cocuklarda-D-vitamini-eksikligi

Çocuklarda D vitamini eksikliği çok tehlikeli. Peki Çözüm...
Anne sütü ve mamada yeterli D vitamini bulunmadığını söyleyen uzmanlar, tüm bebeklerin ve çocukların ek olarak mutlaka D vitamini şurubu içmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Boston'da Children Hospital'de yapılan araştırmaya göre, bebeklerin yüzde 40'ında D vitamini eksikliği görüldü. Bu eksikliğin özellikle güneş ışınlarının emilimini engelleyen esmer tenli çocuklar ile güneş ışınlarının daha az dik geldiği Güneydoğu'dan gelen çocukları etkilediği açıklandı. Bu eksikliğin giderilmesi için Pediatrik Amerikan Akademisi, çocuklar ve bebekler için günlük 400 IU D vitamini alınmasını öneriyor.

Boston'da yapılan bu araştırma, anne sütü alan bebeklerde D vitamini eksikliğinin formül mamayla beslenen bebeklerle karşılaştırıldığında 10 kat fazla görüldüğünü gösteriyor. Günlük alınması gereken dozun ancak 1 litre bebek mamasında bulunduğu açıklanan araştırmada, emziren anneler için sorunun daha büyük olduğu olduğu ifade ediliyor. Çünkü bu eksiklik, anne sütündeki eksiklikten çok muhtemelen annelerin yeterince D vitaminine sahip olmamasından kaynaklanıyor. Bunun ancak emziren annelere vitamin takviyesi verilerek doğrulanabileceği belirtilen araştırmada henüz böyle bir çalışmanın yapılmadığı kaydediliyor.

Güneş ışığı, balık yağı, yumurta, süt, portakal suyu ve tahıllarda bulunan D vitaminin aynı zamanda şurup ve hap şeklinde dışarıdan da karşılanabildiğini ifade eden uzmanlar, D vitaminin vücutta metabolizmayı etkileyerek doğrudan hücreler üzerinde çalıştığını ve son derece önemli olan bu vitaminin eksikliğinde raşitizm, kemik erimesi, kalp hastalıkları, diyabet, bunama, Multipl Skleroz (MS) hastalığı, bazı kanser türleri, otoimmun hastalıkları ile enfeksiyon görüldüğünü açıkladılar.

Bu nedenle anne sütü alan ve mamayla beslenen tüm bebeklere ve çocuklara güneş ışığı almasının yanında mutlaka şurup ile D vitamini takviyesi yapılması öneriliyor.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget