saclariniz dokuluyorsa mutlaka okuyun

Saçlarınız dökülüyorsa mutlaka bu haberi okuyun

Proteinden fakir diyetler yapan ve sağlıksız beslenme alışkanlığına sahip olanların en önemli sorunlarının başında saç dökülmesi geliyor... Çünkü bilinçsiz diyetler...

Proteinden fakir diyetler yapan ve sağlıksız beslenme alışkanlığına sahip olanların en önemli sorunlarının başında saç dökülmesi geliyor. Çünkü bilinçsiz diyetler kişilerde protein eksikliğine neden olmaktadır. Vücut bu protein eksikliğine müdahale ederek proteini muhafaza etmek için saç uzamasını durdurur.

Sonbahar mevsimi saç dökülmesi şikayetlerinin en çok arttığı dönem olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönemde görülen saç dökülmeleri genellikle mevsimsel seyir gösterir. Metabolizmanın değişen ısı karşısında yeni oluşan şartlara uyum sağlama çabası neticesi görülen saç dökülmeleri normal bir sonuçtur. Vücudun değişen şartlara uyum sağlamasıyla birlikte saçlar yine eski şekline dönüşecektir. O nedenle günde 25 ila 100 tel arasındaki saç dökülmesi endişe verecek bir durum değildir.

Doğal gıdalar alınmalı
Bu dönemdeki dökülmeleri azaltmak amacıyla bazı vitamin ve minerallerin özellikle doğal yollardan yani gıdalar vasıtasıyla alınması yeterli olacaktır. Dökülmelerin uzun süre devam etmesi halinde tedavi yöntemlerine başvurulması önem taşır. Bilinçsiz diyetlerle oluşan vitamin, mineral ve protein eksiklikleri saç dökülmelerinin bir başka sebebidir. B6, B12, C, E ve biyotin vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir gibi mineraller sağlıklı saçlara sahip olmanın yapı taşlarıdır.

Çinko yetersizliği
Bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için çinko çok önemlidir. Çinko eksikliğinde ileri boyutlarda saç dökülmesi görüldüğü gibi saçta büyüme hızı yavaşlamaktadır. Çinko, en çok et, kabuklu deniz mahsulleri, istiridye, süt, peynir, ekmek ve tahıl ürünlerinde bulunur. Sağlıksız ve dengesiz beslenmenin zararlarına saç dökülmesini de ekliyoruz. Proteinden fakir diyetler yapan ve sağlıksız beslenme alışkanlığına sahip olanların kaçınılmazlarından biri de saç dökülmesidir. Bilinçsiz diyetler kişilere başta protein eksikliğine neden olmaktadır.

STRESTEN UZAK DURUN
Saç dökülmesinin en yaygın olanları mevsimsel saç dökülmeleri ve erkek tipi saç dökülmeleridir. Erkek tipi saç dökülmelerinde saç şakaklardan ve tepeden azalmaya başlar. Erkeklerde 20'li yaşlardan sonra başlayan dökülmeler yaşla birlikte artar. 50'li yaşlardan sonra saçlar tamamen dökülür.

Genetik sebepler, hastalıklara, kullanılan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmelerinden başka yoğun stres ve baskı altında kalan kişilerde saç dökülmelerine sıklıkla rastlanmaktadır. Ölüm, iflas, ayrılık gibi travmatik şoklar yaşayan kişilerde ani saç kayıpları ortaya çıkabilmektedir. Bununla birlikte stresle birlikte depresyon, anksiyete (kaygı) gibi psikolojik bozukluklar saç dökülmelerini tetiklemektedir.

KADINLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR
K ellik sadece erkeklerde değil kadınlarda da görülebilmektedir. Bayanlarda yüzde 50'ye varan oranlarda karşılaştığımız yoğun saç dökülmesi özellikle psikolojik açıdan kadınları daha çok baskı altına alıyor ve sosyal yaşamdan uzaklaştırıyor. Yoğun saç dökülmesi yaşayan hanımlarda depresyon, içe kapanma ve utanç duyguları ciddi psikolojik sorunları beraberinde getirebiliyor.

Daha da önemlisi zaman içinde kendini giderek beğenmeme ve özgüven duygusunda azalma ortaya çıkıyor. Sosyal ilişkilerden aile ilişkilerine kadar geniş bir alanda sorunlar yaratan bu psikolojik tepkilerin önüne geçmede saçla ilgili sorunları ortadan kaldıracak tedavilerin uygulanması oldukça önemlidir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ EN YAYGIN TEDAVİ
Saç dökülmesi saçın gövdesinden kırılmasıdır. Yani saçları dökülen bir kişinin saç kökü yerinde durmaya devam eder. Saç dökülmesini önlemek için saç köklerini besleyerek yeni saç çıkışını sağlamak, yeni çıkacak ve var olan saçın kalitesini yükseltmek gerekir. Bunun için uygulanan etkili yöntemlerden biri olan saç mezoterapisi belli aralıklarla saçlı deriye uygulanan yeni saç çıkışını sağlayan bir tedavi şeklidir. Bu soruna yönelik olarak seçilen ilaç karışımlarının küçük dozlarda kafa derisine verilerek derinin orta tabakasındaki kılcal damarların beslenmesini sağlayan ve bu bölgedeki hücresel işleyişi harekete geçiren saç mezoterapisi aynı zamanda deriyi canlandırma etkisine sahiptir.

8 ile 10 seans yeterli

Ufak dozlar halinde deri içine enjeksiyonlarla yapılan tedavinin yeni gelişen tekniği içinde kullanılan özel pompalı tabancalar tedavi sırasında ve sonrasında kişinin ağrı ve acı duymasını engeller. Saçın durumuna göre haftada bir veya iki seans uygulanabilir. 8 ila 10 seans sonrasında saçlardaki dökülme ciddi oranda azalır ve sonunda durur. Saç mezoterapisinin uygulandığı durumlar; strese bağlı, mevsimsel, metabolik nedenli saç dökülmelerinin yanı sıra Alopecia Areata, Alopecia Totalis gibi saçkıranlarda, erkek tipi saç dökülmelerinde kadınlarda görülen saç dökülmeleri ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleridir.

DÖKÜLMEYE NEDEN OLAN HASTALIKLAR
Ateşli hastalıklar
Tiroid hastalıkları
Şeker hastalıkları
Karaciğer ve böbrek hastalıkları
Sağlıksız ve dengesiz diyetler
Protein, çinko azlığı
Bazı böbreküstü bezi tümörleri
Hormonal bozukluklar
Bugün

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget