aloe vera yağı nasıl yapılır nelere faydalalıdır nasıl kullanılır

BİR BAKIŞTA alove verya yağı HİKAYEsi-

  • Yıllar geçtikçe,  aloe vera (Aloe barbadensis), birçok tıbbi işlevi nedeniyle doğal tıp ve aromaterapide her evde bulunan bir bitki haline gelmiştir.
  • Jel formunda yaygın olarak kullanılan bu iyileştirici bitkinin birçok sağlık faydasını sağlayan esansiyel bir yağ olarak da kullanılabilir.

aloe vera yağı

Aloe Yağı Nedir?


Kendi başına, aloe yağı gerçek, saf bir yağ değildir. Aloe vera bitkisinin zeytin yağı veya susam yağı ile  karıştırılmasıyla hazırlanır. 1 Bu bitkisel yağ, temel olarak, özütlendiği aloe'nin özelliklerini içerir. Bununla birlikte, bir taşıyıcı yağ ile birleştirildiği için, besin özellikleri artabilir veya azalabilir.

Aloe vera'nın sağladığı sağlık yararlarının çoğu, su tutucu, etli yapraklarından 2 - özellikle onlardan ekstrakte edilen besin açısından zengin jelden gelir. Genellikle yağı oluşturmak için kullanılan yapraklar veya jeldir.

Aloe vera çok yıllık bir bitkidir ve sıcak, kurak ortamlarda büyür. Daha spesifik olarak, Kuzey Afrika, Kanarya Adaları, Akdeniz bölgesi, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı bölgelerde yaygın olarak bulunur. 3Tarihsel kayıtlar aloe vera'nın bitkisel ilaçlarda önemli bir bileşen olduğunu göstermektedir. Örneğin, Eski Mısır'dan Ebers Papirüs ve Dioscorides tarafından “De Materia Medica” aloe vera'nın kullanılmasından bahsetmektedir.

Eski Mısırlılar, bitkiyi enfeksiyonlar, kızarıklıklar ve yanıklar için tedavi olarak değerlendirdiler ve “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırdılar. Araplar, Yunanlılar ve İspanyollar gibi diğer uygarlıklar, terlemeyi azaltmaya ve vücut kokusunu ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için aloe vera kullandılar İspanyol misyonerler sık ​​sık hastaları tedavi etmek için yanlarında aloe vera taşıdılar. 4

Aloe Vera Yağı Kullanımı

Aloe vera kozmetik, yiyecek ve içecek endüstrisi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Dudak balsamı, losyonlar ve diğer cilt bakımı ve tedavileri gibi kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır Tabi ki, aloe vera bitkisinin kendisi de popüler bir cilt bakım maddesidir. Bazı insanlar kaşıntıyı hafifletmek, yaraların iyileşmesini hızlandırmak ve nemlendirici bir malzeme olarak jelini kullanırlar. Aloe vera yağının diğer kullanımlarıise şunlardır: 5
 Acıyı ve iltihabı rahatlatma yeteneğinden dolayı masaj yağı .
Aromaterapi yağı . Aromaterapistler genellikle iyileştirici ve gençleştirici aktivitelerini kullanmak için aloe vera yağını diğer taşıyıcı yağlarla karıştırırlar.
Saç bakım ürünü . Kuru kafa derisi ve kepek tedavisine yardımcı olacak bir saç kremi olarak kullanılabilir .
Böcek ısırıkları için tedavi . Bu bitki yağı, arılar ve eşek arıları böcek ısırıklarının neden olduğu şişme ve iltihaplanmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir.
Diş bakım ürünü . Aloe veradaki besin maddelerinin periodontal hastalıkların tedavisinde yardımcı olduğu bulunmuştur Diş etleri ve dişler için bir masaj yağı olarak kullanılır, bu yağ çürük, plak ve hatta diş eti iltihabı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Aloe Yağı bileşimi
Aloe vera jelinin faydalı bileşiklerinin çoğu, üretim aşamasında yağa aktarılır. Jel ve yağdan elde edebileceğiniz besinler şunlardır: 6

Aloe Yağının Faydaları

Aloe yağı, orijinal aloe vera bitkisinin sağlık özelliklerini içerdiğinden, anti-inflamatuar, anti-bakteriyel, anti-viral, antifungal, antioksidan ve damar büzücü aktiviteye sahiptir. Aloe vera jeli gibi, aloe yağı da cilt sağlığını destekleme yeteneği ile bilinir. 7 Antioksidan özellikleri sayesinde cildin güneş yanığından hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur Küçük kesik ve yaraların tedavisinde yardımcı olmak için aloe vera kullanmak da tavsiye edilir.






Aloe yağı cildinizi esnek ve sıkı tutmanıza yardımcı olabilir. İnce çizgilerin, kırışıklıkların ve çatlak izlerinin ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir Bugün, aloe vera, sedef hastalığı, egzama ve döküntüler gibi yaygın cilt problemlerini gidermek için kullanılmaktadır. 8Yatıştırıcı doğası, uçukların ve zonanın neden olduğu ağrının tedavi edilmesine ve rahatlatılmasına yardımcı olur .
Aloe vera aynı zamanda etkili bir saç bakım maddesidir. Kepek ve kuru saç derisini tedavi etmenin yanı sıra, ayrıca saç büyümesini teşvik edebilir saç hücrelerinizi güçlü tutmaya yardımcı olabilir. Çay ağacı yağına eklendiğinde, aloe yağı mantar ve kafa derisi enfeksiyonlarına karşı faydalı olabilir.
Özellikle artrit şikayeti yaşayanlar için Ağrılı eklemlerde topikal olarak uygulanması iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Aloe vera suyunu içmek de bu faydayı sağlayabilir, ayrıca kan şekerini ve kolsetrolüde düşürür. Bu özellik şeker hastaları için yararlı olabilir.
Ayrıca aloe vera'yı cilt kanseri tedavisi ve önleme ile ilişkilendiren bir dizi çalışma da vardır. 9. Bir hayvan deneyinde, hayvanın cildi üzerine Aloe vera jel kullanıldığında önemli derecede cilt kanserinin ilerlemesini yavaşlattığını gözlemlenmiştir. Ek bulgular ayrıca, aloe vera'nın cildin radyasyondan ve tümör hücrelerinin büyümesinden korunmasına yardımcı olabilecek melaninlerin ve diğer koruyucu maddelerin üretimini tetiklemesine yardımcı olduğunu göstermiştir.

Maserasyon yöntemi ile Aloe Yağı Nasıl Yapılır?

Aloe vera yağı, maserasyon ekstraksiyonu işlemi ile üretilir. 10 Bitki, yüksek sıcaklıklara ısıtılmış taşıyıcı bir yağa batırılır. Bitkinin hücre zarları yırtıldıktan sonra, sıcak yağ daha sonra bitkinin besinlerini ve özünü emer. Bir süre sonra, bitki bileşenlerini çıkarmak için karışım filtrelenir.
.Zeytinyağının içerisinde aloe veranın  sapları ve yaprakları yumuşatılır. Ürün infüzyon yağına benzer ve yüzde 100 aloe vera değildir. Öyle bile olsa, bu uçucu yağ, jel karşılığı kadar faydalıdır. Aloe vera yağının jele göre  avantajı daha uzun raf ömrü - yaklaşık sekiz ila 10 ay- olmasıdır
Neyse ki evde aloe yağı yapabilirsiniz. İşte Aloe vera masaj yağı infüzyonunun nasıl yapıldığına dair bir rehber  11
Vitaminler C, A (beta-karoten), E (alfa-tokoferol), B1, B2 ve B6 (kolin ve folik asit)
Mineraller. Aloe vera bitkisinin toprağın besin maddelerini emdiği bilinmektedir. Demir, bakır, magnezyum , kalsiyum, manganez, sodyum ve potasyum sağlayabilir
Amino asitler. Aloe yağında 20 amino asit ve 8 esansiyel amino asitten 7 tanesi vardır.
Antrakinonlar aloe, emodin, aluan ve sinamik asit ester gibi antrakinonlar içerir. buda bağırsakları güzel çalıştırır ve aynı zamanda  Bunların antiviral etkileri olduğu bilinmektedir
Arakidonik asit, gamma-linoleik asit ve diğer fitosteroller gibi lipid bileşikleri içerir
Yararlı özelliklere sahip karbonhidrat molekülleri olan polisakkaritler . Tümörler ve kanser, diyabet ve bağışıklık fonksiyonunun potansiyel tedavisi ile ilişkilendirilmiştir.
aloe vera yağı yapmak 

İnfüze Aloe Yağı
Neye ihtiyacın var:
 1/2 bardak aloe vera jeli (ister bitkiden isterse bir sağlıklı gıda deposundan)
 1/2 bardak hindistancevizi yağı (biz hindistan cevizi yağını seçtik) veya zeytin yağı veya susam yağı
 Seçtiğiniz herhangi bir  damla uçucu yağ 4-5 damla gül lavanta çay ağacı vs olabilir
 1 kase
 Bir tencere
Prosedür:
1. Aloe vera jeli (taze bir yaprak kullanıyorsanız, bir kasede hindistancevizi yağı ile iyice ekstrakte edin) karıştırın. Aloe vera jelinin hindistancevizi yağına oranı 1: 1 olmalıdır.
2. Aloe vera ve hindistancevizi yağı karışımına 2 ila 3 damla uçucu yağ ekleyin ve iyice karıştırın. Benmari usulü 
Esansiyel bir yağ eklemek, aloe vera yağının etkisinin istediğiniz yönde gelişmesini sağlar ve hoş bir koku verebilirsiniz. 
Önerilen yağlar, gül, yasemin, nane veya hatta bir narenciye esansiyel yağı Yağı kullanabilirsiniz seçtiğiniz yağın sağladığı faydaları okuyun bu seçiminizi etkileyecektir. 
3. Karışımı ocağın üzerindeki bir tencerede yaklaşık 10 dakika kısık ateşte ısıtın. Tencerede su kaynayacak sizin kabınız bu suyun üzerinde olucak doğrudan ısı ile temas ettirmeyin karışımınızı.
4. karışım hazır olduktan sonra aloe yağını soğumaya bırakın.
5. Aloe vera yağı soğuduktan sonra yağı kullanmaya başlayabilirsiniz. Vücudunuza, kollarınıza, bacaklarınıza, sırtınıza veya göğsünüze nemlendirici bir ajan olarak sürün veya rahatlayın.
6. Yağı yaklaşık iki hafta boyunca serin ve kuru bir yerde saklayın. Malzemelerini korumak için yağı da soğutup, sağlık faydalarının daha uzun bir süre daha güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz. bunun için buz dolabı iyi bir seçenek 4-5 ay bozulmadan kalabilir 

Aloe Yağı Nasıl Çalışır?

Belirtildiği gibi, aloe vera yağı, aloe vera jeli gibi besinsel özelliklerin çoğunu içerir. Cilt nemlendiricisi veya masaj yağı olarak topikal uygulama için güvenlidir. Ürünü, duş aldıktan veya banyo yaptıktan sonra sağlayarak faydalarını en üst düzeye çıkarın. Nemli cildiniz yağı daha etkili bir şekilde emer.
Sabun, şampuan, dudaklı balsam, diş macunu ve cilt ürünleri gibi kişisel bakım ürünlerine aloe vera yağı da ekleyebilirsiniz. Farklı ürünlerle denemeler yapın, ancak önce profesyonel bir aromaterapistin yardımını aramanız tavsiye edilir.

Aloe Yağı Güvenli mi?

Cildinizde aloe yağı kullanmak istiyorsanız, bir ürün seçerken titiz olmak en iyisidir. Unutmayın, cildiniz çok emicidir ve ona uygulanan her şeyi emer - kimyasallar ve suni maddeler dahil. Ürünün organik olup olmadığını her zaman kontrol edin. Bu, ürünün ekstraksiyon işlemi sırasında eklenmesi muhtemel tehlikeli maddeler ve katkı maddeleri içeriyorsa size bir fikir verecektir.
Bazı insanlar sindirimsel faydaları için ağızdan aloe vera suyu , jeli ve yağı almayı önermektedir Bu ürünler tüketim için güvenli olduğu kanıtlansa bile, bunları alırken dikkatli olmanız veya profesyonel tavsiyelerde bulunmanız gerekir. Bazı kişilerde ishal, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilirler, bu nedenle lütfen dikkatli kullanınız. 
Güvenli tarafta olmak için, saf bir yağ olmadığı için aloe vera yağı almayın. Tüketim için güvenli olmayan bir taşıyıcı yağ ile karıştırılır. Bu, büyük konsantrasyonlarda toksik hale gelebilen bazı bileşiklerin miktarlarını artırabilir.

Aloe Yağı Yan Etkileri

Aloe yağı kullanırken, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden, her zaman dikkatli olunuz. Aloe'ye karşı alerjik bir reaksiyon olup olmadığını kontrol etmek için, bir cilt testi yapabilir veya cildinizin küçük bir bölgesinde bir damla yağ uygulayabilirsiniz. Aloe vera bileşikleri laksatifler, diyabet ilaçları ve diüretikler gibi belirli ilaçlarla reaksiyona girebilir. 
Bitki tarafından indüklenen ishal, vücudunuzun bazı ilaçların gücünü etkileyebilecek potasyum seviyelerini azaltabilir. Herhangi bir bitkisel yağda olduğu gibi, aloe vera yağı kullanmadan önce, özellikle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ve hamile veya emziriyorsanız, deneyimli bir aromaterapi pratisyenine veya hekime danışın

Kaynaklar ve Referanslar

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget