fosfor minareli ve fosforun faydalari

Fosfor Minerali-Fosforun Faydaları

Fosfor ; Kemik ve diş yapısının temelini oluşturur. Fosfor aynı zamanda kalp düzeni, böbrek fonksiyonları, kaslar, sinirler ve beyin için gereklibir mineraldir.

Hücrelerin büyümesine yardımcı olur. Proteinlerin sentezlenmesi, enzimler ve hücrede enerji üretimi ile ilgili kimyasal olaylara dahil olur.
Fosfor Eksikliği: Özellikle kasları ve kemikleri olumsuz yönde etkileyip kas hücrelerinin zarar görmesine, kasların ve kemiklerin güçsüzleşmesine sebep olur. Sinir - kas ilişkisinde ve beyin fonksiyonlarında aksaklıklara neden olur. Fosfor eksikliğinin en önemli sebepleri yetersiz beslenme, fosforun bağırsaklardan yeterince emilememesi, alkol kullanımı ve idrar söktürücü ilaçlardır.

Fosfor Fazlalığı ve Zararları: Fosfor eksikliği gibi Fosfor fazlalığı da sağlık bakımından zararlıdır. Fosfor fazlalığı, kalsiyum dengesini bozarak kalsiyum dengesizliğinden kaynaklanan sorunlara ,kemik yoğunluğunun ve gücünün azalmasına neden olur. Bunun sonucunda kemikler direncini yitirir ve kolay kırılır.

Fosfor fazlalığı, tansiyonu da yükseltir. Ayrıca, çeşitli tarım ilaçları gibi aşırı fosfor içeren maddelerin içilmesi veya bu maddelerle temas edildiğinde Fosfor zehirlenmesi ortaya çıkabilir.
Fosfor Hangi Besinlerde Bulunur? Et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi protein açısından zengin besinler bol miktarda fosfor içeren besinler arasındadırlar. Bunların yanısıra, maden suları, mısır, meyveler ve meyve suyu, pırasa gibi besinler de fosfor minerali bakımından zengin besinlerdir.

Günlük Fosfor İhtiyacı: 1 yaşına kadar olan bebeklerde günlük fosfor ihtiyacı 250 mg, 10 yaşına kadar ki çocuklardaysa ortalama 800 mg dır. 11-24 yaş arasındaki dönem fosfor ihtiyacının en yoğun olduğu dönemdir. Bu yaşlarda günlük 1200 mg kadar fosforun alınması gerekmektedir. 24 yaşın üstündeki yetişkinlerdeyse günlük ortalama 800 mg fosfor almak yeterli olacaktır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget