amyris esansiyel yağı faydaları yan etkileri kulllanımı

Amyris yağı vücudunuzu ve zihninizi büyük ölçüde berraklaştıran
 faydalarla doludur. Gerçek sandal ağacı kadar değerli sayılmamasına rağmen, bu bitkisel yağın  inanılmaz sağlık faydaları vardır. Amyris yağı hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.
Amyris balsamifera

Amyris Yağı Nedir?

Amyris (Amyris balsamifera), Rutaceae botanik ailesinden gelir. Ayrıca  Batı Hint / Hint sandal ağacı olarak da bilinir. 1 60 feet (18 metre) yüksekliğe kadar büyür. Bitki, siyah mavimsi meyvelere dönüşen beyaz çiçeklere sahiptir, bunlar yenilebilir. 2 Batı Hint Adaları ve Güney ve Orta Amerika'da yaygın olarak yetiştirilmektedir. 3
Ağacın kabuğu, uçucu yağı çıkarmak için buharla damıtılır. Özellikleri farklı olsa ve birbirleriyle doğrudan bir ilişkisi olmamasına rağmen, amyris yağı genellikle Doğu Hint sandal ağacı yağına alternatif olarak kullanılır. 4
Yüksek yağ içeriğinden dolayı, amyris bitkisi de kolayca tutuştuğu ve bir meşale olarak kullanılabileceği için torchwood veya mum ağacı olarak bilinir. Geceleri, balıkçılar kıyıda deniz yengeçlerini yakalarken sıklıkla kullanırlar Aynı zamanda,  geceleri seyahat eden çiftçiler tarafından da kullanılır.

Amyris Yağı Kullanımı

Ruhunuzu ve zihninizi iyileştirmeye yardım ettiği için, depresyon zamanlarında amyris yağına güvenebilirsiniz. Aynı zamanda meditasyon ve terapötik masajda da kullanılır .
Esansiyel yağ, parfüm ve sabun yapımında baz sabitleyici olarak kullanılır. 5 Aynı zamanda,  kremler, kozmetik, tütsü ve parfümlere koku olarak eklenir. Ayrıca, bitkisel yağ banyo, inhaler, sis spreyi, buhar inhalasyonu, buhar odası ve saunada kullanıma uygundur.

Amyris Yağı bileşimi

Amyris yağı, valerianol (yüzde 22), beta-eudesmol (yüzde 17), gamma-eudesmol (yüzde 11) ve elemol (yüzde 10) gibi çeşitli özelliklerden oluşur. 6 Uçucu yağ, sarımsı kahverengi bir renge ve yanan bir tada sahip ve tatlı bir balzamik koku veren olarak tanımlanır.

Amyris Yağı Faydaları

Amyris yağı antiseptik, yatıştırıcı, dekonjestan ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Stres ve gerginliği en aza indirmenin yanı sıra kaygıyıhafifletmenin yanı sıra zihin ve kas rahatlamanızı 7 sağlamak için de faydalıdır Bu bitkisel yağ zihinsel berraklığı geliştirmeye yardımcı olur ve sizin huzur içinde hissetmenizi sağlar.
Buna ek olarak, uçucu yağ cildin yenilenmesinde büyük ölçüde çalışır ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olur Sinirlilik, sinirlilik ve cinsel gerginliğin giderilmesine yardımcı olan bir soğutma özelliğine sahiptir. Amyris yağı, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmeye yardım ettiği söyleyen şairler, sanatçılar ve müzisyenler arasında yaygın olarak kullanılır.

Amyris Yağı Nasıl Yapılır?

Uçucu yağ,  bitkinin gövdelerini ve dallarını buharlaştırarak ekstrakte edilir. Bu kereste odun malzemesinden çıkan yağın 1 litresini üretmek neredeyse üç buçuk gün sürer. Damıtma için bir buhar kazanı kullanılır.
Genellikle ağacın , yaşına ve nem içeriğine bağlı olarak yağ verimi yüzde 2 ila 4 arasındadır. Taze ağacı damıtma sırasında, sert bir kokuya sahip  daha düşük kaliteye sahip yağ üretilmektedir. Ancak, iki ila üç ay depolandığında ve kurutulduğunda, koku değişir ve gelişir. 8

Amyris Yağı Nasıl kullanılır?

Bu uçucu yağın bir  difüzöre birkaç damla eklenmesi, zihni herhangi bir kaygı ya da stresden arındırmak için harika bir yoldur. Rahatlama sağlamak için terapötik masaj yağlarına da eklenebilir. Sedir ağacı, citronella, zencefil, lavanta , meşe ağacı , Peru balsamı ve ylang ylang ile iyi uyum sağlar Bitkisel yağ, taşıyıcı yağ ile seyreltildiği sürece topikal olarak da kullanılabilir.

Amyris yağı Güvenli mi?

Amyris esansiyel yağı genellikle güvenlidir. Toksik olmayan, hassas olmayan ve tahriş edici olmayan olarak kabul edilir. Bununla birlikte, hassas deride olanlar için tahrişe neden olabilir. Ayrıca, amyris yağı oral alım için uygun değildir. Topikal olarak kullanmadan önce, herhangi bir tahriş olup olmadığını öğrenmek için önce bir deri  testi yapılmasını öneririm. Daima bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. 

Amyris Yağı Yan Etkileri

Hassas kişilerde olası cilt tahrişinin yanı sıra, amyris yağının kullanılmasından bilinen bir yan etkisi yoktur. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya ölümcül hastalığınız varsa, önce yağı uygulamadan önce bir tıp uzmanıyla görüşmenizi tavsiye ederim.
Kaynaklar ve Referanslar

Yorum Gönderme

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget