hibiskus mekke gülü bamya çiçeğinin faydaları yan etkileri kullanım dozajı

hibiskus namı diğer bamya çiçeği çayı sağlık yararları bakımından oldukça yüksek faideye sahip olup bu faydalar arasında yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol,  sindirim rahatsızlığı  ve bağışıklık sistemi, enflamatuar sorunları ve karaciğer hastalıkları yanı sıra kanser açısından koruyucu etken maddeler içerir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırabilir ve sağlıklı, kademeli kilo kaybına yardımcı olabilir. C vitamini, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir ve hipertansiyon ve anksiyete tedavisinde yardımcı olur.
hibiskus çayı

Hibiscus Çayı Nedir?

Ayrıca Agua de Jamaika olarak ta bilinen hibiskud çayı,mekke gülü olarakta bilinir bitkinin çiçeğinin parçaları kaynatılarak hazırlanır Çin Gülü olarakta isimlendirilmektedir. Sıcak su ile demlenildiğinde yakut kırmızı veya koyu eflatun renge  sahip ekşi bir çay meydana gelir .
Dünya genelinde çok popüler bir içecektir  ve genellikle şifalı bitkiler arasında en çok bilinen ve en yaygın kullanılan bir şifa deposudur . Sıcak veya soğuk olarak tercih edilebilirBu çay kalorisi düşüktür ve kafeinsizdir . 

Hibiscus Çay nasıl yapılır?

Hibiskus çayı yapmak çok kolaydır, yapmanız gereken tek şey beş dakika boyunca bir su kabında kurutulmuş hibiscus çiçeklerini bekletmektir. Organik hibiskus bitkisel çayı kızılcık suyuna çok benzer bir tadı vardır . 
Tarçın, karanfil, hindistancevizi ve zencefil gibi baharatların tadına bağlı olarak hoşunuza gidecek bitkiler ile kombinasyon yapabilirsiniz. 

Hibiscus Çayının Besin değeri

Hibiskus çayı doğal olarak düşük kaloridir ve kafeinsizdir. dünya sağlık örgütünün Besin Verilerine göre ,  kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko gibi mineralleri içerir [2] Ayrıca, genel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olan niasin ve folat gibi birkaç vitamin içerir. Bu çay, yüksek tansiyon düzeylerini, soğuk algınlığı ve idrar yolu enfeksiyonlarını (UTI) yönetmek için yararlı kılan iyi bir antosiyanin kaynağıdır. 

Beslenme gerçekleri

İçecekler, çay, hibiskus, demlenmiş
Hizmet boyutu : 
Besindeğer
Su [g]99,58
Enerji [kcal]0.00
Protein [g]0.00
Toplam lipit (yağ) [g]0.00
Karbonhidrat, fark ile [g]0.00
Lif, toplam diyet [g]0.00
Şekerler, toplam [g]0.00
Kalsiyum, Ca [mg]8.00
Demir, Fe [mg]0.08
Magnezyum, Mg [mg]3.00
Fosfor, P [mg]1.00
Potasyum, K [mg]20.00
Sodyum, Na [mg]4.00
Çinko, Zn [mg]0.04
C vitamini, toplam askorbik asit[mg]0.00
Tiamin [mg]0.00
Riboflavin [mg]0.00
Niasin [mg]0.04
Vitamin B-6 [mg]0.00
Folat, DFE [µg]1.00
Vitamin B-12 [µg]0.00
A vitamini, RAE [µg]0.00
A vitamini, IU [IU]0.00
E Vitamini (alfa-tokoferol) [mg]0.00
D vitamini (D2 + D3) [µg]0.00
D vitamini [IU]0.00
K vitamini (phylloquinone) [µg]0.00
Yağ asitleri, toplam doymuş [g]0.00
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış [g]0.00
Yağ asitleri, toplam doymamış [g]0.00
Yağ asitleri, toplam trans [g]0.00
Kolesterol [mg]0.00
Kafein [mg]0.00
Kaynaklar şunlardır: USDA [2] 

Hibiscus Çayının Sağlık Faydaları

İnsan vücudunun sağlıklı ve formda kalmasına yardımcı olacak hibiscus çiçek çayının çeşitli faydaları aşağıda verilmiştir. Onları bul ve daha sağlıklı ol!

Kan basıncını yönetir

Kasım 2008'de yayınlanan AHA'dan (American Heart Association) yayınlanan bir raporda, bu çayı tüketmenin hipertansif ve hafif  hipertansif yetişkinlerde kan basıncını düşürdüğü belirtilmektedir  [3] Ayrıca bu rapor Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişkinlerin 1 / 3'ünün yüksek tansiyondan muzdarip olduğunu da belirtiyor ki bu da hipertansiyon olarak da adlandırılıyor.  Memleketimizde de durum bundan farklı değil. Beslenme kültürü olarak egeyi çıkarsak aynı besleniyoruz 
 Odigie IP tarafından yapılan bir  araştırmada , hipertansiyondan ve kardiyovasküler hastalık riskinin yüksek olduğu kişiler için faydalı olabilecek antihipertansif ve kardiyoprotektif özellikler olduğu öne sürülmüştür. [4] 
Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, Hibiskus çayı, Boston'daki Tufts Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre , kan basıncını 10 puana kadar düşürebilir [1] Bu ciddi gelişimin gerçekleşmesi için, her gün birkaç hafta boyunca bu çayın üç fincanını düzenli olarak tüketmeniz gerekir. Ayrıca idrara çıkma ve aynı zamanda tansiyonu düşüren diüretik özelliklere de sahiptir. Size keşke istanbuldaki bir üniversitenin şu araştırması veya anadoludan bir üniversitemizin şiyle bir araştırması diye yazsak ama ne yazıkki böyle araştırmalar arayıp taramamıza rağmen bulamadık. bu öz eleştiriyide yapmadan geçemeyeceğim. 

Kilo kaybı

Hibiscus bitki çayı ,   kilo kaybı için faydalıdır . [5] Karbonhidrat yağ ve şeker açısından zengin yiyecekler tüketirseniz kilo alırsınız. Bununla birlikte, çalışmalar, hibiscus ekstresinin nişasta ve glikoz emilimini azalttığını ve kilo kaybına yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır. 
Hibiscus, karbonhidratların ve nişastanın emiliminde yardımcı olan amilaz üretimini engeller, bu nedenle bu çayı içmek, emilimin oluşmasını engeller. Bu nedenle, birçok kilo kaybı ürününde hibiskus çayı bulunur.

Kolesterol düşürücü

Vücuttaki (kötü) LDL kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur, böylece kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar ve kan damarlarını hasara karşı korur. Hibiskus çayının hipolipidemik ve hipoglisemik özellikleri, diyabet gibi kan şekeri rahatsızlıklarından muzdarip olanlar için faydalı olabilir.
Tip II diyabetli hastalar üzerinde yapılan bir araştırma, hibiscus çayı tüketiminin, bu öngörülemeyen hastalığı yönetmeye yardımcı olan kolesterol, trigliserit ve düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü düşürdüğünü göstermektedir. [6] 

Karaciğeri korur

Araştırmalar ayrıca, antioksidan özelliklerinin de karaciğer hastalıklarının tedavisinde yardımcı olduğunu ileri sürmüştür. [7] Antioksidanlar vücudunuzu hastalıklardan korurlar çünkü vücut dokularında ve hücrelerinde bulunan serbest radikalleri nötralize ederler. Bu nedenle, kafein içermeyen Hibiskus çayı içmenin , genel sağlığı koruyarak ömrünüzü uzatabileceğini güvenle söyleyebiliriz . 

Kanser Önleyici Özellikler

Hibiscus çayı, anti-tümör ve antioksidan özelliklere sahip olan hibiscus protocatechuic asit içerir. Tayvan Taichung'daki Chung Shan Tıp ve Diş Koleji'nde Departman ve Biyokimya Enstitüsü tarafından yürütülen bir çalışma , Hibiskus  yaygın olarak programlanmış hücre ölümü olarak bilinen apoptozu indükleyerek kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlattığını ileri sürmektedir. [8] 

Anti-inflamatuar ve Antibakteriyel Ajan

Hibiscus gevşek yapraklı çay , C vitamini olarak da bilinen askorbik asit açısından zengindir. [9] Vücudunuz tarafından bağışıklık sisteminin aktivitesini artırmak ve uyarmak için gerekli olan temel bir besindir. Hibiscus çayı, aynı zamanda anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri ile de bilinir. Bu nedenle sizi soğuk algınlığı ve gripten korur. Ayrıca, soğuma etkisinden dolayı ateşin neden olduğu rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır. 

Adet Ağrısını Giderir

Hibiskus çayı sağlık yararları aynı zamanda  kramp ve menstrüel ağrıdan kurtulmayı içerir. Ruhsal dengeleri yeniden sağlamaya yardımcı olur, bu da ruh hali, depresyon ve aşırı yeme gibi menstrüasyon belirtilerini azaltabilir.

Antidepresan Ajan Olarak Davranıyor

Hibiscus çayı antidepresan özelliklere sahip flavonoidler gibi vitamin ve mineraller içerir [10] Hibiskus çayı tüketimi sinir sistemini sakinleştirmeye yardımcı olabilir ve zihin ve bedende rahat bir his yaratarak anksiyeteyi ve depresyonu azaltabilir. 

Sindirimi artırır

Birçok insan hem idrara çıkma hem de bağırsak hareketlerini düzenlerken sindirimi iyileştirmek için Hibiskus  çayı içer. Diüretik özelliklere sahip olduğu için, aynı zamanda, kilo vermenize, gastrointestinal sisteminizin sağlığını iyileştirmenize ve kolorektal kanseri önlemenize yardımcı olan kabızlığı tedavi etmek için de kullanılır.

Susuzluk satıyor

Hibiscus çayı da susuzluğu doyurmak için spor içeceği olarak kullanılır. Bu amaçla, hibiscus buzlu çay genellikle tüketilir. Birçok çay, bu çe varietyitli çe varietyitli çe veryitleri çok hızlı bir coolekilde soğurma kabiliyetine sahip olduklar dietndan dolayı, diyetinde yer almaktadır.

Yaz ve Kış İçeceği

Hibiskus çayı ya bir sıcak çay veya buzlu çay olarak içebilirsiniz. Kendinizi kışın sıcak tutmak istiyorsanız, pişirin ve hemen iç. Yapması sadece birkaç dakika sürer. Sıcak bir içecek içmek istemezseniz, belki de yaz aylarında, suyun içindeki organik hibiscus çiçeklerini demleyerek Hibiskus buzlu çay içmek için seçeneğiniz vardır. Hazırlık için yaklaşık 20 dakika sürer ve daha sonra kendinizi sağlıklı ve ferah bir şekilde serinletebilirsiniz.

Hibiscus Çay Yan Etkileri

Hibiskus çayı bir sağlık arttırıcı ve doğal kilo kaybı güçlendirici olmasına rağmen, bilmeniz gereken olası yan etkiler vardır.
  • Kan Basıncı: Hibiskus çayı sağlık yararları arasında kan basıncını düşürmek (anti-hipertansif özellik) bulunmaktadır. [11]Bu nedenle, düşük tansiyonu olan insanlar için, hipotansiyon denen bir durum önerilmemektedir . [12] Solukluğa, baş dönmesine neden olabilir ve düşük tansiyonu olan kişiler tarafından tüketilirse kalbe veya beyninize zarar verebilir.  
  • Hamilelik ve Doğurganlık: Hibiskus çayı, özellikle uterus ya da pelvik bölgede menstrüasyonu ya da kan akışını uyarabilen emmenagogik etkileri nedeniyle hamile kadınlar için önerilmemektedir  [13] Hormon tedavisi gören veya doğum kontrol hapı alanlara yönelik olarak, bu çeşit çayların tüketimine ilişkin sağlık uzmanınıza danışmanız tavsiye edilir. 
  • Halüsinasyon Etkisi: Bazı insanlar Hibiskus çayı içtikten sonra sarhoş hissedebilir veya halüsinasyonlar yaşayabilir. Bu nedenle, vücudunuzun çayı nasıl etkilediğini anlayana kadar dikkatli olun. Bir araba sürmeyin ya da sisteminizdeki etkilerinin ne olduğunu bilmeden tehlikeli bir şey deneyin.
  • Alerji: Bazı insanlar Hibiskus çayı tüketirken kaşıntılı kırmızı gözler, sinüs veya saman nezlesi gibi alerjik reaksiyonlar geliştirir.
Birçok insan, Hibiskus  çayın yaklaşık% 15-30'unun organik asitlerden oluştuğunun farkında değildir. Bu asitler, malik asit, tartarik asit ve sitrik asittir. Genellikle üzüm ve şarap gibi meyvelerde bulunurlar. Bağışıklığı arttırmaya, daha iyi bir cildi teşvik etmeye, kan basıncını ve kolesterolü düşürmeye, inflamasyonu yönetmeye ve sindirim sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olurlar. Hibiscus çayının idrar söktürücü ve kolestetik etkileri vardır, bu sayede kan basıncını düşürerek ve sindirimi artırarak kan viskozitesini kontrol eder.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget