dut ve dutun faydalari

Dut ve Dutun Faydaları

Dut; Meyveleri beyaz veya karadır. Dutun içerdiği vitamin ve minerallerin yanısıra mikrop öldürücü özelliği de vardır. Ayrıca dut yaprakları ipek böceklerini beslenmesinde kullanılmaktadır.
Dutun Faydaları : Dut vücudu kuvvetlendirir, kansızlığa karşı iyi gelmektedir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı yararlıdır.
Ateş düşürür. Karaciğeri güçlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Özellikle yemekle beraber yenildiği zaman hazmı kolaylaştırıcıdır. Aç karnına yenildiği zaman kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarının düşürülmesine yardım eder.

Dutun kullanım şekilleri : Dut taze ve kuru olarak tüketilebilir. Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılmaktadır. Dutun yaprakları kaynatılarak suyu içildiğinde kabızlığa iyi gelmektedir. Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılarak bunun suyu ile gargara yapıldığında diş ağrılarını dindirir. Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarının iyileştirilmesine yardım eder.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget