sac bakimi icin dogal yontemler

Saç Bakımı İçin Doğal Yöntemler

Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:

Her gün pahalı olmayan bir vitamin alın. Saçlarınızı çok taramayın. Sadece gerektiği zaman şekillendirmek için tarayın. Kaliteli bir tarak veya fırça kullanın. Keskin metal veya plastik uçlu bir tarak veya fırça saç uçlarının kırılmasına sebeb olur.

Kaliteli olan saç ürünlerini kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılmakta olan şampuan ve saç ürünleri gerçekte bir çok kötü kimyasal maddeler içermektedirler .

Mesela: Ammonium laurel sulfate veya silikon içermekte olan ürünler saçlarınızı kurutarak daha kolay kırılmasına sebeb oluyor. İçeriğinde bir çok koruyucu maddeler bulunduğunu iddia etmekte olan bu ürünler saçlarınız için gerçekte en büyük tehlikeyi oluşturuyorlar.

Saçlarınızı sıkı bantlar ile toplamayın. Bırakın rahat kalsınlar. Bu türlü toplama şekilleri de saçlarıda kırılmalara sebeb oluyor.

Sıcak yağ tedavisi:

Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin.

Sıcak su ile ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra türban şeklinde başınıza sarın. Havlu soğurken bu uygulamayı iki ya da üç kere tekrarlayarak saçlarınızın yağı iyice emmesini sağlayın. Ardından saçlarınızı yıkayıp, iyice durulayın. Bu bakım şekli özellikle çok çabuk kırılan saçlar için çok faydalıdır.

Protein tedavisi

Yumurta ile yapılan protein tedavisi hemen hemen her saç türü için uygundur. İki yumurtayı çırptıktan sonra içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin.

Saçınızı bir kere şampuanlayıp saçlarınıza bu karışımı sürüdükten sonra 15-20 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı iyice durulayın.Saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget