kereviz ve kerevizin faydalari

Kereviz ve faydaları

Kereviz Bitkisi : Oldukça besleyici bir sebzedir.Kereviz A, B ve C vitaminleri ile fosfor, çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içermektedir.

Besin değeri ve yararı bakımından Allah'ın bir lütfü olan bu bitki bir çok hastalığa iyi gelmektedir.
Kerevizin Faydaları: Uyarıcıdır. Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Vücudu güçlendirir. Cinsel gücü ve isteği çoğaltır, iktidarsızlığı gidermektedir. İştah açıcıdır. Ağız kokusunu gidermekte faydalıdır.
Kereviz öksürüğü keser. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltmaktadır. Gaz söktürücü etkisi vardır. Böbrek kumlarının ve taşlarının düşürülmesine yardımcıdır.

Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Ağrıları giderir. Cilde tazelik ve parlaklık verir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır.

Kereviz nasıl kullanılır?
Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır. Kereviz yemeği ve salatası yapılabildiği gibi tohumu da kullanılmaktadır. Kaynatılarak suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelmektedir.
Kereviz kaynatılırken suyuna limon eklenirse gaz yapması önlenir. Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi sebebiyle adet düzensizliği çekenler için yararlı olabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget