avakado ve avakadonun faydalari


Avokado ve faydaları

Özellikleri :
Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir.
Avokadoyu hemen tüketmek üzere satın alacaksanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken dış yüzeyinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Avokadolar, doğanın bize sunduğu en mükemmel besinler arasında güçlü bir yer edinmiştir. Lezzetli ve aynı kolay yenmesi sayesinde pratik bir meyvedir. İçerdiği E ve C vitaminlerinin yanı sıra protein ve sağlıklı yağları da bize sunar. Vücudumuzun içine olduğu kadar dışına da yararlıdır, yani cildimize.

Avokado çok çeşitli şekillerde yenebilen bir meyvedir. Salatası, kanepe türleri, makarna sosu ve Meksika mutfağına özgü bir Guakamole mezesi halinde yenebilir.
Cilt Bakımında Yeşil Devrim : Son zamanlarda cilt bakım ürünleri ile ilgilendiyseniz, avokado özlü ürünlerin çok popüler hale gelmeye başladığı sizin de dikkatinizi çekmiştir.
Bunun nedeni, son zamanlarda yapılan çalışmalar ile, bilim adamlarının, avokado içinde doğal olarak bulunan E vitaminin cilde yararlarıdır. Bu yararlar arasında, cildi yaşlanmaya karşı güneş ışınlarından, dumandan ve kirli havadan doğal olarak koruma da bulunmaktadır.
Avokadolar mucizevî bir şekilde çok güçlü nemlendiriciler olarak nitelendirilebilir. Ciltteki su akışkanlığını artırır, cildi nemli tutarak sağlık kazandırır. Aynı zamanda E vitamini, avokado içinde doğal olarak bulunduğu için, diğer formlarından çok daha fazla yarar sağlamaktadır

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget