hizli-yemek-sismanlik-riskini-uce-katliyor

Hızlı yemek şişmanlık riskini üçe katlıyor
Japonya'da yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, doyana kadar ve hızlı yiyen insanlar, şişmanlığa üç kat daha meyilli.

30 ile 69 yaş arası 1122 erkek ve 2165 kadının dahil olduğu araştırmada, erkeklerin %50.9'u ve kadınların %58.4'ü doyana kadar yediğini, erkeklerin %45.6'sı ve kadınların %36'sının, hızlı yediği ortaya çıktı.

USA Today gazetesinde yer alan habere göre, hızlı yiyen ve doyana kadar yiyenlerin daha şişman ve şişman olmaya daha müsait kişiler olduğu gözlendi. Önceden yetişkinlerin çoğunun yağ depolamaya yarayacak kadar enerji tüketmeye fırsatı olmadığı belirtildi. Ancak modern yemek alışkanlıklarının bu durumu daha kolaylaştırdığı ve değişen yeme alışkanlıklarımız ile beraber tek başına yenen yemeklerin, büyük ve ucuz öğünlerin, fast food ve bilgisayar ya da televizyon başında yemek yenilmesinin şişmanlığa sebep olduğu söyleniyor. Doktorlar, ailecek yemek masasında ve yavaş bir biçimde yemek yenilmesini tavsiye ediyorlar.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget