gozenekleri sikistirmak icin

gözenek sıkılaştırmak için

Geniş gözenekler ve siyah noktalar, cildiniz ne kadar temiz olsa da bakımsız görünmenize sebeb olur. Gözeneklerinizin genişlemesini önlemek ve siyah noktalarınızdan kurtulmanız mümkün.

Gerçekte gözenekler yağ üreterek salgıladıklarından cildimizi alerjilerden ve çevre kirliliğinden korumaktadırlar. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derimizin altına inerdi, yüzümüzde kistler meydana gelir ve deri altında enfeksiyonlar oluşurdu.

Ancak çok gözenekli olan ciltlerde, eğer cilt iyi temizlenmiyorsa siyah noktalar oluşmaya başlar. Hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşmasını önlemek gerekir.

Gözenekler neden genişler?
. Yağlı olan ciltlerde gözenekler daha açık olur.
. Herhangi bir sağlık problemi için tedavi amacı ile ağır ilaçlar kullanıldığında cilt yağlanabilir. Cilt yağlandığında da gözenekler açılır.
. Gözeneklerin nasıl olacağı kalıtım yoluyla belirlenir.
. UV ışınlarının da gözenekleri genişlettiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Gözenekleri daraltmak için...

Gözenekleri açmak için başlangıçta gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa, yağ ifrazatını durdurmak veya dengelemek lazımdır. Yağlı ciltler herzaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeble cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.

Yağ üretiminin yavaşlatılması, ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Cildinize uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanız faydalı olur.

Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir.

Ama yaşınız 35'in üstündeyse deri kalınlaşmış , çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur.

Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyorlar mı?

Bantlar siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biridir.. Siyah noktaları kimi zaman tamamen ortadan kaldıran bu bantların kullanımları çok kolay. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz.

Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözeneklerdeki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içinde bulunan kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değildir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget