kanserden korunmanin yollari

Prof. Dr. Erkan Topuz kanserden korunmanın yolları

Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korunmanın yollarını anlattı. İşte o çarpıcı bilgiler...
"Hiç bir zaman ümitsiz olmayın. Özellikle kadınlarda meme, yumurtalık, erkeklerde testis kanserleri için de böyle. Mesela böbrek kanserlerinde hiç ümit yoktu eskiden. Simdi yeni bir ilaç bulundu. Böbrek tümörlerinde şifa elde ediyoruz.
Hem de hedefe yönelik şekilde. Karaciğer kanserinde de yine bir ilaç bulundu. Modern bir şekilde tedavi yapıyoruz. Her kanser türünde büyük gelişme var. Beyin tümörlerinde bile...."
Prof. Erkan Topuz, modern tıptaki gelişmeleri dikkate almaları gerektiğinin altını çizdi ve su önemli uyarıyı yaptı: "Demek ki modern tıbbı hiç bir zaman bırakmıyoruz. Kocakarı ilaçlarının, sahtekârların, şarlatanların kol gezdiği bir ortamda.
Ben televizyona çıktığımdan beri biraz sustular. SAKIN INTERNET KANALIYLA İLAÇ ALMAYINIZ ! Tarım Bakanlığı’nın kontrolünden geçmiş ilaçları alalım eczanelerden. Ortalık sahtekar kaynıyor."
İŞTE PROF. DR. ERKAN TOPUZ 'DAN ÇARPICI BİLGİLER VE UYARILAR
ŞEKER KANSERİN EN SEVDİĞİ GIDADIR
-2020 yılında 20 milyon belki daha fazla kişi kansere yakalanacak. Çünkü çılgınca bir artış var. Amerika'da 550 ton böcek ilacı toprağa dökülmekte. Her bir bebeğe senede 2,5 kilogram ziraat ilacı düşmekte. Türkiye’de bu daha bilinçsiz kullanılıyor.
Onun için 'Biz niye kanser oluyoruz?' demeyin. İşte bunlardan dolayı oluyoruz. Bizim Karadeniz'de fındık veya diğer tarlaları açmak için zehir dokuyorlar. Bu zehirler suya geçiyor ve bizim zavallılar şakır şakır o memba sularıyla zehirleniyorlar.
Karadeniz ya da Antalya'daki yerler vs. Çiftçilerde beyin tümörü, lenfama, lösemi en çok görülüyor. Çünkü içtiği suyla direk kanseri alıyor. Topraktaki dikenler bitsin diye oturup dibine zehir atmamalılar.
-İnsanlar kendi kendini kansere hazırlıyor. Dünya kansere çanak tutuyor. Yani hepimizin kanser olması için dünya uğraşıyor. Amerika dahil.
-Amerika'da kolaya, japon yemeklerine bile seker koyuyorlar. Çünkü seker şişmanlatıyor, doyurucu oluyor. Bu da obeziteye sebep oluyor. Obezite demek kanser demek. Seker demek, kanserin en sevdiği gıda demek. Yani Amerika'lı vatandaşını korumuyor. Rahatına bakıyor. Millete ucuz beslenmeyi ve fastfoodu dayatıyor. Onun için birinci sebep korunmak.
-Beyaz un, beyaz seker ve tuzdan kaçınmak gerek. Tuzu kaya tuzu olarak çok az miktarda tercih etmeliyiz.
  1. —Hiç bir urunu devamlı olarak kullanmayınız. Mesela suları 3 ayda bir değiştiriniz. Ne olursa olsun hepsinde ufak bir karışım vardır. Kronik olarak aldığınız bir şey uzun surede kanser yapar. Kaynatmakla alakası yok. Dağlardan tepelerden gelirken bu bitkisel ilaçların içine karışması olayı doğrudan doğruya farklı bir konuma getiriyor.
  2. —Esmer ekmeğin kabuğunu yayın. Kabuğunda kanserden koruyan bir madde bulunur.
  3. —Örneğin kuşkonmaz, fesleğen çok büyük şifadır. Fesleğeni salatalarınıza atin, büyük miktarda C vitamini vardır.
  4. —Rezeneyi bol tüketin. Rezeneyle beraber, taze zencefil, nane ve bir elmayı birleştirip kati meyve sıkacağından çıkarıp yemeklerden önce bir iki çorba kaşığı içerseniz sizi milde kanseri, ülser ve gastritten korur.
  5. —Kemoterapi ve ışın tedavisi görenler, kaynar suyun içine bir kahve kaşığı kuru zencefil, papatya ve bir dilim limon koyup günde 3 kupa tüketebilir. Bu karışım, ağız yarasına mani oluyor, radyoterapinin meydana getirdiği bazı yanmalara mani oluyor, kemoterapinin meydana getirdiği bulantıyı azaltır.
  6. -Çemenin, tümör hücrelerini küçülttüğü görülmüştür. Ayni zamanda domates salçası, sarımsak, arnavut biberi (acı seviliyorsa) ve mesela tarhun gibi mucizevî bitkiler çektirilip bir dilim her gün ekmeğin üzerine sürerse kanserden kendisini korumuş olur bir ölçüde.
  7. —Kansere yakalanmadan evvel süt içmekte hiç bir mahsur yok. Ama kansere yakalandığında insanlar aşırı miktarda sütlü gıdalar almamalı.
  8. —Ailesinde meme kanseri olmasa bile 7–8 kadından biri zaten bu hastalığa yakalanıyor. Meme kanserinden korunmak için ve herhangi bir şekilde memede fibrokist ya da başka kist varsa keten tohumunu eksik etmeyecek, soya yağı, E vitamini, selenyumunu alacak (doktora danışarak almalı) Ailede meme kanseri varsa kesinlikle hormonsal ilaç almayacak.
  9. —Kolon kanserleri: Kabızlık kesinlikle çekmemeli. Bu tur hastalar havuç, ananastan büyük fayda görürler. Bu kişilere doğrudan meyve suyunu tavsiye etmiyorum. Direk meyveyi posalı tüketmeliler. Kırmızı etten kaçmalı, tuzlu ve bekletilmiş etler, sucuk, salam, sosis gibi yiyeceklerden ve fastfooddan kaçmalı.
  10. —Normal pamuk kanserojendir. Ama doğal pamukta arpa buğday, fasulye, soya, mercimekleri çimlendirsinler ve salatalarına katsınlar. Bu filizler kanserden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  11. —Biberiye meme ve diğer kanser türlerinde çok büyük şifadır, depresyona da iyi gelir. Balkonunuza ekin, yasini salatalarınıza atin, kurusunun da çayını yapın. Arnavut biberi çok şifalıdır. Karahindiba, kuzukulağı, tere gibi birçok faydalı bitkiyi balkonlarda yetiştirebilirsiniz.
  12. —Keten tohumu tane olarak alıp, küçük bir kahve veya karabiber öğütücüsünde öğütüp her gün bir çorba kaşığı alınmalı. Ama her iki üç günde bir tazeleyin. Çok şifalı. Meme ve kolon prostat kanserinde özellikle. İçinde önemli yağlar var. Ancak soya yağı ile keten tohumu meme kanserine yakalananlarda YASAK.
  13. —Zeytin başlı başına bir şifadır. Ama dikkat edin benzin veya yağ üreten fabrikalardan teneke alıyor ve içlerinde zeytinyağı yapıyorlar. Bu çok tehlikeli ve kanserojen. Belli bir markayı ya da bildiğiniz yerden alınız. Bunlara bir de boya katıyorlar.
  14. —Rahim ağzı kanserinden korunmanın başında havuç gelir. Kırmızı olan yiyecekler çok önemlidir. Kırmızı olan her şeyin rahim kanserinde çok büyük bir etkisi vardır. Dulavratotu, civanperçemi çayı miyom oluşmasını yavaşlatır. Her kadın yılda bir kez simir testi yaptırmalı.
  15. —Sakin sıcak ya da kaynar suyla ya da meyve suyu ile veya susuz bir şekilde hap yutmaya kalkışmayın. Mutlaka suyla için. Çünkü bunlar yemek borusuna takılı kalıyor, bir sure sonra ülser meydana getiriyor. Kronik ülser de zamanla kanser meydana getiriyor. Bu basit bir uyarı ama binlerce insanin hayatini kurtarır.
  16. —Zerdaçal, Allah 'ın bir mucizesidir. Günde 2–3 çorba kaşığı alabilmeliler. Bir tavuk çorbası yapıp içine koyup ailecek yesinler mesela. Bunu bir baharat olarak kabul etsinler.
  17. —Elma ve soğan da çok önemlidir. Mutlaka yenilmesi lazım.
Prof. Dr. Erkan Topuz

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget