akasya ağacı çiçeği sakızı ve tozunun faydaları yan etkileri

Botanik ve Ortak İsimler

  • Aile Leguminosae
  • Akasya arabica (Akasya, Babul, Wattle Bark, Hint Sakız)
  • Akasya catechu (Kara Catechu, Cutch)
  • Akasya senegal (Senegal, Akasya, Cape Sakız, Mısır Diken, Sakız Akasya, Sakız Arapça, Sakız Senegal, Tamerisk / Tamarisk, Babul)
  • Akasya decurrens (siyah wattle)
  • Acacia farnesiana, Mimoza farnesiana (Cassia çiçeği, Cashaw, Tatlı Akasya; İspanyolca: Huizache, Uña del Gato, Guisache, Palo Huisache, Binorama, Akasya, Espino Blanco, Huaxin (Nahuatl), Xkantiriz (Maya)

Dikkat

  • Ara vermeksizin iki ila üç haftadan fazla kullanmayınız.
  • Böbrek iltihapları varsa kullanmayınız.

Açıklama

Akasya ağacı Nil bölgesi, Etiyopya, Doğu Afrika, Angola, Mozambik, Güney Afrika, Arabistan, İran,Türkiye, Afganistan ve Hindistan'a özgüdür. Sert, odunsu, paslı-kahverengi renkli kabuğu ve tüylü yaprakları ile yaklaşık yetmiş metre büyür. Küçük, parlak sarı çiçek başları ve 5-9 uzunluğunda bakla üretir. Kabuk en az yedi yaşında olan bitkilerden toplanır ve bir yıl boyunca olgunlaşmaya bırakılır. Avustralya türü Black Wattle, ticari olarak Acacia adıyla satılmaktadır. 
Kara Catechu, Hindistan, Burma, Sri Lanka ve Doğu Afrika'ya özgü, 5.000 feet yükseklikte yaklaşık kırk metre kadar büyüyor. Dikenli dallar, bölünmüş tüylü yaprakları ve yakın sivri çiçekleri üretir. Özellikle kereste için yetiştirilir. Kara catechu öz odunu hasat edilir, topraklanır ve on iki saat boyunca suda kaynatılır. Tortu daha sonra çıkarılır, özüt bir şurup kıvamında buharlaşır ve kalıplarda soğutulur. Kurutulduğunda, “kesik” denen bu parlak, siyah-kahverengi kütle, düzensiz parçalara ayrılıp satılan, kırılgan bir katı haline gelir.
Senegal, Afrika'nın tropikal Savannah bölgesinde, Güney Sahara'da (Senegal ve Gambiya), Arabistan, Belucistan ve Sind'de bulunur. Batı ve güneybatı Sahara bölgesinde (Senegal, Gambiya, Fildişi Sahili, Kuzey Dahomey ve Kuzey Nijerya) ormana benzer koşullarda yetişir. Lateks, ağacın doğal olarak veya indükleme ile oluşan bir yara enfeksiyonunun sonucudur. Kesik kabuğun şeritleri yaklaşık olarak iki inç uzunluğunda bir inç genişliğinde çıkarılır. Sıvı, sert, sırlı bir madde oluşturmak için kurur ve üç ila on iki yaş arasındaki ağaçlardan haftalık olarak toplanır. Sadece A. senega veya diğer Afrika çeşitlerinden lateks resmen tanınmaktadır. Bu nedenle, Asya, Avustralya ve Amerikan türlerinden gelen lateks resmen tanınmıyor gibi görünüyor.
Meksikalı türler, doğal olarak yetişen, dikenli sapları ve kokulu sarı çiçek kümeleri olan bir çalıdır. Sonoran çölünde ve Meksika'da tropikal ve subtropik iklimlerde bolca büyür. Amerika'daki bahçelerde ve aynı zamanda aroması parfümlerde kullanılan çiçekleri için ticari olarak yetiştirildiği güney Avrupa'nın bahçelerinde süs olarak yetiştirilmektedir.

Tarihçe

Akasya cinsi 1.200'den fazla çiçekli ağaç ve çalı türü içerir. Birçoğu yatıştırıcı özellikleri için tıbbi olarak kullanılmaktadır.
Eski Mısır'da, akasya ağacı, konutları, tekerlekleri ve alet saplarını yapmak için kullanılmıştır. Ağacın tüm parçaları uzun süredir tıbbi olarak kullanılmaktadır.
Sakız, dişleri desteklemeye yardımcı olan kalın mukoza nitelikleri, çevredeki diş eti dokularını sıkılaştırdığı için eski Mısırlılar tarafından gevşek dişlere uygulanmıştır. Hasar çok şiddetli değilse, diş kısa sürede sertleşir. Sakız ayrıca açık yaralara antiseptik bir balsam olarak uygulanır.
Tarih öncesi zamanlardan beri, bitki bir afrodizyak olarak yenilebilir tohum sandıklarını da düşünen Aztekler tarafından bir yiyecek ve boya olarak kullanılmıştır.

Anahtar eylemler

Anahtar bileşenler

  • tanenler ((% 25-60)
  • müsilaj (% 20-30)
  • flavonoidler
  • reçineler

Tıbbi Parçalar

  • Kabuk, sakız ve meyve (Akasya); kabuk, öz odun, yapraklar ve sürgünler (Catechu); lateks (Senegal)
  • Staphylococcus aureus, Psudomonas aeruginosa, Salmonella spp., Sıtma, Shigella dysenteriae, Escherichia coli, Proteus mirabilis ve Neisseria gonorrhoeae'ye karşı aktif olduğu kanıtlanmıştır.

Neye fayda verir

  1. Akasya
    1. dişeti kanaması için losyonlar
    2. boğaz ağrısı için gargaralar
    3. egzama ve yaraları yıkamak
    4. konjonktivit için göz yıkama
    5. aşırı vajinal akıntı için şüphe
    6. hemoroid için lavman
    7. ishal için decoctions
    8. dişeti hastalıkları ve oral iltihaplar için gargara
  2. Siyah Catechu
    1. infüzyonlar, tentürler, tozlar veya merhemler pıhtılaşma ajanı olarak harici veya dahili olarak davranırlar.
    2. ağız iltihabı veya kanama ağız gargaraları ve gargaralar
    3. enjektabllar da mevcuttur

Geleneksel Kullanımlar

Hem Afrika hem de Avustralya çeşitlerinin tanin bakımından zengin kabuğu vardır. İltihaplı dokuya ve yanıklara hızlı iyileşmeyi ve dokuların birlikte örülmesini desteklemek için bir kaynatma uygulanabilir. Bu yüksek tanen içeriği ayrıca ağız ülseri ve boğaz iltihaplarının tedavisinde de yardımcı olur. Aşılanma, ağız boşluğunu oluşturan hassas dokuları yatıştırırken, oral bakterilerin büyümesini kontrol etmeye yardımcı olur.
Ayurveda tıbbında Akasya yaprakları, çiçekleri ve baklaları solucanları sürmek, kanamayı durdurmak, yaraları iyileştirmek ve kanın öksürmesini bastırmak için uzun zamandır kullanılmaktadır. Güçlü büzücü etkisi, vücuttaki mukoza zarlarını, cadı elağı veya meşe kabuğuyla aynı şekilde kontrakt etmek ve sertleştirmek için kullanılır.
Kara Catechu, mukoza zarının kronik nezlesi, dizanteri ve kanama için dahili olarak kullanılır. Çin tıbbında, ülserleri kötü şekilde iyileştirmek, cilt hastalıklarını ağlamak, kanamayla oral ülserler ve travmatik yaralanmalar için kullanılır. Diş eti kanamasını durdurmak veya kanül yaralarını iyileştirmek için ağızda küçük bir parça parça çözülebilir. Ayurvedik tıbbında, boğaz ağrısında kabuk ve öz odunun özyapıları kullanılır.
Senegal sakızı hafif bir uyarıcı olarak kullanılır ve emilimin yanı sıra nezle ve ishal tedavisi için kullanılır. Öksürük damlalarının bir parçası olmasının yanı sıra, iyi bilinen arap sakızı kaynağıdır. Aynı zamanda küçük hayvanlarda, taylarda ve buzağılarda hafif ishal için veterinerlik tıbbında kullanılır.
Meksikalılar çiçek, yaprak ve kökleri, mukus zarları için iyi olan ve mukus zarları için iyi olan ve esas olarak mesane problemlerini tedavi etmek için veya cilt ve ağız iltihapları için topikal bir antiseptik olarak kullanılan, rahatlatıcı çaylar ve yıkamalar yapmak için kullanırlar. Büzücü meyve dizanteri tedavi etmek için kullanılır.
ABD'deki bitki uzmanları parazit istilası için nadiren akasya kullanmasına rağmen, diğer kültürlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin, bir tür A. anthelmintica, Habeşistan'da solucanlara özgüdür; A. nilotica Nijerya'da sıtma için spesifiktir; ve A. polyacantha Tanzanya'da sıtma için spesifiktir.
Bazı Güney Amerika kültürlerindeki akasya, zehirli sokma ve ısırıklara özgü olarak kabul edildi ve her kültürde aynı şekilde kullanıldı. Çiğnenmiş kabuğun suyu yutulurken çiğnenmiş kabuğun kendisi ısırmanın alanına yerleştirilir.
Toz halindeki yapraklardan, saplardan ve baklalardan yapılan shigella, sıtma, dizanteri ve ishal için alınacak olan özümler alınır. Demlemek hem antimikrobiyal hem de antiinflamatuardır.
Gastrointestinal inflamasyonlar için çiçek ve yaprakların infüzyonu alınır. Çiçekler da sakinleşiyor.
Kökler hem antibakteriyel hem de anti-enflamatuar olan bir müsli çay yapar. Mukus zarlarını ağızdan anüse kadar rahatlatır, enflamasyonu azaltır ve mikrobiyal enfeksiyonlara saldırır.
Herhangi bir kısım toz haline getirilebilir ve mantar enfeksiyonlarına, enfekte olmuş yaralara ve yaraların kanamasını durdurup sonraki enfeksiyonu önlemek için uygulanabilir.
Sakızı hazırlamak için: ağırlıkça bir parça akasya sakızı ile parçaların distile su hacmini birleştirin. Sıkıca kapatılmış bir şişenin içine koyun, arada sırada sallayın ve buzdolabında saklayın. Süreçte iğrenç bir goo olur. Bir keresinde bunun bir veya iki çorba kaşığı gastrointestinal inflamasyonlar, oral ülserasyonlar veya dizanteri için gereken sıklıkta alınabilir. Mesquite (Prosopis julifera, P. pubescens) yakın bir akrabadır ve aynı preparat ve dozu kullanarak aynı sonuçlar kullanılarak akasya yerine kullanılabilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget