guava mucize meyve

Mucize bir meyve Guava

Guava , kabuğu yenilebilen, çekirdekleri ve kokusu keskin olan tropikal bir meyvedir. Anavatanı güney Amerika ve Batı Hindistan olan Guava meyvesi ülkemizde Akdeniz bölgesinde Anamur ve Antalya taraflarında da yetiştirilmektedir.

Guava , içindeki antioksidan oranı yüksek olan meyvelerden birisidir. Ayrıca içeriğinde yüksek oranda C vitamini ve likopen (karpuzave domatese kırmızı rengini veren antioksidan karatenoid ) bulunmaktadır.

Özellikle kırmızı veya pembe etli guavalar daha yüksek oranda likopen içerirler. Yapılan araştırmalar sonucu likopenin, özellikle erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu olduğu belirtilmiştir.
Guava, ayrıca, betakaroten, potasyum ve çözülebilir lif açısından da oldukça zengindir. Bu sebeble guava kolesterol düzeyinin ve tansiyonun dengelenmesinde, dolayısıyla kalp sağlığının korunmasında büyük ölçüde katkı sağlar.
İçeriğindeki yararlı bileşenler vücutta mikroorganizmalarla savaşmada oldukça etkilidir. Guava yüksek potasyum ve pektin içeriği nedeniyle de günümüzde ishalin tedavisinde tercih edilen meyvelerden biridir.

Saklama ve servis:
C vitamini her gün durdukça değerini kaybettiğinden lekesiz meyvelerden almaya özen gösterin ve satın aldıktan sonra kısa bir süre içinde tüketmeye özen gösterin. Guava meyveleri taze olarak veya pişirilerek tüketildiği gibi tatlı ,reçel ve turşu üretiminde de kullanılmaktadır. Bunun yanında Java'da Guava ağacının yaprakları pirinçle beraber pişirilerek yemek olarak tüketilir.

100 gram Guavanın Etli Bölümünün Besin Değeri:
Enerji: 26 kkal
Protein: 1gr
Karbonhidrat:5 gr
Yağ: 1gr
Lif: 5gr
C vitamini: 230 mg
Potasyum: 235 mg
Karoten: 435 mg

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget