hamileler-kafeinden-uzak-durmali-nedenleri

Hamileler, kafeinden uzak durmalı. İşte nedenleri:
Günde bir fincan kahve içen hamilelerin bebeklerinin düşük kilolu olduğu saptandı

İngiliz Medikal Gazetesi'nde yayınlanan araştırmaya göre, çay, kola, çikolata ve bazı ilaçlar da dahil olmak üzere herhangi bir çeşit kafein kaynağı anne karnındaki bebeğin gelişimini yavaşlatıyor. Normal bir insanın tükettiği kafein miktarının kişinin sağlığını doğrudan etkilediği belirtilen araştırmada, özellikle hamile olanların daha çok etkilendiği vurgulanıyor.

Ocak ayında Amerikalı araştırmacılar, günde 2 fincan ya da daha fazla kahve içen hamile kadınların düşük riskinin kahve içmeyenlere göre 2 kat fazla olduğunu buldular. Düşük kilolu bebeklerin büyüdükleri zaman yüksek kan basıncı, şeker hastalığı ve kalp problemleri gibi çeşitli sorunlarla karşılaştıkları belirtiliyor.

Günde 1 ya da 2 fincan (100-199mg arası) kahve içen kadınlarda, düşük kilolu bebek dünyaya getirme riskinin yüzde 20 olduğu belirtilen araştırmada, bu oran günde 100 mg'dan daha az tüketen kadınlar ile karşılaştırılıyor.

Britanya'da Leicester Üniversitesi'nden Justin Konje ve meslektaşları, hamilelikte kafein tüketiminin fetal gelişim sınırlanması riskini artırdığını ve bu durumun hamilelik boyunca devam ettiğini bulduklarını açıkladılar. Araştırmacılar, hamilelikten önce ve hamilelik boyunca kafein alımının azaltılması gerektiğini belirtiyorlar.

Konje ve arkadaşları, ortalama 30 yaşlarında ve 8-12 haftalık hamile olan 2 bin 645 kadın üzerinde yaptıkları araştırmada, çalışmaya katılan kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda hamilelik boyunca ortalama kafein tüketiminin Britanya'da önerilen 200mg'lık sınırın altında (günlük 159 mg) olduğunu buldular.

Günde 2 ya da 3 fincan (200-299mg) kahve tüketen kadınların düşük kilolu bebek sahibi olma riskleri ise yüzde 50 artıyor.

Hamilelikte alkol alımının da kafeinle aynı etkiyi gösterdiği belirtilen çalışmada, Konje, hamilelere günlük 100 mg'ın altında kafein tüketmelerini öneriyor. Konje, "Gerçekçi olmalısınız, insanlara kafeini tamamen kesmelerini söylemezsiniz. Ancak günlük kafein alımını minimum seviyeye indirmenizi öneririm" dedi.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget