agiz kokusunu onlemek ve gidermek icin oneri

Ağız kokusu gidermek için maydanoz ve yeşil çay

Ramazan'da gün içinde uzun süre sıvı tüketilmediğinden ağız kuruluğu oluşur.

Tükürük ağız içini yıkayan, koruyan, temizleyen, hijyenini sağlayan önemli bir vücut salgısıdır. Tükürük olmadığı zaman gıda artıkları ağzımızın girinti çıkıntılarında kalır.

Ve bunlara bağlı ortaya çıkan bir takım oksijensiz ortamda yaşamayı seven bakteriler, ağız içinde birikir, çoğalır ve onların ortaya çıkardığı gazdan da ağız kokusu oluşur.

Ramazan ayındaki ağız kokusundan kurtulmak için iftar ile sahur arası bol sıvı tüketmek gerekir. Sahurda oruçlu hale başlamadan önce, mutlaka ağız hijyenine dikkat edilmeli, dişler çok iyi bir şekilde fırçalanmalı.

Ayrıca dilin üst bölümünün temizliğine de dikkat edilmelidir. Yoğurt yemek, maydanoz çiğnemek ve yeşil çay tüketmek de ağız hijyeninde önemli bir yere sahiptir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget