domates suyu kalbin dostu

Domates Suyu Kalp Dostu

Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Nevzat Artık, düzenli domates ve domates suyu tüketiminin kalp hastalıklarını önlediğini söyledi.


Prof. Dr. Artık, "domateste yüzde 85 oranında bulunan likopen adlı madde, kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını önlüyor" dedi. TASKOBİRLİK'in (Nevşehir Üzüm ve Mamülleri Tarım Satış Kooperatifleri Birliği) bilimsel danışmanı Prof. Dr. Nevzat Artık, likopenin sağlık açısından öneminin son yapılan bilimsel araştırmalarla da ortaya konduğunu belirtti.

Prof.Dr. Nevzat Artık, likopenin başta prostat olmak üzere sindirim sistemi, göğüs ve akciğer kanserinin de vücutta etkin bir şekilde güç kazanmasının en büyük engelleyicilerinden biri olduğunu açıkladı.Karpuz, tropikal meyveler ve kırmızı greyfurtta bol miktarda bulunan likopen, domates ve domates suyunda ise yüzde 85 oranında bulunuyor.

C vitamini içeriyor

Prof.Dr. Nevzat Artık, domatesin içerdiği C vitamini nedeniyle, dişler, kemikler ve bağışıklık sisteminin gelişmesi için de yararlı olduğunu belirtti.

Domatesin mineral bakımından da oldukça zengin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nevzat Artık, domates ve domates suyunda bulunan minerallerden biri olan selenyumun, gelişmenin sağlanması, metabolizmanın düzenlenmesi, kısırlığın önlenmesi ve pankreasın harekete geçirilmesinde de etkili olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Artık, mide ve bağırsak rahatsızlığı olanların, asit etkisi nedeniyle çiğ domates yerine pişmişini tercih etmelerini de önerdi

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget