salatalik ve salatalikin faydalari

Salatalık ve Salatalığın Faydaları

Salatalık : Çok sulu olan bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleriyle fosfor, demir, kükürt, manganez ve protein içermektedir.
Salatalığın Faydaları: İdrar söktürür ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatarak kabızlığı gidericidir. Basur için iyi gelir. Harareti keser. Sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır. Yorgunluğu gidericidir.

Romatizma ağrılarını azaltır. Uykusuzluk için iyi gelir. Kolesterolü düşürür. salatalık kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur.
Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır. Böbrek hastalıkları ve bağırsak iltihabı ve gut hastalığı için yararlıdır. Ter bezlerinin sağlıklı çalışması için yardımcıdır.

Salatalık Nasıl Kullanılır ?
Salatalık taze olarak, haşlanarak veya turşusu yenir. Kabuğuyla yenildiğinde Besin değerleri korunmuş olur.
Ayrıca salatalık, cilt bakımı ve temizliği için sıklıkla kullanılır. Salatalık dilimlenerek cilde konursa, cildi yumuşatır ve nemlendirir. Ciltteki kaşıntıları, kırışıklık, sivilce ve lekeleri gidermektedir.
Çiller için, salatalık soğuk süte doğranarak bu karışım yüze sürülmeye devam edilirse faydası görülmektedir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget