kirisiklik icin bitkisel cilt bakim tavsiyeleri


KIRIŞIKLIK
Çoğu Kadın için yaşlanmak kâbustur. Yaşlılık deyince de aklımıza gelen şeylerin başında ciltteki kırışıklıklar olur. O yüzden ilk önce cilt yaşlanmasını tanıyalım ondan sonra da doktorların önerdiği doğal reçetelere göz atalım.
kırışıklık olabilecek yüz hatları

Cilt Yaşlanması: Herbalist Adnan yıldırım cilt yaşlanması hakkında şunları söylüyor: "İnsan vücudunda yirmili yaşlarından itibaren her gün milyondan fazla hücre ölüyor ve böylelikle de genç ve sağlıklı hücrelere yer açılıyor. Ama yaşlandıkça ölen hücrelerin yerine gelen hücrelerde azalma oluyor. Örneğin 40 yaşından itibaren deri her yıl yüzde bir oranında incelmeye başlıyor. Yüzdeki yaşlanmanın yüzde seksen - doksanından güneş sorumludur. Bu nedenle insanların yirmili yaşlardan itibaren mutlaka kendini güneşten koruması gerekiyor. Yine yirmili yaşlardan itibaren güneşten koruyucu kremler ve nemlendiricilerle birlikte, ileride ciltte ortaya çıkacak kırışıklıkları önlemek için kırışıklık kremi kullanmakta fayda var"

Kırışıklık Nedir, Nasıl Oluşur? : Yaşlandıkça deri şekil değiştirir, cilt canlılığını yitirir. Esnek lifler birbiri arkasından kırılır ve kaslar lifli bir hale gelir. İlk önce yüz gevşek durumdayken belli olmayan anlatım kırışıklıkları görülür. Sonra derinin kıvrımları derinleşir ve kırışıklıklar iyice belli olmaya başlar. Önceleri dudakların çevresinde, alın ve şakaklarda kırışıklıklar belirgin bir hale gelir. Zamanla yanaklar ve boyunda da kırışıklıklar oluşur.

Kırışıklığa Neden olan Başlıca Etkenler:
Uyku saatlerinin düzensizliği
Sigara içmek
Aşırı alkol almak
Aşırı yorgunluk ve stres
Dengesiz ve yanlış beslenmek
Bilinçsizce güneşte kalmak

Kırışıklık Tedavileri:
Botoks
Mezolifting
Peeling
Estetik ameliyatlar
Kozmetik ürünler
Bitkisel çözümler

Kırışıklıklar için Doğal Reçeteler:
Hafızoğlu baharat genel müdürü herbalist Adnan Yıldırım, herkesin evde kolayca yapabileceği ve kırışıklıkla üzerinde etkili üç ayrı reçete sunuyor bizlere. Üstelik malzemelerin hepsi doğada mevcut... Bulamadıklarınızı da aktarlardan alabilirsiniz.

1.Reçete

Malzemeler: Acı bademyağı, bal, eritilmiş balmumu, susam kökü.
Hazırlanışı: Bütün malzemelerden birer tutam alınarak bir kaba konur. Bir miktar bal ilave edilerek merhem kıvamına getirilir ve yüze sürülür.

2. Reçete
Malzemeler: Öküzgözü, papatya, yabangülü, ebegümeci, kılıç otu, gül, s,n,rotu, yabani kekik.
Hazırlanışı: Bütün malzemelerden birer tutam alınarak bir kaba konur. 5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra bir pamuk yardımıyla kırışıklık olan bölgelere sürülür.

3. Reçete
Malzeme ve hazırlanışı: 2 damla tefarik yağı, 3 damla limon esansı ve 5 damla gülyağı, 1 tatlı kaşığı tatlı bademyağı veya fındık yağına damlatılarak elde edilen karışım iyice karıştırılıp geceleri yüze ve boyuna sürülür.

Çözüm Doğada Yani Bitkilerde:
Hr Adnan Yıldırım, özellikle içinde doğal madenlerin yer aldığı kozmetik ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyor ve Türkiye’nin bitkisel zenginliğine dikkat çekiyor. İşte bu konuda Hr Adnan Yıldırım’dan öğrendiklerimiz: “Türkiye’de aloe vera, avokado, buğday, ekinezya, atkuyruğu, ginko biloba, soya fasulyesi, ayçiçeği, limon, greyfurt, nane, kayısı, meyanbalı, gül, biberiye, salatalık, susam, jojoba, papaya, badem, kekik, nar, lavanta, çay, üzüm ve zeytin cilt yaşlanmasını geciktirici ürünlerde en fala kullanılan bitkiler. Çevrenizde özellikle yaşlıların yüzlerine zeytinyağı ve bademyağı sürdüklerini görmüşsünüzdür. Bu kullanımın doğruluğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yararlı bitkiler konusunda önde gelen bir ülke olan Türkiye, aslında bitkisel çeşitlilik yönünden de dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Endemik, yani dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan 3300 kadar bitki türünü barındırıyor ülkemiz.
 
Kırışık oluşumu ve önleme yollarıZaman içinde deri üstü ve altındaki dokularda çizgilerin oluşmasıyla cildimizde kırışıklıklar oluşur. Yaşımız ilerledikçe bu cizgiler daha da belirginleşir. Yüzümüzde oluşan cizgilere zemin hazırlayan diğer etken ise yüz mimikleridir.(gülmek,kaş çatmak vb) Ayrıca Güneş ışınlarıda cildimizin kurumasına ve kırışmasına neden olur.

Kırışıkların oluşumunda etken faktörler Genetik : Cildimizde oluşması beklenen kırışıkların zamanı ve yogunluğu genetik faktörlere bağlıdır.Bunu belirleyebilmek için ailenizin cilt hikayesi incelenebilirsiniz.
Dış Etkenler: Güneş,sigara ve alkol kullanımı vb. Faktörler cildimizin nasıl kırışacağını belirleyen durumlardır.

Cilt Bakımı: Düzenli uygulanan cilt bakımı ile cildin yaşlanması ve kırışması önemli ölçüde engellenir.

Yüz germe işlemi yapılabilir.
Çizgiler tedavi edilmezse, yaş ilerledikçe daha da derinleşebilir. Böyle durumlarda botox, dermabrazyon uygulanması gerekebilir. Eğer yüzde sarkma oluşmuşsa cerrahi lifting de tercih edilebilir.

Kırışık oluşumu önlemek dikkat edilmesi gereklenler;
Güneşten korunun, Eğer Güneşe çıkmak zorundaysanız.Cildinizi koruyacak Ph değerinde koruyucu krem kullanın,
Güneş gibi soguktan da korunmak gerekir.
Göz çevresi kırışıklıklarını aza indirmek için güneş gözlüğü kullanın,
Cildinize uygun günlük nemlendirici kullanın, Kozmetik ürünleri fazla kullanmayın,
Kahve,Sigara,Alkol, Solaryumdan kaçının
Bol su tüketin,
Dengeli beslenin, meyve ve sebze tüketin.Cildinize C vitamini uygulayın,
Yüzünüzü sık sık sabun ve türevi maddelerle yıkamayın,
Yeterli ve kaliteli uyuyun.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget