hint dutu noni

Hint dutu-Noni bağışıklığı güçlendiriyor

Alternatif tıbbın yeni gözdesi Hint dutu-Noni'nin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun kendisini onarmasına yardımcı olduğu belirtiliyor....

Hint dutu-NONİ (Morinda Citrifolia) , yalnızca Güney Pasifik'te bulunan volkanik adalarda yetişmekte. Bu tropikal meyvenin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği ve vücudun kendini onarma savaşına yardımcı olduğu belirtiliyor.
Meyve suyu olarak tüketilen Hint dutu-Noni'nin dünyada ender bulunan bitkiler arasında yer aldığı bildiriliyor. Pasifik adaları yerlileri bu meyveyi, iyileştiren özellikleri sebebiyle bir kaynak olarak kullandıkları ileri sürülüyor.
Çevreye hafif acı ve peynirimsi bir koku yayan hint dutu 'peynir meyvesi' olarak da biliniyor. Polonya, Çin, Hindistan gibi ülkelerde 2 bini aşkın yıldır kullanılan Hint dutu-Noni'nin halk içinde "eskilerin Aspirin'i" olarak anıldığı belirtiliyor.

YATIŞTIRICI OLARAK KULANILIYOR
Günümüzde French Polynisia yerlileri, Hint dutu-Noni'yi günlük yaşamda yatıştırıcı olarak kullanıyor. Olgunluk derecesine varmadan toplanan meyveler, bir kavanozunu içinde konuyor ve kavanoz güneş ışınlarını dik alan bir yerde özel olarak bekletiliyor. Hint dutu-Noni, burada olgunlaşınca, püre haline getiriliyor ve öz suyu bir bezle süzülüp alınıyor. Bu su genelde stresli zamanlarda ya da dinlenme zamanlarında kullanılıyor.

İyi geldiği hastalıklar
Hint dutu-NONİ'nin ; astım, migren, baş ağrısı, cilt deri hastalıkları, ağrılar, uyku düzensizliği, dikkat bozuklukları, depresyon, stres, diyabet 1-2, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, damar sertliği, kısırlık, seks gücü, sigara bağımlılığı, kemoterapi eşliğinde kanserle mücadeleye, obezite, adet düzensizlikleri ve parazitler ile tedaviye önemli ölçüde yardımcı olduğu ileri sürülüyor.
Meyvenin temel bileşimleri

Hint dutu-NONİ meyvesinin C, B1, B2, B6, B12, E vitaminleri ve demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, selen, kurşun gibi birçok hayati mineral içerdiği belirtiliyor. Hint dutu-Noni meyvesi diğer meyvelerdeki enzimlerin haricinde mucizevi bir enzim olan Xeronin öncülerini yani; proxeronin, proxeranaz içerdiği iddia ediliyor.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget