ayva ve ayvanin faydalari

Ayva ve faydaları

Ayva : İri ve pembe renkli çiçekler açan ayvanın meyvesi sarı renkte, tüylü, ufak çekirdekli, iri ve serttir. Ayva, özellikle A ve B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Ayvanın Faydaları : Mide ve bağırsakları güçlendiricidir. İshali kesmekte etkili olur, fakat kabızlığa sebep olabilir. Karaciğer tembelliğini giderir. Kanı temizler.
Çarpıntı için iyi gelir. Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Gelişmekte olan çocuklar için, özelikle kemik gelişimi bakımından yararlıdır.



Ayva Nasıl Kullanılmalı ve Tüketilmelidir ?
Ayvanın çiğ olarak yenmesi ve sindirilmesi zordur. Bu sebeple, komposto gibi pişirilerek veya reçeli yapılarak yenmesi tavsiye edilmektedir.
Ayva çekirdekleri kaynatılarak elde edilen su, içildiğinde ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelmektedir; saçlara sürülürse parlaklık verir; egzama ve basur memelerine sürülürse şikâyetleri azaltır. Yüz ve boyun kırışıklığını giderir.
Ayva yaprakları çay yapılarak içilirse gerginliğe iyi gelmektedir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget