misir puskulu cayi ve faydalari


Mısır püskülü çayı ve sağlık için faydaları

İlaç olarak da kullanılan mısır püskülünün içeriğindeki maddeler şunlardır: Glikoz ve maltoz gibi şekerler, steroller, reçine, potasyum tuzları ve uçucu yağ.
Mısır püskülünün tıbbi etkileri ve kullanımı : Açık esmer ya da kırmızımsı renkli hafif ve özel kokusu bulunan mısır püskülünün tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:


  1. * Mısır püskülü sakinleştiricidir.
  2. * Mısır püskülü Bedeni güçlendirici toniktir.
  3. * Mısır püskülü Romatizma tedavisinde yardımcı olur.
  4. * Mısır püskülü İdrar söktürücüdür.
  5. * Mısır püskülü Mesane taşlarını düşürür.
  6. * Mısır püskülü Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), sistit (mesane enfeksiyonu) ve prostatit (prostat bezi enfeksiyonu) hastalıklarının tedavilerinde etkilidir, özellikle ayrıkotu ve civanperçemi ile birlikte kullanıldığında daha da etkili olur.
  7. * Mısır püskülü Çocuklarda böbrek rahatsızlıklarının giderilmesinde yardımcı olur.
  8. Bu etkileri sağlamak üzere, mısır koçanındaki dişi çiçeklerin döllenme olayı gerçekleşmeden önce ortaya çıkan püskülleri alınır. Bunlar kurutulduğunda bazı etkilerini yitirdiğinden kurutulmadan kullanılması daha doğru olur.
  9. Mısır püskülü çayı : 1 bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı kuru ya da taze mısır püskülü konur. 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen infüzyondan günde üç kez yemeklerden önce bir bardak içilir.
  10. * Mısır tanelerinden elde edilen mısırözü yağı, sıvı bitkisel bir yemeklik yağ olarak, damar sertliğini önlemekte, kullanan kişilere bu konuda büyük yarar sağlamaktadır.
  11. * Ayrıca kaynamış suda demlenerek içildiği zaman zayıflamada etkisi vardır

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget