kolanin vucudumuza va sagligimiza etkileri

Bir bardak kola'nın vücudumuza ve sağlılığımıza etkileri

Kola pek çoğumuz tarafından sevilen bir içecek. Peki, bir bardak kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluyor? İşte cevabı…
Prof. Dr. Ayşe Akın Cosmotürk'e bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin 'VÜCUDUMUZA VE SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİNİ' anlattı...
İlk 10 dakika:
10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keserek aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.
20 dakika:
Kan şekerinizde ani bir yükselme meydana gelir, yüksek miktarda insulin patlamasına sebep olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir cevap verir. Bunlar sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika:
Vücutta kafein emilimi tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir ve karaciğeriniz kana daha çok şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri vücuttaki rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika:
Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuda yaptığı tepkimelere benzer.
60 dakika:
Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücudunuzda depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi bitkin ve halsiz hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissetmeye başlayacaksınız. Şeker ihtiyacının ardından, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget