alternaif tıp ne anlama geliyor

TAMAMLAYICI ALTERNATİF VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ TIP NE ANLAMA GELİYOR
Hepimiz çok sıklıkla tvlerde tamamlayıcı alternatif ve bütünleyici tıp kelimilerini sıklıkla duyarız pekala bunlar ne anlama geliyor bir fikrimiz varmı?

TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TIP
Pek çok Türkiyeli yeni yetişkinlerin %30 dan fazlası çocukların ise %15 ten fazla ana akım batı tıbbının veya convensiyonel tıbbın dışında gelişen sağlık bakım yaklaşımlarını kullanmaktadır.  Bu yaklaşımları açıklarken, insanlar genellikle "alternatif" ve "tamamlayıcı" değişkenleri birbirlerinin yerine kullanırlar ancak iki terim farklı kavramları ifade eder:

  • Geleneksel olmayan batı tıbbı ilaçları ile geleneksel olan  ilaçlar birlikte kullanılıyorsa , "tamamlayıcı" olarak kabul edilir.
  • Konvansiyonel tıp yerine ana akım dışı bir uygulama kullanılıyorsa, "alternatif" olarak kabul edilir.
Gerçek alternatif tıp çok  nadir uygulanır Ana-akım-dışı yaklaşımları kullanan çoğu insan bunları geleneksel tedavilerle birlikte kullanmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Yaklaşımlarının Türleri

Çoğu tamamlayıcı sağlık yaklaşımı, doğal ürünler ya da zihin ve beden uygulamaları olmak üzere iki alt gruba ayrılır.

Doğal ürünler

Bu grup gibi ürünler, çeşitli içerir otlar (aynı zamanda bitkiler olarak da bilinir), vitamin ve mineraller , ve probiyotikler . Yaygın olarak pazarlanır, tüketicilere kolaylıkla ulaşılabilir ve çoğunlukla diyet takviyeleri olarak satılır .
Amerikalılar tarafından tamamlayıcı sağlık yaklaşımlarının kullanımı ile ilgili kapsamlı bir araştırmayı içeren 2012 Ulusal Sağlık Görüşme Anketi'ne (NHIS) göre, Amerikalı erişkinlerin yüzde 17,7'si geçen sene vitamin ve minerallerden başka bir diyet takviyesi kullanıyordu. Bu ürünler ankette en popüler tamamlayıcı sağlık yaklaşımıydı. En sık kullanılan doğal ürün balık yağıydı.
Yetişkinler arasındaki en yaygın tamamlayıcı sağlık yaklaşımlarını tasvir eden 2012 Ulusal Sağlık Görüşme Anketi'nden yatay bir çubuk grafik.
Doğal ürünler: yüzde 17,7 
Derin nefes alma: yüzde 10,9 Yoga, tai chi veya qi gong: yüzde 10,1 Kayropraktik veya osteopatik manipülasyon: yüzde 8,4 Meditasyon: yüzde 8,0 Masaj: yüzde 6,9 Özel diyetler: yüzde 3,0 Homeopati: yüzde 2,2 Progresif gevşeme: yüzde 2,1 Güdümlü imgelem: yüzde 1,7


Zihin ve Vücut Uygulamaları


Zihin ve vücut uygulamaları, eğitimli bir uygulayıcı veya öğretmen tarafından yönetilen veya öğretilen geniş ve çeşitli bir dizi prosedür veya teknikleri içerir. 2012 NHIS, yoga ,kayropraktik ve osteopatik manipülasyon , meditasyon ve masaj terapisinin ,yetişkinler tarafından kullanılan en popüler zihin ve vücut uygulamaları arasında yer aldığını gösterdi. Yoganın popülaritesi son yıllarda çarpıcı bir şekilde büyümüştür ve 2002'de olduğu gibi 2012'de ABD'li yetişkinlerin neredeyse iki katı yoga yapmaktadır.
Diğer Zihin ve vücut uygulamaları aşağıda verilmiştir akupunktur , gevşeme teknikleri(nefes egzersizleri gibi, KATATİMİ ve ilerleyici kas gevşeme), tai chi , qi gong , şifa dokunma , hipnoterapi ve hareket terapileri böyle Feldenkrais yöntemi olarak (Alexander tekniği, pilates, Rolfing Yapısal Entegrasyon ve Trager psikofiziksel entegrasyon).
Zihin ve beden yaklaşımları üzerine araştırma miktarı pratiğe bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Örneğin, araştırmacılar akupunktur, yoga, omurga manipülasyonu ve meditasyon konularında birçok çalışma yapmış ancak bazı diğer uygulamalar hakkında daha az çalışma yapılmıştır.

Diğer tamamlayıcı sağlık yaklaşımları

Yukarıda tartışılan iki geniş alan - doğal ürünler, zihin ve beden uygulamaları - tamamlayıcı sağlık yaklaşımlarını yakalarlar. Ancak, bazı yaklaşımlar düzgünce bunlardan birini uymayabileceğinin gruplar örneğin, uygulamaları geleneksel tedavi , Ayurveda tıbbında , geleneksel Çin tıbbı , homeopati , ve naturopathy .

Bu yayın telif hakkına tabi değildir ve kamu malıdır. Çoğaltma teşvik edilir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget