Arnica Arnica montana


Arnika

Genel Bakış:

Arnica (Arnica montana) 1500'lerden beri tıbbi amaçlar için kullanılan ve bugün hala popüler olan bir bitkidir. Krem şeklinde, merhem, liniment, merhem veya tentür şeklinde cilde uygulandığında, arnika, kas ağrılarını yatıştırır.Yüz yıllardır inflamsyonu azaltmak ve yaraları sarmak için kullanılmaktadır. Genellikle, burkulma ve morluklar gibi yaralanmalar için kullanılır. Ağız yoluyla alındığında ciddi yan etkilere neden olabilir

Arnica Montana

Bitki şekil olarak Açıklama:

Papatyalara benzer sarı-turuncu çiçekleri ile 2 metre yüksekliğinde olabilir - 
Arnica 1-2 metre yükseklikte olabilen bir yıllık bir bitkidir. 3 santim çapında - Gövdeler çiçekler , bir ila üç çiçek sapları ile biten, yuvarlak ve tüylü. Yaprakları parlak yeşil. Alt yapraklar ipuçları yuvarlanır varken üst yaprakları, dişli ve hafif tüylüdür. Avrupa ve Sibirya dağlarına özgüdür ve Kuzey Amerika'da yetiştirilir.

Tıbbi Kullanımları ve Endikasyonları:

  • Arnica morluklar, burkulma, kas ağrıları, yara iyileşmesi, yüzeyel flebit, eklem ağrısı, böcek ısırıkları inflamasyon ve kırık kemikleri şişme gibi durumlar geniş bir yelpazede için topikal olarak kullanılmaktadır.
  • Homeopatik preparatlar da boğaz kasları, çürükler ve aşırı yorgunluk veya yaralanma nedeniyle diğer koşulları tedavi etmek için kullanılır. Homeopatik dozda 10 derece seyreltilir.  Hemopatlar ; bitki saptanabilir miktarda ve etiket yönergeleri doğrultusunda alındığında genellikle iç kullanım için güvenli olarak kabul edilir.

Mevcut Formlar:

Arnica topikal krem ​​ve merhem şeklinde kullanılabilir.. En sık olarak yara sargısında pansuman yapıcı tentür olarak kullanılır. Yağ formuda mevcuttur.

Nasıl kullanılır

Yan etkiler ("Önlemler" bölümüne bakınız) şiddetli olabilir, çünkü bir homeopatik ilaç olarak seyreltilmiş hali dışında, doğrudan tıbbi gözetim olmadan ağız yoluyla arnika almamalıdır.
Homeopatik ürünler etiket veya homeopatik uygulayıcısı tavsiyesi üzerine talimatlara uygun kullanılmalıdır. Sağlık sağlayıcıları enjeksiyon yoluyla homeopatik preparatlar verebilir.
Topikal arnika kullanırken, bir doktor gözetiminde olmadan asla açık bir yaraya uygulanmamalıdır.

Arnika topikal preparatlar aşağıdaki gibi hazırlanabilir:
  • Tentür:% 70 etanol ile hazırlanmış 1:10 tentür
  • Kremler ve merhemler: 20 -% 15 bir parçası kurutulmuş arnika çiçek baş yapılmış arnika yağı ve beş bölümden bitkisel yağ% 25 tentür veya maksimum
  • Kompres: - su ile 10 kat tentür 3 seyreltilmiş
  • Poultices: - su ile 10 kat tentür 3 seyreltilmiş
  • Gargara: tentür su ile 10 kez seyreltilmiş (durulama ama yutmayın)

Olası Etkileşimler:

Topikal veya bir homeopatik ilaç kullanıldığında, arnika herhangi bir geleneksel ilaçlar ile etkileşime girmez.

Alternatif İsimler:

Arnica montana; Leopard'ın bane
  • 10/11/2010: Geçen üzerine yorum
  • Steven D. Ehrlich, NMD, Çözümler Akupunktur, tamamlayıcı ve alternatif tıp konusunda uzmanlaşmış bir özel uygulama, Phoenix, AZ. VeriMed Healthcare Network tarafından sağlanan inceleyin.

Araştırma Destekleme

Blumenthal M, Goldberg A, Brinckmann J, eds Bitkisel Tıp: Genişletilmiş Komisyon E Monografları Newton, Mass: Bütünleyici Tıp İletişim, 2000...
Brinkhaus B, Wilkens JM, Ludtke R, Açlık J, Witt CM, Willich SN. Diz cerrahisi alan hastalarda Homeopatik arnika tedavi:. Üç randomize, çift kör klinik çalışmaların sonuçları Orada Med tamamlayın. Aralık 2006; 14 (4) :237-46.
Conforti A, Bertani S, Metelmann H, Chirumbolo S, S Lussignoli, bir homeopatik hazırlanması anti-enflamatuar aktivite Bellavite P. Deneysel çalışmalar, J. Biol. Ther. 1997; 15 (1) :28-31.
Kotlus BS, Heringer DM, Dryden RM. Üst Blefaroplasti sonra ekimoz için Homeopatik Arnica montana Değerlendirilmesi: Plasebo kontrollü, randomize, çift-kör çalışma Ophthal Plast Reconstr Surg 29 Tem 2010... [Epub ahead of print]
Kowalchik C, Otlar Hylton W. Rodale en Illustrated Ansiklopedisi Emmaus, Pa: Rodale basın; 1997..
Lussignoli S, Bertani S, Metelmann H, Bellavite P, sıçanlarda kan kaynaklı inflamasyon üzerine Traumeel S Conforti A. Etkisi, homeopatik bir formülasyon. Kompleman Orada Med. 1999, 7 (4) :225-230.
Lyss G, Schmidt TJ, Merfort ben Pahl HL. Helenalin, Arnica bir anti-inflamatuar seskiterpen lakton, seçici olarak inhibe eden transkripsiyon faktörü NF-kappaB. Biol Chem. 1997, 378 (9): 951-961.
Seeley BM, Denton AB, Ahn MS, Maas CS. Yüz gerdirme morarma üzerinde homeopatik Arnica montana etkisi: randomize, çift-kör, plasebo-kontrollü klinik çalışma sonuçları Arch Yüz Plast Surg Ocak-Şubat 2006; 8 (1) :54-9...
Tveiten D, Bruset S, Borchgrevink CF, maraton koşucuları üzerinde homeopatik ilaç Arnica D30 arasında Norseth J. Etkileri:. 1995 Oslo maraton sırasında bir randomize, çift kör çalışmada Orada Med tamamlayın. 1998, 6 (2) :71-74.
Vickers AJ Fisher P, Smith C, Wyllie SE, Rees R. Homeopatik Arnica 30X uzun mesafe koşuları sonrası kas ağrıları için etkili değildir: randomize, çift-kör, plasebo-kontrollü deneme Clin J Ağrı.. 1998; 14 (3) :227-231.
Wijnsma R, Woerdenbag HJ, Busse W. phytomedicine içinde Arnica-türlerin önemi. Z Phytother. 1995; 16 (1) :48-62.




Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget