Krom Minerali-Kromun Faydaları
Krom; Kan şekeri ve kolesterol düzeyini kontrol eder ve dengede tutar. Bu nedenle özellikle şeker hastaları için çok faydalı bir mineraldir. Enzim ve hormonların kullanımı ile yağ ve proteinlerin sentezlenmesinde görev alır. Kemik erimesi ve yaşlanma etkilerini azaltır.
Ayrıca, krom minerali vücuttaki yağları kasa dönüştürerek, kilo verdirmese bile vücut hatlarının daha düzgün görünmesini sağlar ve kas yapmaya yardımcıdır. Bu özelliği sebebiyle, özellikle zayıflamak ve iştahlarını kontrol altına almak isteyen kişiler krom kapsülü kullanmaktadır.
Krom Eksikliği: Dengesiz beslenme neticesinde oluşan krom eksikliği, huzursuzluk, halsizlik ve yorgunluğa sebep olur. Kalp ve damar sağlığını olumsuz yönde etkileyip damar sertliği ve şeker hastalığı riskini artırır. Krom eksikliği olan kişilerde sürekli açlık hissi ve yeme isteği, tatlılara karşı düşkünlük görülür. Krom eksikliği iştahı kontrol etmeyi önlemesinin yanı sıra vücudun yağlanmasına da sebep olmaktadır.
Krom Fazlalığı ve Kromun Zararları: Fazlası krom zehirlenmesine sebep olacağı için bilinçli ve ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Bazı durumlarda baş dönmesi ve deri döküntüleri görülebilir. Özellikle şeker hastaları hekime danışmadan krom desteği (krom kapsülü / hapı gibi) kullanmamalıdır.
Krom Hangi Besinlerde Bulunur? Et, pirinç, yer fıstığı, üzüm suyu, yumurta, tavuk, mısır, mantar,peynir, buğday, süt ve süt ürünleri, ve patates bol miktarda krom içeren besinler arasındadırlar. Bunların dışında, ısırgan otu, civanperçemi, meyan kökü ve yulaf da krom minerali açısından zengin bitkilerdir.
Günlük Krom İhtiyacı: Vücudun 50 - 200 mg arasında değişen oranlarda günlük krom ihtiyacı vardır.
Yorum Gönder
yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.