kozmetik-ve-ambalaj-melzemeleri

Kozmetik ve ambalaj malzemeleri tehlike saçıyor
Kozmetiklerde ve gıda ambalaj malzemelerinde yaygın olarak kullanılan partiküllerin insan sağlığı için büyük tehdit oluşturduğu bulundu.

Tampere Teknoloji Üniversitesi Fizik Bölümü'nde Profesör Ilpo Vattulainen'in araştırma grubu ve Helsinki Teknoloji Üniversitesi Uygulamalı Fizik Bölümü'nden akademi araştırmacısı Emppu Salonen ile Amerika'daki Clemson Üniversitesi'nden Profesör Pu-Chun Ke's araştırma grubu birlikte çalışarak karbon bazlı partiküllerin hücrelerle nasıl birbirlerini etkilediğini araştırdılar. Nanopartiküllerin hücre yapısını değiştirdiğini ve sağlık sorunlarına yol açtığını buldular.

Araştırma süresince, hemen hemen tüm bitkilerde, örneğin çayda bulunan organik bir asit olan gallik aside maruz bırakılan hücrelerin değişmediğini buldular. Gallik asit ve fullerenes (karbonun grafit ve elmas haricindeki allotroplarina verilen isim) hücre kültürleriyle tanıştırıldığında, hücre yüzeylerini donduran yapıları etkilediler ve hücre ölümüne neden oldular. Toksik görünmeyen bir partikülün bile bu partiküllerle ve insan vücudundaki diğer bileşiklerle etkileşime girmesi halinde hücre fonksiyonlarında ciddi sorunlara yol açıyor.

Tüketim mallarında nanopartiküllerin kullanımı hızla artarken, bunların sağlığı olumsuz yönde etkilediği çok az kişi tarafından biliniyor.

ZAMAN ONLİNE

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget