incirin faydaları yan etkileri ilaçlar ile etkileşimi

Kime sorsanız cennet meyvesi der incir için ama faydalarını bilimseol olarak ortaya döken ve açıklayan azdır. Bu yazımızda a dan z ye incirin sağlığımız için faydalarını paylaştık sizlerle. Sıkılmadan okuyacağınızı ümit ediyorum. 
incirin faydaları saymakla bitmez

Sağlık için yararlarını bir paragrafda say derseniz incir Meyvesi cinsel işlev bozukluğu tedavisinde  kabızlık sorunlarını çözmek için, sindirim güçlüğü ve hazımsızlıkta diyabet , öksürük, bronşit , ve astım için oldukça faydaları bir şifa deposudur . İncir aynı zamanda  hastalıklardan sonra kaybedilen kiloları tekrar  almak için hızlı ve sağlıklı bir yol olarak kullanılır.

İncir veya Anjeer nedir?

İncir ağacı genellikle Asya'da bulunan dut ailesinin bir üyesidir Kurutulmuş incir şekli tüm yıl boyunca hemen hemen her yerde mevcuttur.

İncir veya anjeer kullanımı

İncir veya anjeer tatlı ve yumuşaktır ve macunları genellikle şeker yerine kullanılır İncir yağı da mısır şurubu ve sükroz yerine daha sağlıklı bir seçenek olarak kullanılmaktadır Organik Türk incirleri sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir .(bu tespitte objektim dünya geneli yayın yapan çok önemli bir sağlık sitesinden)
besin değeri açısında zengin  bir kaynak olan incirdemagnezyum , manganez , sodyum , B6 vitaminive K, potasyum ve kalsiyum çok miktarda bulunur , USDA Ulusal Besin Veritabanından besin değeri bilgisine ulaşabilirsiniz . [1] Kemik yoğunluğu ve düşük tansiyonu desteklerler.   İncir ayrıca vitamin A , vitamin B1 , vitamin B2 , demir , fosfor ve klor gibi çeşitli diğer mineralleri de içerir .

İncirin sağlık bakımından yararları

İncirin çok şaşıracağınız sağlık yararları mevcuttur. Aşağıda belirttiğimiz üzere bu faydaların hayatımızda olması için mümkün olduğu kadar dengeli bir biçimde tüketmeye çalışın. 

Kilo kaybı

Incirdeki lif kilo vermeye yardımcı olur ve genellikle obez insanlar için önerilir. Bununla birlikte, yüksek kalorili olduğundan, özellikle de süt ile tüketildiğinde, kilo almayla sonuçlanabilir Önerilen besin miktarını almak için birkaç tane yeterlidir, bu yüzden fazla tüketmeyin. İncir çubukları hem yetişkinler hem de çocuklar için önerilen hareket halindeki başka bir seçenektir.

Hipertansiyonu Önlemek

İnsanlar genellikle tuz olarak bildiğimiz sodyumu çok fazla tüketirler , ve düşük potasyum ve yüksek sodyum seviyesi hipertansiyona yol açabilir. İncir hem potastum sodyum dengesini sağlar. Bu da inciri rahatlatıcı bir gıda haline getiririr , sinirleri yatıştırıp gününüze biraz sakinlik katıyor.

Kemikleri güçlendirmek

Çalışmalar , incirin kemiklerin güçlendirilmesinde ve osteoporoz riskinin azaltılmasında en önemli bileşenlerden biri olan kalsiyum açısından zengin olduğunu söylüyor [2] Ayrıca, kemik oluşumunu cesaretlendiren ve kemiklerde herhangi bir hasar veya bozulma varsa yeniden büyümeyi teşvik eden fosfor bakımından da zengindirler. İncir reçeli de günlük kalsiyum dozunuzu almak için lezzetli bir yoldur. 

Kolon Kanseri Tedavisi

Lifin varlığı , özellikle kolonda serbest radikallerin ve diğer kansere yakalanan maddelerin yok edilmesini teşvik etmeye yardımcı olur çünkü lif, bağırsakların sağlıklı hareketini arttırır.

Kanseri önlemek

İncirdeki lif içeriğinin meme kanserine karşı koruduğu bilinmektedir Menopozdan sonra , kadınlarda hormon dengesi sıklıkla dalgalanma gösterebilir. Vücudun sistemleri o kadar birbiriyle bağlantılıdır ki, bu hormonlar bağışıklık sistemini etkiler ve bu da antioksidanların serbest radikallerle savaşma kabiliyetini etkiler. Serbest radikaller kanserin gelişmesinin ardındaki başlıca faktörlerdir, bu nedenle incirler vücuda lif sağlayarak ekstra bir savunma hattı oluşumu sağlarlar.
İtalya, Calabria Üniversitesi Eczacılık, Beslenme ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, incirlerin yağ asitleri ve fenoller gibi büyük bir biyoaktif bileşik kaynağı olduğunu belirtmektedir. [3] Bu bileşikler cilt kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur . 

Diyabet Kontrolü

Amerikan Diyabet Derneği  diyabetin fonksiyonel kontrolünü teşvik etmek yardımcı olan bu besin maddesini önermektedir. Ve yapraklarıda kullanım için uygudur. [4] İncir yaprakları düzenli olarak insülin enjeksiyonları almak zorunda olan diyabetik hastalar tarafından ihtiyaç duyulan insülin miktarını azaltır Potasyum bakımından zengindirler, bu da  yemeklerden sonra vücut tarafından emilen şeker miktarını düzenlemeye yardımcı olur [2] 

Koroner Kalp Hastalıklarını Önlemek

Kuru incir fenol, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Bu yağ asitleri koroner kalp hastalıkları riskini azaltır Ayrıca, incir yaprakları trigliseritler üzerinde inhibe edici bir etkiye sahiptir ve toplam sayılarını düşürür. Trigliseritler çeşitli kalp hastalıklarının ardındaki diğer bir faktördür.

Kabızlığı Önler

 Scranton Üniversitesine göre,  incir gibi meyveler lif bakımından oldukça zengindir [5] Bu yüksek lif konsantrasyonu , sağlıklı, düzenli bağırsak işlevini desteklemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler. aynı zamanda diyare ve sağlıksız veya düzensiz bağırsak hareketlerini de ortadan kaldırır . 

İncir, çözünür bir lif olan pektin içerir. Lif sindirim sistemi içinden geçtiğinde, kolesterolün fazla kümesini temizler ve vücuttan atılacak olan boşaltım sistemine taşır. Çözünür bir lif olarak, meyveden pektin de sağlıklı bağırsak hareketlerini uyarır. Mevcut en lifli gıdalardan biri olduklarından, müshil bir etkiye sahip olabilirler. Diyetinizdeki yüksek miktarda lif, belirli karın ve kolon kanseri türlerini önleyerek genel sağlığınıza faydalı olabilir .

Düşük Alzheimer Riski

İntoinflamasyonun hafifletilmesi söz konusu olduğunda incirler en iyi meyvelerden biri olarak kabul edilir. Avustralya ve Amerika üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırma , incirlerin yaşlanma sırasında inflamatuar sitokinleri azaltabildiğini ortaya çıkarmıştır. [6] Bu eylem Alzheimer gibi hastalık riskini azaltmada çok faydalıdır. 

Bronşit tedavisinde

İncir yapraklarındaki doğal kimyasallar, onları astım bronşit çayı olarak ideal bir bileşen haline getirir İncir yaprağı çayı , bronşit gibi çeşitli solunum yolları için popüler olarak reçete edilmiştir ve ayrıca astım semptomlarını önlemek ve azaltmak için kullanılmaktadır.

Zührevi Hastalıklar Tedavisi

İncir geleneksel olarak Hint Yarımadası'nda ve dünyanın diğer birkaç bölgesinde zührevi hastalıklar için sakinleştirici bir merhem olarak kullanılmıştır. Bu meyvelerin sindirimi veya topikal olarak uygulanması, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan kurtulmayı sağlamak için faydalıdır, ancak bu meyvelerin olumlu etkilediği semptomların ve hastalıkların kesinliği üzerinde daha fazla araştırma yapılması gerekir.

Cinsel İşlev Bozukluğunu Tedavi Eder

Yüzyıllar boyunca incir, sterilite, dayanıklılık veya erektil disfonksiyon gibi cinsel işlev bozukluklarını azaltmanın bir yolu olarak önerilmiştir. Mitolojinin ve kültürün önemli bir parçası olmuştur ve çoğu zaman güçlü bir fertilite veya cinsel destek olarak anılmaktadır. Afrodizyak olarak gerçek başarıları sorgulanabilir, ancak büyük miktarda değerli vitamin ve mineraller muhtemelen insanların ani bir yükselme için harcadıkları enerji ve dayanıklılıktaki ani yükselişin sebebidir. Gecede 2-3 inciri sütle ıslatın ve cinsel yeteneklerinizi geliştirmek için sabahları yiyin.

İdrarda Kalsiyum Kaybı Önlemek

Yüksek sodyumlu bir diyet sürdüren kişiler artmış idrar kalsiyum kaybından etkilenebilir. Yüksek potasyum içeriği bu durumdan kaçınmanıza yardımcı olur ve idrarınızdaki atık içeriğini düzenler. Vücudunuzdaki ürik asit ve diğer zararlı toksin miktarını giderek ortadan kaldırırken, kalsiyum kaybını en aza indirir.

Makula Dejenerasyonunu Önler

Yaşlılarda görme kaybının ana sebebi maküla dejenerasyonudur. Organik incir , yaşlanmanın bu yaygın semptomundan sakınmanıza yardımcı olur.

Boğaz ağrısı rahatlatmak

Incirdeki yüksek müsilaj içeriği, boğaz ağrısının iyileşmesine ve korunmasına yardımcı olur Bu meyvelerin ve doğal meyve sularının yatıştırıcı doğası , ses telleri üzerinde de ağrı ve stresi azaltabilir .
Diğer Faydalar
İncir, boğmaca ve astım gibi çeşitli solunum rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça faydalıdır Bunlar ayrıca etkili sindirim yardımcılarıdır ve kabızlık, hazımsızlık, mide ağrısı ve çeşitli diğer bağırsak hastalıklarının tedavisinde faydalıdırlar.  ateş, kulak ağrısı, apseler, zührevi hastalıklar için iyidir ve karaciğer için mükemmeldir. Yüksek düzeyde alkanlara sahiptirler ve bu nedenle vücudun pH'ını düzenlemeye yardımcı olurlar. İncirler serbest radikallerin neden olduğu zararı önleyen antioksidanlar olan flavonoidler ve polifenollerden zengindir. Onlar yatıştırıcı ve müshil özellikleriyle bilinir ve aynı zamanda yağ ve şeker bakımından da düşüktür. Bu nedenle, kurutulmuş siyah misket inciri , elinizin altında olması gereken harika bir atıştırmalıktır!
Dikkat:  Çok fazla incir yemek ishale neden olabilir. Ayrıca, kuru incirler şeker bakımından yüksektir ve potansiyel olarak diş çürümesine neden olabilir. Ayrıca, incirlere veya içlerindeki bazı kimyasal bileşenlere karşı alerjisi olanlar ve ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar hafif ila şiddetli olabilir. Her zaman olduğu gibi, diyetinizde önemli bir değişiklik yapmadan önce doktorunuzla konuşun.
Son olarak, bir cerrahiye giden ilk birkaç haftada çok fazla incir tüketmemek en iyisidir, çünkü bazen hassas kişilerde sindirim sisteminde kanamaya neden olabilirler.
Referanslar

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget