adet sancisini azaltmak icin yenilecek gidalar

Adet öncesi sendromunu azaltan gıdalar

B vitamini: Ciğer, böbrek, yumurta sarısı, yapraklı sebzeler.

Kalsiyum: Süt, balık, ayçekirdeği, soya fasulyesi, yerfıstığı, ceviz, somon.

Magnezyum: Mısır, fındık, maydanoz, elma, incir, limon, portakal, un.

Adet sancısını azaltmak için yenilecek gıdalar

Tuz, yağ ve şeker miktarını azaltarak, protein açısından zengin olan balık ve yumurtayı fazla yiyenlerin ve lifli besinleri sofrasından eksik etmeyenlerin adet sancıları daha hafif olur.

Deniz mahsullerinde, soya fasulyesinde, sütte ve susamda ağrıyı azaltmanın yanısıra kişiye mutluluk hissi de veren “trytophan” isimli bir çeşit amino asit bulunmaktadır. Bu besinler sayesinde adet dönemi ağrısız geçirilebilir.


adet dönemi sancıları için e vitamini

Regl ağrısına E vitamini
Adet öncesi ve ilk günlerinde günde 200 mg E vitamini kullanan kadınların adet sancıları azalmaktadır.

Sancıları azaltıyor
Bilim adamlarının araştırmaları, Adet (regl) döneminde E vitamini kullanmanın özellikle genç kadınlarda sık görülen sancıları azalttığını ortaya koymuştur.

Ağrıları yoğun olanlarda daha etkili
Adet öncesi ve adetin ilk günlerinde günde 200 mg E vitamini kullandırılan kadınlarda sancılarının azaldığı saptandı. Özellikle çok ağrı çekenlerde ağrıların azalma ihtimalinin çok daha yüksek olduğu vurgulandı.

Günlük hayatı olumsuz etkiliyor
İngiltere’de yayınlanan British Journal of Obstetrics’de yer alan makalede, adet (regl) sancılarının çok sayıda kadının günlük hayatını etkilediği, iş kayıplarına yol açtığına dikkat çekildi.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget