sac dokulmesini durdurun

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURMAK İÇİN
Saçlarınız dökülüyorsa ve durdurmak istiyorsanız, aşağıdaki formüllerden birini deneyin, elde edeceğiniz suyu, saçlarınıza iyice yedirin.
-Akhuş ağacının taze suyu,
-Latinçiçeği özsuyu (ya da bu bitkinin yapraklarıyla fincan başına üç-beş tutam hesabıyla hazırlanacak demlemesi)
-Isırganotu demlemesi (bir fincana üç tutam)
-Lavanta çiçeği yaprak ve çiçeklerinden hazırlanacak demleme (bir fincana dört tutam)
-Gül taç yaprakları demlemesi (bir fincana beş tutam)
-Eşit ölçülerde olmak üzere limon, servi ağacı, ardıç ağacı, biberiye, adaçayı ve kekik karışımı yağlı losyon
-Eşit ölçülerde adaçayı ve iyi bir romla hazırlanacak losyon
-Bir fincana iki tutam küçük papatya ve çöven karışımı bir demlemeyle saç derinize friksiyon yapın.
-60derecelik yarım litre alkol içine latinçiçeğinin yaprak, çiçek ve tohumları karışımından bir avuç atın; bir gece emiştirmeye bırakın, saçlı derinize bununla friksiyon yapın.
-Bir tutam dulavratotu (bitkinin tümü), üç tutam ısırganotu yaprağı, üç tutam adaçayı yaprak ve çiçeği, üç tutam çördükotu, iki tutam mercanköşk karışımını bir litre suda kaynatıp saçlarınıza friksiyon yapın.

SAÇ’ IN KEPEKLENMEMESİ İÇİN
1.Bir fincan suya, dört tutam dulavratotunu ekleyerek demleyin. Ve saçlarınıza yedirin. Aynı zamanda bu karışımdan içerseniz, etkisini artırırsınız.
2.Isırganotunu ezerek elde edeceğiniz bitki suyunu saçlarınıza yedirin.
SAÇ RENGİNİ KOYULAŞTIRMAK İÇİN
Saçınızın rengini koyulaştırmak istediğinizde yapabilecekleriniz şunlar:
1.Pırasanın yeşil yapraklarından 3 avuç alarak, 1 litre suya atıp kaynatın.
2.Çay ve soğan kabuğundan güçlü bir demleme yapın.Şampuandan sonra bu iki yöntemden hangisini seçiyorsanız, saçınızı o suyla durulayın.
SAÇ RENGİNİ NASIL AÇARIZ
Saç renginizi açmak istiyorsanız ama boyaların yan etkilerinden kaçmak istiyorsanız, sihirli bitkilerden faydalanın.
Malzemeler-1 lt. su-5 baş küçük papatya çiçeği-5 tutam akpapatya (bitkinin tümü)HazırlanışıTüm malzemeleri 10 dakika kaynattıktan sonra demlenmeye bırakın.
UygulamaSaçınızı şampuanladıktan sonra bu suyla saçlarınızı durulayın. Suyla durulamadan, bu karışımla, kurumaya bırakın. Saçlarınız dilediğiniz renge ulaşıncaya dek, bu işlemi tekrarlayın.
EVDE BAKIM ŞAMPUANINIZI KENDİNİZ YAPIN
Evde hazırlayabileceğiniz bakım şampuanı tarifleri
YAĞLI SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANIBir litre suya, iki tutam kantaron yaprak ve ezilmiş kökü,İki tutam ısırganotu yaprağı ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.
NORMAL SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANIBir litre suya, beş baş romenpapatyası çiçeği,İki tutam ısırganotu yaprağı ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.
KURU SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANIBir litre suya, iki tutam biberiye yaprak ve çiçeği,İki tutam öküzgözü yaprak ve çiçeği ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.
BİTKİLERLE SAÇ BAKIMI
Saçınızı gereğinden fazla yıkamak, yani bir kaç kez şampuanlamak, ovalamak, saç diplerine fazlaca masaj yapmak zararlıdır.
Yıkandıktan sonra saçlarınız uçuşuyorsa, buna engel olmak için, saçınızın son durulama suyuna biraz limon suyu eklemeniz yeterli olacaktır.
YAĞLI SAÇLAR İÇİN YAZ AYLARI BAKIMI
4 yumurtayı çırpıp, bununla başınıza hafifçe masaj yapın. 15 dakika bekleyin. Sonra su ile yıkayın. Saçınızı bir bardak konyak ve bir bardak gül suyu karışımı ile durulayın.
KURU SAÇLAR İÇİN YAZ AYLARI BAKIMI
Güneşte bırakıp sıvılaştırdığınız bir bardak bal ve yarım bardak zeytinyağını iyice karıştırın ve bir iki gün bekletin. Sonra bununla başınıza masaj yapın. Saçınızı tarayın ve başınıza hava geçirmeyecek şekilde bir naylon torba geçirin. 30 dakika bekleyin. Sonra şampuanla yıkayıp, durulayın.

SAÇLARINIZI GÜÇLENDİRİN
Saç derinizi (ve doğal olarak da saçlarınızı) güçlendirmek istiyorsanız, evde kendinizin hazırlayabileceği, tamamen bitkisel tariflerden biriyle kafa derinize hafif hafif masaj yapmayı deneyin, sonuçları görün.
-Dulavrat otu yaprağını, bir litre suya üç tutam olacak şekilde demleyin.
-Akhuş ağacının taze besi suyunu kullanın.
-Latinçiçeği taze özsuyunu ya da mikserden geçirilmiş bitkinin tümünü veya bu bitkinin yaprağını bir litre suya üç tutam olacak şekilde kaynatın.
-Suteresi taze özsuyunu ya da bu bitkinin yaprağını, bir litreye suya dört tutam olacak şekilde yoğun olarak kaynatın.
-Küçük papatya çiçeğini, bir litre suda beş altı tutam olacak şekilde demleyin.
-Roma papatyası çiçeğini, bir litre suda beş altı tutam olacak şekilde demleyin.
-Yabanihindiba yaprağını, bir litre suda üç tutam olacak şekilde demleyin.
-Isırganotunun tümünden, bir litre suya dört tutam ekleyin ve kaynatın.
-Adaçayı yaprağı ve çiçeğini, bir litre suya iki tutam ölçüsünde ekleyin ve demleyin. Bu demlemeden içerek de faydalanabilirsiniz.
-Ihlamur ağacı çiçeğinden, bir litre suya altı tutam ekleyin ve demleyin
Saç, güzelliğin en önemli unsuru... Herkes şahane saçların peşinde ama saçına düşkün olanlar, biraz da doğal olana ilgi gösterseler belki karşılığını daha kısa sürede alacaklar.
Doğadan, saçlarınızın gerçek parlaklığını, dolgunluğunu geri istemek için geç kalmayın. Rüzgarda savrulan, güzelliği ortaya çıkaran o canlı saçlara kavuşmak için tabiatın sesine kulak vermek yeter...
Çağımızda doğal ürünlere yönelik ilginin artmasının nedeni, sadece "doğa haklıdır" anlayışından kaynaklanmıyor. İnsanlar aynı zamanda tarih boyunca "sihirli formüller"in peşinde olmuşlar. Bir krem, ya da bir özel maske ile güzelliğin sırrını bulabilme heyecanını yaşamışlar. "Güzellik iksiri" mucizesi, eski zamanlardan beri biliniyor. Biz de bu formüllerle yıllardır uğraştığımız için, doğru anlamda yol gösterme çabası içindeyiz.

Saç sorununun kadınlar için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz; çünkü nasıl ki, duvarda asılı bir resim, çerçevesiyle değer kazanıyorsa, kadın güzelliği de saçlarla ortaya çıkıyor. O yüzden, saçı sağlığına kavuşturmak önem taşıyor.

Peki nedir saç sorunları? Saçlar sadece dış etmenlerden dolayı bozulmuyor. Çağımız imaj çağı. 16 yaşından 50 yaşına kadar herkes saç boyatıyor, ya da perma yaptırıyor. Bunlardan dolayı "kimyasal işlem"lere maruz kalıyorlar. İşte bu kimyevi maddelerin etkilerinden korunmak için de doğal ürünlerden büyük yardım görüyorlar.

Arı poleni ve bitki özüyle çok özel bakım
Unutmayın saçınızın neye ihtiyacı olduğuna kendiniz karar verirseniz yanılabilirsiniz. Şimdi koca bir yaz bitmek üzere.deniz, kum ve güneş saçlarımızı hayli yıprattı. Kuru ve cansız hale getirdi. Tuzlu deniz suyu (veya havuz suyundaki klor) tahmin edemeyeceğiniz şekilde deformasyon yaptı. Saçları eski haline kavuşturmak için de özel bakım şart. Peki bunun için ne yapmalı? Merak etmeyin, saçın canlılığını ve parlaklığını yeniden kazandırmak için doğal yöntemler var. Yıpranmış haline bakıp, dökülen saç tellerinizi sayıp üzülmenize hiç gerek yok! Saç için özel ürettiğimiz arı poleni ve bitkisel saç toniği dökülmelere son veriyor! Birçok sorunu da ortadan kaldırıyor. İnce telli ve cansız saçlar ise özel üretilmiş saç bakım yağı ile de onları eski haline kavuşturmanız hiç zor değil.

Gür saçlar hayal değil
Herbalium'un saç dökülmeleri için oluşturduğu saf bitki özlerinden oluşan "Bitki Özleri Karışımı", 45 gün düzenli kullanımda çok iyi netice veriyor. Tamamen kel olmuş bir yerden saç çıkarmıyor, fakat cansız saç tellerini gürleştiriyor. Hatta sarı tüyleri bile normal saç teli haline getirebiliyor. Dolayısıyla, saçlarınızda belirgin bir dolgunluk meydana geliyor. Bu bitki özleri karışımı, her gün veya gün aşırı saç diplerine friksiyon yapılarak sürülüyor.

Bu özel karışım, saç derisinde uygulama yapılan bölgede kan dolaşımını hızlandırıyor ve saç köklerinin daha iyi beslenmesini sağlıyor. Öte yandan yağlanma de varsa, gideriyor. Ayrıca günde 1 tatlı kaşığı saf arı poleni tüketilmesini de öneriyoruz. Polenin içerisindeki birçok vitamin, mineral ve amino asit kan yoluyla saç dökülmesi sorununa faydalı oluyor. Kanda, saç dökülmesine sebep olabilecek bir eksiklik varsa gideriyor.

Bitkisel saç toniği nasıl kullanılır?
Saçlarınıza bitkisel saç toniği ile de bakım uygulamınz gerekiyor. Bu tonik, her gün veya gün aşırı saç diplerine friksiyon yapılarak sürülüyor. Yüzde yüz saf, özel bitki özlerinden elde ettiğimiz "Bitkisel Saç Toniği" her gün veya gün aşırı dökülme olan bölgeye birkaç damla damlatılılıyor. Parmak uçları ile masaj yapılarak sürülüyor. Tavsiye ettiğimiz kullanma şekli, akşam sürüp sabah uyanınca saçların yıkanması... İlk 15 günde saç dökülmesi duruyor ve cansız teller kuvvetlenmeye başlıyor.

Saç bakım yağınn etkisi
Diğer bir ürünümüz ise dökülme sorunu olmayan fakat yıpranmış, kırılan, ince telli saçlar için ürettiğimiz Saç Bakım Yağı. Bu saç tipine özellikle bayanlarda rastlanıyor. Çok sık fön çekilmesi, boyanması ve boyanma esnasında saç telinin çeşitli kimyasal maddelerle temas etmesi sonucu ortaya çıkan sorunları gideriyor. Bu yağ, haftada 3 defa saç tellerine sürülerek kullanılıyor. İlk kullanımdan itibaren etkileri ortaya çıkıyor.

Bu bakım yöntemlerinin size sağlayacağı sadece çok özel saçlara sahip olmak değil elbette... Doğanın hediyesi olarak, saçlarınızdaki parlaklığa, kalıcı dolgunluğa sahip olmanın ardından, daha huzurlu ve daha mutlu ruh haline kavuşuyorsunuz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget