cilde iyi gelen sifali yaglar

CİLDE İYİ GELEN ŞİFALI YAĞLAR
Acıbadem Yağı: Kuru ve çatlak ciltler için kullanılır.Vücut masajları içinde kullanılır.
Avakado Yağı: Aroma Terapi amaçlar kullanılır.
Balık Yağı: Romatizma, bel ağrısı, bel fıtığı, kas ağrıları, kas gevşetici, kireçlemelerde, mafsal ağrılarda kullanılır.
Kullanımı: Hindistan cevizi yağı, kakao yağı, ceviz yağı ile karıştırılarak cilde uygulanır.
Ceviz Yağı: Romatizmaya iyi gelir. Kuru ciltlerde nemlendirici etkiye sahiptir. Bronzlaştırıcı olarak da kullanılır. ,cilde masaj şeklinde uygulanır.1 tatlı kaşığı içildiğinde kolesterolü düşürür.
Çemen Yağı: Kolesterolü düşürür. Cinsel gücü artırıcı etkisi vardır. Metabolizmayı güçlendirir. Balgam söktürür. Ayrıca siyatik, romatizma gibi şikayetlerde susam yağı ile karıştırılarak masaj yağı olarak kullanılır.

Çilek Esansı: Aroma Terapi amaçlı kullanılır. Banyo suyuna cildin güzel kokması için konulur. Diğer tüm masaj yağlarına koku vermek amaçlı ilave edilir.
Çörekotu Yağı: Astım, şeker, romatizma, hemoroitte kullanılır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. İştah açıcı, adet söktürücü iştah artırıcı ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir.
Fesleğen Yağı: Çilek yağı ile aynı amaçla kullanılır. Koku vericidir.
Fındık Yağı: Kuru ve yıpranmış ciltlerde kullanılır. Doğum öncesi ve sonrası oluşan deformasyonların oluşumunu azaltır. Varis ve saç kırana iyi gelir. Selülit ve karın bölgesi çatlaklarında faydalıdır.
Gliserin Yağı: Cilt çatlaklarına iyi gelir. Cildi besleyici özelliği vardır.
Hardal Yağı: İştah açıcı özelliğe sahiptir. Müsilaj olarak kullanılır. (1 fincan suya 3 damla) Romatizma ve kiraçlamede masaj yağı olarak kullanılır. Cildi yakar. Bu nedenle tek başına kullanılamayan bir yağdır. Susam yağı ile karıştırılmalıdır.
Haşhaş Yağı: Ağrı kesici ve uyku verici özelliği vardır. Yemek yağı olarak da kullanabilirsiniz
Havuç Yağı: Hücre yenileyici, kan temizleyici, kolesterol düşürücüdür. Kan yapıcıdır. Ses tellerine iyi gelir. (1 çay bardağına 3-4 damla hazırlanıp içilir.) Haricen masaj yapmak suretiyle güneşten korunmamıza yardımcı olur. Güneş yanıkları tedavisinde kullanılır.İyi bir bronzlaştırıcıdır.Havuç yağı tahriş özelliği olan bir yağ olduğu için susam yağı, badem yağı gibi yağlarla bire bir ölçüde karıştırılmalıdır.
Hindistan Cevizi Yağı: İyi bir nemlendiricidir. Doğal olarak protein ve A,B,C,E vitaminleri içerdiğinden cilt bakımı içinde kullanılır. Hazmı kolaylaştırıcı, enerji verici,bulantı giderici olarak kullanılır. Eklem ve kas ağrılarında, romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak kullanılır. Saç dökülmesinde kullanılır.Cildi besleyici ve koruyucu özelliği vardır.Dahilen 1 tatlı kaşığı içilir.
Hint Yağı: Saç ve kirpik bakımında kullanılır. Doğum sonrası çatlaklarını önlemek için gebelik süresince kullanılması çok faydalıdır.
Isırgan Tohumu Yağı: Cildi besleyici ve koruyucu özelliği vardır. Saç dökülmesinde kullanılır.
Jojoba Yağı: Cildi besleyici ve nemlendirici özelliğe sahiptir. Saç gelişiminde ve kepeği önlemede kullanılır.
Kabak Çekirdeği Yağı: Prostat büyümesini önler. Kalın bağırsak kanserine karşı etkili bir koruma sağlar. Kolesterolü düşürür.Tenya ve şerit gibi barsak parazitlerinin düşmesinde kullanılır. E vitamini deposudur. Güçlü bir anti oksidandır. Hücre zarını yeniler. Yeterli miktarda alındığında yaşlanmayı geçiktirir. Cildi düzgünleştirir.Yumuşatır. cildin yaşlanmasını yavaşlatır. (1 yemek kaşığı içilir. Bir saat sonra müsilaj olarak etkili saf zeytinyağından çeyrek çay bardağı içilir.
Kakao Yağı: Güneş ışınlarından korur.bronzlaşma ve çatlaklar için kullanılır.
Kantaron Yağı: Yara ve yanıklara sürüldüğünde iz bırakmadan geçirir. Günde 2 kaşık içildiğinde hazmı kolaylaştırır. Mide ağrılarına iyi gelir. İsale iyi gelir.
Karabiber Yağı: Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Gaz ve idrar söktürür. Enerji verir. Öksürüğü keser. ( 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak günde 3 defa içilir. )
Karanfil Yağı: Ağız ve mide kokularını giderir. Sinirleri uyuşturur. Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrılarında etkilidir. Diş eti çekilmelerinde ve iltihaplarında faydalıdır.
Diş ağrılarında pamukla uygulanır. Masaj amaçlı da kullanılır. Haşere kovar. Cilde sürülürken en az 100 cc sabit yağ (susam, tatlı badem v.b ) ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Kaysı Çekirdeği Yağı: Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler. Cilde canlılık verir. Yaşlanmadan ortaya çıkan kırışıklıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Cilde pamukla tatbik edilir. Yüz ve cilt için kullanılması gereken yağ kaysı çekirdeği yağıdır. Diğer kaysı yağları aroma amaçlıdır.
Kaysı Yağı: Aroma terapi amaçla kullanılır. Banyo suyuna koku verici olarak dökülür. Masaj yağı saç bakım yağı gibi yağlara koku vermek amaçlı kullanılır. Kesinlikle cilde tatbik edilmez.
Keten Tohumu Yağı: Menapoz sıkıntılarını, mide ağrılarını ve kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemi iltihaplanmalarında etkilidir. Zihin açıcıdır. Yüksek miktarda Omega3 içerdiğinden kanı sulandırarak kolesterolü düşürür. Sabah akşam 1 er tatlı kaşığı içilir.
Kimyon Yağı: İştah açıcı, gaz ve spazm gidericidir. Dahilen tok karına 1 fincan suya 3 damla kullanılır. Haricen varis, kemik ve adele ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Zeytin yağı ile birlikte kullanıldığında karın ağrısına iyi gelir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget