kuskonmaz otu ve kuskonmaz otunun faydalari

Kuşkonmaz Otu ve Faydaları
Kuşkonmaz Otu: Sarımsı yeşil renkie çiçekler açan, meyveleri kırmızı otsu bir bitki olan Kuşkonmaz daha çok ılıman iklimlerde ve sulak bölgelerde yetişmektedir. Süs bitkisi olarak da kullanılan Kuşkonmaz aynı zamanda A, B1, B2 ve C vitaminleri ile protein ve mineralle açısından zengin bir besin.

Kuşkonmazın Faydaları: kuşkonmaz iyi bir idrar söktürücüdür, idrar yollarını temizler ve vücutta oluşan ödem şişliklerini gidermekte yardımcıdır. sindirimi kolaylaştırır. Sinirleri kuvvetlendirir ve zihin yorgunluğunu gidericidir.
Diş ağrısını hafifletir. Gözleri ve kalbi kuvvetlendirir. Karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışması için yardımcıdır. Kanı temizler. Kandaki şeker oranını düşürür. Egzama ve sivilce için de yararıdır. Cilde canlılık verir.

Kuşkonmaz Nasıl Kullanılır?
Kuşkonmazın gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılmaktadır. Kuşkonmaz suda kaynatılıp çorbası içilirse el ve ayaklardaki şişliklerle karaciğer şişliğini indirmeye yardım eder. Çok miktarda kullanıldığında idrar yollarını tahriş edebilir. Bu sebeple özellikle böbrek rahatsızlığı olanlar fazla tüketmemelidir. Ayrıca, ishal yapabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget