güzel kalcalara sahip olun

Türk kadınının tıpkı diğer Akdeniz kadınları gibi en büyük sorunlarından biri olan iri kalçalar bilinçli bir sporla kıskanılası bir güzelliğe kavuşabilir.
En az yüz kadar vücudun tüm detayları da bu kusursuzluğun vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyor.
İşte onlarla şeytan çatlatmanın püf noktaları!......

Sarkmış kalçalar:
Egzersiz: Yere yüzüstü uzanın. Kollarınızı öne doğru uzatın. Bir bacağınızı gergin tutarak yukarı kaldırın ve otuz saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Yere indirin ve hareketi aynı bacağınızla on beş kez daha tekrarlayın. Sonra diğer bacağınızla hareketi uygulayın.
Sonra sırtüstü uzanın. Ayaklarınızı bir dolabın veya koltuğun altına dayayın. Bacaklarınızı havaya kaldıracakmış gibi gergin tutun. Pozisyonunuzu otuz saniye koruduktan sonra, kaslarınızı gevşetin. Hareketi on iki kez tekrarlayın. Gerek kalça, gerek se karnınız için son derece yararlı bir egzersizdir.


Düşük kalçalar
Egzersiz: Ayakta durun. Sırtınızı dik tutarak bir bacağınızı arkaya atın, ayağınızı gevşek tutun. Altı saniye pozisyonunuzu muhafaza ettikten sonra ayağınızı yerine koyun, altı saniye dinlendikten sonra hareketi otuz kez tekrarlayın sonra aynı uygulamayı diğer ayağınızla yapın.

Düz kalçalar
Egzersiz: Ellerinizi yere dayayarak emekleme pozisyonunu alın. Bir ayağınızı geriye doğru havaya kaldırın. Başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi otuz kere tekrarladıktan sonra diğer ayağınıza geçin. Sonra kalçanızı havaya kaldırarak dizlerinizi hafifçe yerden kaldırın ve açıp, kapatın. Bunu da otuz kere yapın.

Selülitli kalçalar
Egzersiz:Etkileyici ve uzun süreli bir etki elde etmek için diyet, spor ve bölgesel uygulamalar yararlı olur.
Diyet programı önerileri: Yağlı beslenmeyi önemli ölçüde azaltın. Bol bol taze meyve ve sebze yemelisiniz. Su tutmasına karşı ve toksinlerin atılmasını sağlamak için bol bol sıvı tüketmeli. Hazmı güç ve lif içermeyen besinlerden kesinlikle uzak durmalı. Yağ biriken bölgelerin kaslarını çalıştıracak özel bir jimnastik programı izlenmeli. Bu arada masaj yaptırmakta oldukça yararlıdır. Sert bir lifle aşağıdan yukarıya yapılacak masaj dolaşımı arttırarak orada biriken suların atılmasını sağlar.

Biçimli kalçalar
Biçimli ve sıkı kalçalara sahip olmak için spor salonlarına gitmenize hiç gerek yok. Kalça kaslarını hedef alan “Pilates” egzersizleri, jimnastikle bile çalışmayan kasları harekete geçirerek, vücudunuzun kısa sürede forma girmesini sağlıyor.

Sırt Uzatma
Sırtüstü yere uzanın. Çeneniz dik bir şekilde, başınızı yerden kaldırın. Sol bacağınızı uzatıp, sağ bacağınızı dizden kırın ve iki elinizle kavrayın. Rahatça nefes alın ve verirken sol popo kasınızı sıkın. Bu sırada karnınız bir sünger gibi kasılacak. Hareketi en az 10 kez tekrarladıktan sonra aynı egzersizi diğer bacakla gerçekleştirin.
Derinlemesine rahatlama
Bu hareket, kısalmış kaslarla, kas kramplarına karşı alınan bir önlem niteliği taşıyor. Sırtüstü yere uzanın. Bacaklarınızı vücudunuzla 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde kaldırın. Ellerinizle bacaklarınızı dizlerinizin altından kavrayın ve mümkün olduğu kadar göğsünüze doğru yaklaştırmaya çalışın. Nefes alın ve içinizden 20′ye kadar sayıp nefesinizi verin.
Omurları açma
Yere uzanın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Daha sonra dizden bacaklarınızı kırın ve belinizin düzlüğünü koruyarak nefes alın. Bu sırada omurlarınızın alt kısmını yerden yavaşça kaldırın. Hareketi yaparken karnınızın bir sünger gibi kasıldığını ve poponuzun sıkılaştığını hissedeceksiniz.
Doğum sonrası jimlastik
Bu forma girme programı sadece anneler ve yenidoğan bebekleri için. Bu program sayesinde hem siz doğumdan önceki formunuza kavuşacaksınız, hem de bebeğiniz sizinle girdiği bu yakın ilişkiden ötürü mutlu olacak; algısı ve vücudu daha kolay gelişecek.
Doğumunuzdan sonra jimnastik yapmak istiyorsanız, bunu yapmak için temizliği bitirmeyi, küçüğün mamasını hazırlayıp, onu yedirip, yatırmayı beklemenize gerek yok. Bunu beklerseniz, hiçbir zaman uygun zamanı gelmez. Gelse bile siz yorgunluktan kolunuzu kaldıramayacak halde olursunuz. Beklemek yerine, zamanı iyi şekilde değerlendirin ve sevgili bebeğinizle birlikte jimnastik yapmanın tadına varın.
Bu egzersizler sadece anneler ve küçük bebekleri için geçerli. Dokuz aylık hamilelik süresinden sonra, yıpranan ve hareketsiz kalan bütün vücudunuz bu egzersizler sayesinde yeniden çalışmaya başlar. Siz karnınızı sıkılaştırırken ve sırtınızı güçlendirirken, bebeğiniz de hem görsel, hem de bedensel algılamasını geliştirecek. Kollarını ve bacaklarını hareket ettirirken aynı zamanda gözleriyle de sizi izleyecektir. Böylece onunla sadece ona özel, çok yakın bir ilişkiniz olacak. Sonuçta, hem yararlı, hem de harika zaman geçireceksiniz. Üstelik hem oyun ilişkileriniz derinleşecek, hem de bebeğiniz kolaylıkla, dengesini bulacak, kasları gelişecek. Bu programı birçok ay boyunca sürdürürseniz, bebeğinizin sportif yönünün gelişmesine de çok yardımcı olursunuz.
Daha büyük bir çocuğunuz varsa, o da sizinle ve kardeşiyle birlikte bu hareketleri yapabilir. Ancak, egzersizler sırasında onunla konuşun, hareketleri dilediği gibi yapmasına izin verin ve ona dokunun. Böylece kardeşini kıskanmaz, aksine sizinle birlikte bu işi paylaştığı için kendini mutlu hisseder.
Egzersizlere başladığınızda kendinizi zorlamayın ve yavaş yavaş ilerleyin. Unutmayın vücudunuzun tekrar harekete başlamaya alışması gerekiyor. Bu hem eklemleriniz, hem sırtınız, hem de basenleriniz için geçerlidir.
Doğumu izleyen haftalarda, genç anneler kendilerini çok yorgun, neredeyse depresyona girecek kadar yorgun hissederler. Tekrar dinçleşmek için düzenli olarak bir fizik aktivitesi yapmak, vücudu hareket ettirmek en iyi yoldur. Birkaç günün sonunda, hem uyku düzeninizde, hem de iştahınızda bunun etkilerini göreceksiniz. Burada verdiğimiz bütün egzersizlerin en az sekiz kadar tekrarlamanız gerekir, ama eğer isterseniz daha fazlasını da yapabilirsiniz. İyi jimnastikler.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget