at kuyrugu bitkisi ve at kuyrugunun faydalari

At Kuyruğu ve Faydaları

At Kuyruğu Otu Bitkisi (Equisetum arvense): Daha çok nemli ve bataklık bölgelerde yetişen, 50 cm.'ye kadar büyüyebilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Acı madde, saponin, tanen, silisik asit, çeşitli alkoloidler ve potasyum içermektedir.

At Kuyruğu Otunun Faydaları: Romatizma ve nıkris şikâyetlerini hafifletir. Yaraların ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır. Kanı temizler. Sindirim sistemini güçlendirir.
Vücut direncini arttırır. Saçı besler ve kepeği önler. Ağız ve bademcik iltihaplarında yararlıdır. Böbrekleri temizler ve böbreklerde oluşan kumları ve taşları düşürmeye yardımcı olmaktadır. Kronik öksürükte yararlıdır. İdrar ve balgam söktürücüdür.

At Kuyruğu Otu Bitkisi Nasıl Kullanılır ? At Kuyruğu bitkisinin toprak üzerinde kalan kısımları kurutularak kaynatılıp çay ve gargara olarak veya haricen kullanılır.
Bir çok yararlı etkiyi çay olarak içildiği zaman gösterir. Ayrıca, Atkuyruğu suda kaynatılarak elde edilen su, haricen egzama, sivilce, yara, çıban ve kıl dibi iltihaplarına karşı kullanılabilmektedir. Bu su gargara olarak ise boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarına karşı yararlıdır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget