bagirsak gazi icin sifali bitkiler

Bağırsak gazı için şifalı bitkiler

Melisa
Beyin, kalp, rahim ve sindirim sistemi üstünde etkili, koruyucu-kuvvetlendirici, spazm çözücüdür, ruhsal ve fiziksel sakinleştiricidir, hazmı kolaylaştırır, bağırsak gazlarını giderir, terlemeyi önler, bağırsak parazitlerini düşürür.
Anason
Hoş kokuludur. mideyi kuvvetlendirir, gaz giderir, balgam söktürür, sindirime yardımcıdır, emziklilerde süt artırıcı.
Mide-bağırsak gazı giderici, hazımsızlık, sinirsel kusma, astım, bronşit, kalp çarpıntısı, karın ağrısı, hamilelik kusmaları, regl sancıları, anne sütü azlığı için faydalıdır.
Meyan
Bronş ve yemek borusu spazmlarını giderir, balgam söktürür, iltihap dağıtıcıdır, alerjileri geçirir, göğüs ağrılarını dindirir, sindirime yardımcı, mide ülserini önlee ve tedavi eder, idrar söktürücüdür, serinleticidir, böbrek üstü bezlerini korur, kadınlarda yumurtlamaya yardım eder, interferon yapımını uyarıcı, sirozdan koruyucu, lokal yara kapatıcı.
Sinirsel öksürük, bronşit, kabızlık, enterit, gastrit, onikiparmak bağırsağı ülseri, dispepsi, bağırsak gazlarından dolayı karın şişliği, bağırsak spazmı. haricen: akut/ kronik ağız ve mukozası hastalıkları, göz/gözkapağı hastalıkları.
Zencefil
Vücudu ısıtıcı, terletici, toksinleri atıcı, kalbi güçlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, baş ağrılarını giderici, sindirimi düzeltici, arterlerdeki pıhtılaşmayı önleyici, kan şekerini düşürücü, kolesterolü düşürücü, besin zehirlenmesini önleyici, mide bulantısını ve kusmayı önleyici, antioksidan (içine katıldığı besinlerin absorbsiyonuna yardımcı).
Yüksek kolesterol, kan dolaşımı bozuklukları, mide, dalak, akciğer rahatsızlıkları; soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, grip, mide-bağırsak gazı, baş dönmesi, sabah halsizliği, araç tutması, el-ayak üşümesi.
Havlıcan
aperetif/iştah açıcı, antiflatuları/ mide - bağırsak gazı giderici, diüretik/idrar söktürücü.
Kekik
diüretik/idrar söktürücü, antispazmodik/ spazm giderici, sedatif/ sakinleştirici, ekspek-toran/balgam söktürücü, digestif/hazmı kolaylaş-tırıcı, antiflatulan/ bağırsak gazlarını giderici, sekretegog/salgı bezlerim çalıştırıcı, kolagog /safra akışını düzenleyici, antibakteryel/mikropların yaşa-masını engelleyici, dezenfektan/mikrop öldürücü, antihelmintik/bağırsak kurtlarını düşürücü.
Adaçayı
Mide ve bağırsak gazlarını giderir. mide bulantısını keser. hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. boğaz, bademcik ve diş enerinin iltihaplarım giderir.
Göğsü yumuşatır. astımdaki sıkıntıları geçirir, idrar ve ter söktürür. Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa zindelik verir. antiseptik (mikrop öldürücü) dür. ağız ve boğaz iltihaplarında suya karıştırılıp gargara yapılarak kullanılır.
Papatya yağı
Ateşi düşürür. Ağrıları giderir. Spazm çözer. Terletir.
Sinirleri yatıştırır. Bağırsak gazlarını giderir. vücuda rahatlık verir. Boğaz - bademcik ve diş etlerinin iltihabım giderir. Bel ve baş ağrılarını geçirir. Mikropları öldürür.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget