bagisiklik icin kanola yagi

Bağışıklık sistemi için kanola yağı

Salata ve kızartmalar için zeytinyağının yerine kullanılmakta olan kanola yağı, bağışıklık sistemini koruyor. Kemiklere iyi gelen bu yağ; sinir sistemini de güçlendirmekte..

Kanola yağı zeytinyağına yeni bir rakip olarak ortaya çıktı. Amerika'da ve Avrupa’da son yıllarda çok gündemde olan kanola yağı, Türkiye’de de diyet uzmanlarının tavsiyeleri arasında yer almaya başladı.

Kanola yağının görünüşü; ayçiçek yağı ile aynı. Adını yeşil bir bitki olan ve evlerde bile kolaylıkla yetiştirilen kanoladan almakta. İçeriğinde A, D, E ve K vitaminleri bulunan kanola yağı; bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip.

Ayrıca raşitizm denilen kemik hastalığı ve osteoporoz için de faydalı . Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay, kanola yağı hakkında bilgiler verdi:

KEMİKLERE İYİ GELİYOR

* Kanola yağı, nasıl bir yağ?
Yağlar; yiyeceklerin hazırlanması ve tüketilmesinde kullanılan saf bir enerji kaynağıdır. Bitkisel sıvı yağların özellikle hipertansiyon, kolesterol ve koroner kalp rahatsızlıklarından korunmak için kullanılması gerekmektedir. Bitkisel sıvı yağlar; lipit düzeyini de ayarlar.

Dünyadaki bitkisel yağ üretiminde, soya fasulyesinin ardından ikinci sırada kanola yağı gelimekte. Kanola yağı ; A, D, E ve K vitaminlerinin yanısıra, Omega 3 ve Omega 6 da içermekte. Hem zeytinyağı özelliği taşıdığından , hem de diğer bitkisel sıvıyağların özelliklerini de gösterdiğinden tüm dünyada çok tercih edilmekte.

* Kanola yağının içinde gerçekten vitamin var mı?
Sıvı yağlarla beslenmenin önemi; son 30 yılda ön plana çıktı. Çünkü vitaminler yiyecekler ile vücuda alındığı zaman, bunların bağırsakta çözünerek kana geçmesi için yağa ihtiyaç vardır. İnsan vücudunda yağda eriyen vitaminler ayrı bir grup oluşturmakta.
Bu vitaminler A, D, E ve K vitaminleridir. A vitamini, bir antioksidandır. D vitamini ise, kalsiyumun kemiklere taşınmasına yardımcı olur. Bütün bu vitaminleri içeriğinde bulunduran kanola yağı, raşitizm ve osteoropoz gibi hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Ayrıca kanola yağı; bir çok cilt hastalığı için çok iyi gelmektedir.

KANOLA YAĞININ ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ VAR
* Zeytinyağı kızartmalar için kullanılmaz fakat kanola yağı kullanılabilir. Kanola yağı ile zeytinyağının farkı var mı?
Zeytinyağı için söylenebilen ne varsa kanola yağı için de aynı şeyler söylenebilir. Kanola yağı, zeytinyağına eşdeğer özellikleri içerir. Ancak zeytinyağı yarı doymuş yağlar grubuna girmektedir. Her iki yağın da dumanlanma noktası bir hayli yüksektir.
Her iki yağ da aşırı ısıda duman yapmazlar ve kimyasal maddeleri açığa çıkarmazlar. Kanola yağı, antioksidan özelliğe sahip bir yağdır. İnsan mekanizmasını olumlu etkilemektedir. Büyüme ve gelişmekte yardımcıdır. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget