goz cevresi bakimi

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI
En iyi kremi de sürseniz, botoks da yaptırsanız ek bakımlar yapmadan göz çevresini iyileştiremezsiniz. Günlük krem bakımına aşağıdaki önerileri de eklerseniz yararını görürsünüz. işte bakım için 4 farklı bakım.

1-Maden suyuna 20 gram kıyılmış ebegümeci ekleyin, karışıma batırdığınız pamuğu gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletin.
2-Maydanozu kıyın. Cilt için en iyi nemlendiricidir. Gerer ve güçlendirir. 1 tatlı kaşığı maydanoza 1 bardak sıcak su ekleyin, 10 dakika sıcak suyun içinde veya buharda bekletin, sonra soğutun ve süzün. Göz çevrenize besleyici bir krem sürün. Karışımda ıslattığınız pamuğu gözünüzün üzerine yerleştirin ve 10-15 dakika bekletin. Birkaç kere işlemi tekrarlayın.
3-Göz altı morluklarından kurtulmak için çiğ patatesten faydalanabilirsiniz. Patatesi rendeleyin, bez tamponların üzerine yerleştirip göz altlarına yerleştirin ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra maskeyi dikkatli bir şekilde alıp, soğuk çayla temizleme işlemini yapın. Morluklara iyi gelen bir başka malzeme de yeşil çaydır. Demleyip pamukları ıslatın ve gözlerinizin üzerinde 10-15 dakika bekletin. Çay çok sıcak olmasın, dikkat edin.
4-Doğal güzellik kokteyli, havuç suyu, kırmızı pancar suyu, bir parça rendelenmiş kereviz, kıyılmış maydanoz yaprakları, limon dilimi. 1 bardak karışım yapılır. Malzeme miktarları isteğe göre belirlenir, maydanoz ve pancar oranı birebir olmalıdır. Sabah aç karına için. Gözler için ve yüz için çok yararlı

Göz çevresi ve kirpilerinizdeki makyajı mutlaka temizleyin.Uyku düzenine dikakt edin.Dengeli beslenin. Bol meyve ve sebze tüketin.Günde En az 2 litre su tüketin.Bu vücudunuzun nem kazanmasını sağlar.Göz altlarında oluşan yağ bezelerini sıkmayın.Göz çevresi nemlendiricilerinin yağsız olmasına dikkat edin.Göz temizliği sırasında hijyene dikkat edin.Sigara içilen ortamlardan uzak durun.

Gözleriniz çok kızarıyor ise ;şekersiz çayı pamuk yardımıyla alıp,gözlerinizde 15 dakkika tutarsanız.Göz kızarıklıklarından kurtulabilirsiniz.

Göz altı torbaları için;halka şeklinde kestiğiniz patesi gözlerinize kapatın ve 15 dakkika bekletin.
2 çay fincanı kaynar suya 2 çorba kaşığı fındık yaprağı ekleyip 15 dakika bekletin. Süzüp buzdolabında soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın.

Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
Göz Altı Şişlikleri ;Buz sislikler için en iyi uygulamadır. Göz çevresinde 5 dakika kadar buz gezdirin.

Koyu Renk Göz Altı Halkaları için;. Toz halindeki boyotu ve süt koyu renk halkaları yok etmeye yardımcı olmaktadır. Boyotunu süt ile karıştırarak macun haline getirin ve gece koyu renk halkaların üstüne uygulayın. Sabah yıkayın ve koyu renk halkaların nasıl iyileştiğini görün.
. Rendelenmiş salatalığı dondurun. Dondurulmuş küpleri gözlerinizin üstüne masaj yaparak uygulayın.
. Salatalık suyuna ya da patates suyuna pamuğu batırın ve göz çevrenize uygulayın.
. Göz altı torbalar için herhangi bir çay poşeti, (bitkisel olursa iyi olur) soğutulur ve gözlerinizin üzerine yerleştirilir ve dinlendirilir.
. Göz altındaki mor halkalar için çiğ rendelenmiş patatesi bir beze sarın ve göz kapaklarınıza 15-20 dakika uygulayın. Ilık suyla durulayın.
. En iyi göz toniği özel bir bitki olan eyebright(gözotu, frezya otu)’dır. Çayını yapın ya da çay torbalarını kullanın. Tülü ya da pamuğu çayın içine batırın ve uzanırken göz çevrenize kompres olarak uygulayın.
Gözaltı morlukları için:Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın.
Göz çevresi kırışıklıkları için:1 kahve fincanı soya yağı, 1 kahve fincanı bademyağı ve yarım kahve fincanı avokado yağını bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın.
Kirpikleri uzatmak için:1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.
Kirpikleri gürleştirmek için:Eşit ölçüde hint yağı ve badem yağını bir şişede karıştırıp 15 gün boyunca akşamları yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize dipten uca doğru sürün.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget