği için özel olarak satılan jeller ve kremlerle yaparsanız, kısa zamanda istediğiniz güzel göğüslere kavuşursunuz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget