bitki-cayini-3-bardaktan-fazla-icmeyin

Bitki çayını 3 bardaktan fazla içmek zararlı
Kış aylarında yoğun şekilde tüketilen bitki çaylarının sağlık sorunlarına yol açabildiği ortaya çıktı. Çayların tıpkı ilaç gibi düşünülmesi gerektiğini belirten uzmanlar, günde 3 fincandan fazla içilmemesini öneriyor.

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gümüşçü, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların arttığı bugünlerde, iyileşmek ya da hastalanmamak için bitki çayları tüketiminin arttığını söylüyor. Bazı rahatsızlıklara iyi gelen bitkilerin ortak özelliğinin vücut direncini artırması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi olduğunu vurguluyor. Ancak gereğinden fazla miktarda alınan bitki çaylarının, kişinin bazı kan değerlerinde yükselmelere sebep olarak rahatsızlıklara yol açabildiğine dikkat çekiyor. İnsanların dengeli beslenmesi için nasıl belli oranda protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin almasına ihtiyaç varsa, her şifalı bitkinin de ihtiva ettiği farklı maddelerle ayrı ayrı vücuda yarar sağladığını ifade ediyor.

Son dönemde en fazla talep gören şifalı bitkilerin melisa, adaçayı, ekinezya ve kekik olduğunu anlatan Gümüşçü, "Bu bitkilerin çayları tek başlarına tüketilebileceği gibi, birkaç bitki karıştırılarak da içilebilir. Karışımlar daha faydalıdır, çünkü her bitkinin içinde farklı özelliklerde maddeler bulunduğu için bu maddeler karışımlı çaylarla bir defada alınabilir." diyor.

Limon, zencefil ve tarçının da soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelen bitkiler arasında yer aldığına değinen Doç. Dr. Gümüşçü, şunları öneriyor: "Bu bitkiler, tanıdık ve güvenilen aktarlardan alınmalı. Çünkü işinin ehli olan aktarlar, hem yüksek kalitedeki ürünleri satar hem de bitki karışımlarını olması gerektiği gibi tavsiye eder."


Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget