Astragalus membranaceus


Astragalus

Genel Bakış:

Astragalus (Astragalus membranaceus) binlerce yıldır Geleneksel Çin Tıbbında (TCM) kullanılmıştır. Genellikle hastalığa karşı vücudu güçlendirmek için diğer otlar ile kombine edilir. Astragaus fiziksel, zihinsel veya duygusal stres gibi çeşitli streslere karşı vücut dayanıklılığını artırmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir, yani bir adaptogen görevi üstlenir.
Astragalus, kanser ve diyabet gibi hastalıklara karşı vücudun korunmasına yardımcı olabilir. Bu serbest radikaller, hücresel enerji yan yol açtığı hasara karşı hücreleri koruyan antioksidanlar içerir. Astragalus bağışıklık sistemini korumak ve desteklemek, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları önlemek için, düşük kan basıncı, diyabet tedavisi için ve karaciğer korumak için kullanılır.

Astragalus membranaceus
Astragalus antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri vardır. Bazen yaralar için cilt üzerinde tentürlellanılır. Buna ek olarak, çalışmalar soğuk algınlığı önlemeye yardıcı olduğunu ispatlamıştır, astragalus antiviral özellikleri vardır ve bağışıklık sistemini uyardığını göstermiştir.
Amerika Birleşik Devletleri, araştırmacıları bağışıklık sistemleri kemoterapi veya radyasyon ile zayıflamış olan insanlar için olası bir tedavi olarak astragalus önermektedir. Bu çalışmalarda, astragalus takviyeleri insanların daha hızlı iyileştiler ve daha kuvvetli bağışıklık sistemine sahip oldular. AIDS olan kişiler için astragalus kullanılarak yapılan araştırmalar farklı sonuçlar üretmiştir

Bitki hakkında Açıklama:

30-50 santim boyunda, kuzey ve doğu Çin parçaları yanı sıra Moğolistan ve Kore'ye özgüdür (batı karednizde de dağlık kesimlerde mevcuttur-  bir yıllık bitkidir. yaprakları tüylü sapları vardır. Kök tıbbi bir parçasıdır ve genellikle 4 yıllık bitkilerden hasat edilir.


Astragalus membranaceus

Tıbbi Kullanımları ve Endikasyonları:

Astragalus aşağıdaki için kullanılmıştır:
  • Adaptogen - stres ve hastalıklardan vücudu korur
  • Anemi - Yapılan bir  çalışmada astragalusun aplastik anemisi olan kişilerde kan sayımı artırdığı gözlemlenmiştir. Ama bu konuda çok fazla araştırmaya hala ihitiyaç vardır
  • Soğuk algınlığı ve grip -  soğuk algınlığı önlemek veya tedavi etmek için bir bitkisel kombinasyon parçası olarak kullanılır. Hayvanlarla yapılanlaboratuvar testlerinde Kanıtlanmıştır onun soğuk algınlığı neden olan virüsleri yok ettiği saptanmıştır
  • Diyabet - Astragalus  kan şekerini düşürdüğü görülmüştür. Daha fazla çalışmaları aslında tedavi diyabet yardımcı olabilir bilmek için gereklidir.
  • Yorgunluk veya kemoterapi gelen iştahsızlık - Bazı çalışmalar astragalusun kemoterapinin yan etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceği öne sürüldü. Çalışmaları iyi ancak, dizayn edilmemiştir. Fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
  • Kalp hastalığı - Çeşitli çalışmalarda astragalusun bir antioksidan olarak hareket ve kalp hastalığı tedavisinde yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Ancak, çalışmaların çoğu da bu yüzden daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, dizayn edilmediler.
  • Hepatit - Birkaç çalışmalar hepatit tedavisinde astragalusun içeren otlar bir arada kullandık. Sonuçlar karışık olmuştur.
  • Böbrek hastalığı - araştırma ön olmasına rağmen Astragalus, böbrekler korunmasına yardımcı olabilir ve böbrek hastalığı tedavisinde yardımcı olabilir. Daha fazla çalışmalara ihtiyaç vardır.
  • Mevsimsel alerji - Bir çalışmada astragalusun alerjik rinit veya saman nezlesi olan kişilerde belirtileri azaltmaya yardımcı olabilir bulundu.

Mevcut Formlar:

Astragalus kökü çeşitli biçimlerde mevcut olabilir:
  • Tentür (sıvı alkol ekstresi)
  • Kapsül ve tabletler, standart ve standart olmayan
  • Hastane veya Asya ülkelerinde klinik ortamlarda kullanım için Enjektabl formlar
  • Deriye topik için

Nasıl kullanılır: 

Çocuk sağlığı
Çocuklara astragalusun verme konusunda bilimsel kanıtlar çok fazla değildir, bu yüzden kullanmadan önce doktorunuza danışın. 
Erişkin
1 Doz - Günde 25 gr bazen kullanılır. Yüksek dozlarda bağışıklık sistemini baskılayabilir. En iyi sonuçlar için, bir standart astragalusun takviyesi kullanmanız tavsiye edilir. Tavsiye edilen dozlarda aşağıdaki gibidir:
  • Standart ekstre: 250-500 mg, 3-4 defa% 0.4 4-hidroksi-3-metoksi isofalvone 7-sug için standartlaştırılmış bir gün.
  • Kaynatma (güçlü haşlanmış çay): 3 - Günde 12 oz su başına kurutulmuş kökü 6 gr, üç kez
  • % 25 etanol içinde akışkan özütü (1:1): 2 - 4 mL, günde üç defa
  • Toz kök: 500 - 1,000 mg, günde üç veya dört kez
  • Merhem: yara yüzeye uygulanan% 10 astragalusun. Doktor gözetiminde olmadan yara açmak için sürmeyin.
  • % 30 etanol içinde tentür (1:5) 3 - 5 mL, günde üç defa

Önlemler:

Önerilen dozlarda, astragalus hiçbir ciddi yan etkisi yoktur ve genellikle güvenle kullanılabilir. Bu diğer otlar ve ilaçlar (Olası Etkileşimler bölümüne bakınız) ile etkileşim yapar.
Astragalusun emzirme veya emziren kadınlar için güvenli olup olmadığı konusunda pek çok kanıt yoktur. Otlar da dahil olmak üzere, herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuzla konuşun.

Olası Etkileşimler:

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız, önce doktorunuza sormadan astragalusun kullanmamalısınız:
Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar - Astragalus bu ilaçların hareket nasıl etkileyebilir. Örneğin romatoid artrit veya lupus gibi otoimmün hastalığı olan veya siklofosfamid alırsak, transplantasyon, ya da steroidli reddedilme olasılığını azaltmak için kullanılan bir ilaç, astragalus yapmayız.
Lityum - Astragalus, ilacın öylesine tehlikeli derecede yüksek seviyelere kadar inşa edebileceğini lityum kurtulmak için vücut için zorlaştırabilir.

Alternatif İsimler:

Astragalus membranaceus; Astragalus mongholicus, Huang-qi; Süt-fiği kök
  • 10/12/2010: Geçen üzerine yorum
  • Steven D. Ehrlich, NMD, Çözümler Akupunktur, tamamlayıcı ve alternatif tıp konusunda uzmanlaşmış bir özel uygulama, Phoenix, AZ. VeriMed Healthcare Network tarafından sağlanan inceleyin.

Araştırma Destekleme

Chen KT, Su CH, Hsin LH, et al. Huangqi Jianzhong tang oral uygulanmasından sonra sporcuların yorgunluk Azaltılması Acta Pharmacol Sin 2002;.. 23 (8) :757-761.
Duan P, Wang ZM. [Malign tümör hastalarında etkinliği Astragalus etkisi ile ilgili klinik çalışma artırılması ve toksisite kemoterapi azaltarak] Zhongguo Zhong Xi Yi Jie O Za Zhi .2002;. 22 (7) :515-517.
Hao Y, Qiu QY, Wu J. [nötrofil-endotel hücre adezyon ve ilgili yapıştırıcı moleküllerinin ekspresyonunu teşvik Astragalus polisakkarit Etkisi]. Z Hongguo Zhong Xi Yi Jie O Za Zhi 2004;. 24 (5) :427-430.
Hei ZQ, Zhang JJ, Lin SQ, et al. [Sıçanlarda kanama şoku-reperfüzyon sonrası nitrik oksit ve bağırsak mukozasının endotelin konsantrasyonuna Astragalus membranaceus enjeksiyon Efektler] Zhongguo Zhong Yao Za Zhi 2004;.. 29 (5) :444-447.
Kim SH, Lee SE, Oh, H, ve ark. Met-zhong-yi-qi-tang radyokoruyuculuk etkileri: Geleneksel Chinesemedicine Astragalus'un reçete J Chin Med.. 2002; 30 (1) :127-137.
Mao SP, Cheng KL, Zhou YF. [Uçuk hastalarda Th1/Th2 sitokin üzerinde Astragalus membranaceus bir modülatör etkileri simplex keratiti] Zhongguo Zhong Xi Yi Jie Za O, Zhi 2004;.. 24 (2) :121-123.
Matkovic Z, Zivkoviç V, Korica M, et al. Mevsimsel alerjik rinit. Phytother Res olan hastaların tedavisinde Astragalus membranaceus etkinlik ve güvenlik. 2010; 24:175-81.
Shao BM, Xu, W, Dai H, ve ark. Astragalus membranaceus, bir Çin şifalı bitki köklerinden polisakkaritler için bağışıklık reseptörleri üzerine bir çalışma Biochem Biophys Res Commun 2004;.. 320 (4) :1103-1111.
Shi FS, Yang ZG Di GP. [Yanıklı hastalarda vasküler endotelyal hücre ve işlevi hakkındaki Astragalus saponin Etkisi]. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie O Za Zhi. 2001; 21 (10) :750-751.


Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget