sinameki ve sinamekinin faydalari

Sinameki ve faydaları

Sinameki Bitkisi: Sıcak bölgelerde yetişen sarı çiçekli, bir metreye kadar uzayabilen, çalı şeklinde bir bitkidir.

Sinamekinin Faydaları: Bağırsaklardan su emilimini önleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, çok etkili bir müshildir. sinameki idrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardım eder. Damarları açar. Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde sakinleştirir ve ağrıları azaltır.



Sinameki Nasıl Kullanılır ?
Yaprakları kaynatılarak çay gibi içilir. Sinameki çayı kabızlık gidermek için kullanılır. Sirke ile kaynatılarak saç derisine sürüldüğünde saç dökülmesini önler. Bu karışım egzama ve yaralara karşı da yararlıdır.
Sinameki uzun süre kullanırsa bağımlılık ve bağırsaklarda tahriş yapabilir. Ayrıca, fazla miktarda kullanmak da zararlıdır.
Bağırsakların çalışmasını hızlandırdığından ilaçların emilimini azaltabilir, bu sebeble ilaç kullananların sinameki kullanmamaları tavsiye edilmektedir. Zayıflamak amacı ile de kesinlikle kullanılmamalıdır.
Rahim kaslarının kasılmasına ve bu sebeple düşüğe neden olabileceği için hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget