selenyum minerali ve selenyumun faydalari

Selenyum Minerali ve Faydaları

Selenyum,güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kanser riskini azaltır. Hücreleri koruyarak yaşlanmayı geciktirir.
Doku esnekliğini artırıp kalp hücrelerini destekleyerek kalp ve damar sağlığının korunmasında yardımcıdır. Başta sperm üretimi ve canlılığı olmak üzere, üreme sağlığında da rol almaktadır. Vücuttaki zehirli maddelerin zararlı etkilerini azaltır ve vücuttan atılmalarına yardım eder. Karaciğerin düzenli olarak çalışmasına katkısı vardır.

Selenyum Eksikliği: Ciddi kas zayıflıkları, kalp ve damar sağlığında bozulmalara sebep olan selenyum eksikliği, çocuklarda da gelişimin yavaşlamasına sebep olur. Göz sağlığını olumsuz yönde etkiler. Erken yaşlanma, sinir sistemi hastalıkları ve zekâ geriliğine sebep olabilir. Sperm üretimi ve kalitesi azalarak kısırlık oluşabilir. Üreme sağlığı bakımından, erkeklerin Selenyum ihtiyacı kadınlara nisbeten daha fazladır.
Selenyum Fazlalığı ve Zararları: Sindirim sistemi sorunları, saç, tırnak ve diş kaybı, çeşitli deri, omurilik ve kemik iliği hastalıkları, ateş gibi sağlık sorunları görülür. Daha yüksek dozları öldürücü olabilir.

Selenyum Hangi Besinlerde Bulunur ? Arpa, buğday gibi tahıllar, deniz ürünleri, et, karaciğer, pekmez, süt ve süt ürünleri, yumurta, tereyağı, mantar, soğan, lahana, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler ve tavuk eti bol miktarda selenyum içeriği olan besinlerdendir.
Günlük Selenyum İhtiyacı: Yetişkinlerde günlük selenyum ihtiyacı 80 - 100 mg civarlarındadır. Gebelikte ve emziren annelerde günlük selenyum ihtiyacı 200 mg a kadar çıkabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget