menopoz-doneminde-beslenme

Menopoz döneminde beslenme


Menopoz döneminde vucut daha duyarlı bir hale geliyor.Bu yüzden beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Menopoz hayatınızda açılan yeni bir sayfa; hayatın getirdiği yeniliklerle başa çıkabilmek için artık daha çok deneyime sahip olduğunuz bir dönem. Hayatla ilgili bilmeniz gereken her şeyi artık az çok bildiğiniz, kendinize olan güveninizi tam olarak elde ettiğiniz, vücudunuzu, ruhunuzu daha iyi tanıdığımız bir dönem.

Menopozda Beslenirken Nelere dikkat etmelisiniz?

Daha fazla kalsiyum, yeterli miktarda egzersiz... Aslında doğru beslenme ve düzenli egzersiz hayatın her aşamasında önemlidir, ancak menopoz süresince vücut daha duyarlı bir hale geldiği için, bu dönemde ne yediğinize ve yaptığınız sporlara daha fazla özen göstermelisiniz.

Kalsiyum miktarı yüksek olan besinler nelerdir?

Süt , yoğurt , peynir ve diğer süt ürünleri , istiridye , sardalye ve somon balığı ve koyu yeşi l, lifli sebzeler , ıspanak ve brokoli .

Yağ ve kolesterol oranı düşük gıdalar almaya özen gösterin ; yağlar karbonhidrat ve proteinlere göre daha fazla kalori içerir. Günlük diyetinizde aldığınız yağ oranı diğer besin bileşenlerine göre %30''un altında olmalıdır.

Soya Mucizesi :

Menopoz sonrası kadınlarda kalp hastalığına yakalanma riski artar. İşte soya proteini burada devreye girer; çünkü soya proteininin kolesterolü düşürdüğü kanıtlanmış bir gerçektir. Soya ürünleri sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşır. Besin değerleri içerdikleri protein, antioksidan ve kalsiyum açısından zengin olduğu için, vücuda çok yararlıdır. Soya ürünleri, kolesterolün düşürülmesinde, kemik yapısının güçlendirilmesinde ve sıcak ataklarının azalmasında etkilidir.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget